přehřívání?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

wiky01
Nováček
Nováček

přehřívání?

Příspěvek od wiky01 »

Dobrý den, potřeboval bych poradit, už si opravdu nevím rady čím to může být.
hraju Battlefield 4 a hraju třeba hodinu bez sekaní a cca po dalši hod se mi začne hra nezkutečně sekat přidávám img teplot.
moje sestava : cpu AMD phenom II 965
gpu ati radeon 5830
ram 8GB
disk WB black 750gb
na všem mam origo chlazení :-) akorát case mam zalman Z11 http://www.alza.cz/zalman-z11-d305699.htm
Chci se zeptat jestli to je opravdu přehříváním nebo čím to může být děkuji.

img před hraním : Obrázek
img při hraní bez sekání Obrázek
img kdy se mi to žačalo sekat Obrázek

Děkuji za rady ;-)
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: přehřívání?

Příspěvek od Suke001 »

Teploty v pořádku, problém bych viděl jinde. Zkus stáhnout nejnovější ovladače grafiky. Nebo je problém přímo ve hře, problémů je dost.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

pokud si dal alt + tab, hned jak se to začalo sekat, tak teplota mohla klesnou i o 20st. čili použij např. GPU-Z, kde máš historii teplot v grafu.
wiky01
Nováček
Nováček

Příspěvek od wiky01 »

AllowedCry píše:pokud si dal alt + tab, hned jak se to začalo sekat, tak teplota mohla klesnou i o 20st. čili použij např. GPU-Z, kde máš historii teplot v grafu.

ok zkusím ještě to dík moc!
wiky01
Nováček
Nováček

Příspěvek od wiky01 »

Suke001 píše:Teploty v pořádku, problém bych viděl jinde. Zkus stáhnout nejnovější ovladače grafiky. Nebo je problém přímo ve hře, problémů je dost.

je pravda, že u jiné hry se mi toto nestalo. ale spoustě lidí to běhá normálně.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Zkusil bych hlídat si kolik BF žere paměti, jak RAM tak VRAM. O tom sekání neslyším prvně, i když o zvyšujících se teplotách jo. Každopádně to může být nějakej bug přímo ve hře. Ovladače nemyslím, pětková řada Radeonů je stará jako kráva.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

přepastuj cpu a kup pořádnej chladič, nebo ho aspon přepastuj prostě

budto ti throttluje CPU ikdyž by to podle teplot tak bejt nemuselo, nebo je to možná ten memory leak co mam i já, když se to seká podívej se do správce uloh (jestli to pujde vubec, bude se ti asi sekat celej system) kolik je zabraný ramky , uvidíš třeba 92% přitom BF4 bude žrát jen 400mb
wiky01
Nováček
Nováček

Příspěvek od wiky01 »

LoCo99 píše:přepastuj cpu a kup pořádnej chladič, nebo ho aspon přepastuj prostě

budto ti throttluje CPU ikdyž by to podle teplot tak bejt nemuselo, nebo je to možná ten memory leak co mam i já, když se to seká podívej se do správce uloh (jestli to pujde vubec, bude se ti asi sekat celej system) kolik je zabraný ramky , uvidíš třeba 92% přitom BF4 bude žrát jen 400mb

když budu mít zvýšené ram tak stím asi stejně nic neudělám ne ? nebo to lze ?
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

tím myslíš jakože budeš mít zabráno třeba těch 92% paměti a že s tim nepujde nic udělat ? no tak je spousta programů který by měli pomoct (junkRAM) , ale třeba mě nepomůžou, ale samozřejmě když počítač restartuješ tak RAM vymažeš, takže pokud pc restartuješ a pak pustíš hru znova tak bys měl fungovat bez problemu, dokud se to neobjeví znova no...
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

LoCo99 píše:budto ti throttluje CPU
Tohle není FX...

Ty Ram to sice můžou být, ale co kdyby to nejdřív ověřil?
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

no ano, FX to neni, Phenom II ale throttluje, sám sem tohle řešil u BF3 se stejnym procesorem jako má tady kolega

samozřejmě že špekulovat můžem dokud se nepodívá na ty ramky :D
wiky01
Nováček
Nováček

Příspěvek od wiky01 »

LoCo99 píše:no ano, FX to neni, Phenom II ale throttluje, sám sem tohle řešil u BF3 se stejnym procesorem jako má tady kolega

samozřejmě že špekulovat můžem dokud se nepodívá na ty ramky :D

tak máte pravdu je to ramkama , když se mi to začalo sekat tak sem se podíval do správce úloh a opravdu to jelo na 92%. mam windows 8. jaké na to mate řešení ?
wiky01
Nováček
Nováček

Příspěvek od wiky01 »

mam 8gb ram když resetnu pc tak mi to jede krasne na 15% když začnu hrát vše se nějak spustí a jede mi to na 70% a při sekaní na 92% pak když vypnu hru tak mu to zůstane na 70%
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

nemá to řešení, mě se to děje taky
wiky01
Nováček
Nováček

Příspěvek od wiky01 »

LoCo99 píše:nemá to řešení, mě se to děje taky

kamarád co má horší ram a jen 4gb tak mu to jde. Myslíš, že to je individuálně a kvůli BF4 ??
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

tohle je problem BF4 a je to těžce individuální, ber to tak že ostatnim ta hra laguje, nebo padá, nebo jim vypadává zvuk, ty máš zas problem s memory leakem

pokud se to neděje u ostatních her tak je to takhle

a kamarád s 4GB ram bude mít zas problemy jiný, tomu se to bude sekat obecně
wiky01
Nováček
Nováček

Příspěvek od wiky01 »

okay dík moc
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

Jo BF3/4 mají problém s RAM. Děje se mi to samé, vypnu hru a RAMky jsou pořád zabrané i když nic neběží. Pomůže vždy až restart PC.
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

A to v task manageru nejde vyřešit?
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Odpovědět