Zvukový procesor

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
bk2601
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zvukový procesor

Příspěvek od bk2601 »

Zdravím, jedná se spíš o zbytečný dotaz, ale brouzdal jsem po netu a zaujala mě jedna věc ohledně zvukový procesorů u Xonaru.
Xonar DX i Essence ST mají stejný zvukový CPU a jejich parametry nejsou zase tak odlišené. (116db vs 124db etc.)
Navíc ani ostatní parametry se mi nezdají nijak razantně nižší u DX než u Essence.

Čili proč je vůbec Essence tak hodně dobrá karta a co je na ní tak over powered že stojí 2x víc než DX?
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
Phone: Samsung Galaxy Note9
Watch: Garmin Fenix 5
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Zvukový procesor

Příspěvek od dohnalik »

Plantáš strašně moc pojmů dohromady... :D
Zvukový procesor tam prakticky není ani na jedné kartě. Asus většinou používá čipy c-media, což není nic jinýho, než integráč specializovaný přesně na tohle...na zvukovky. Komunikuje přes PCI-e/USB, tahá data, synchronizuje je na clock na zvukovce a cpe do převodníků. ST je lepší v tom, že má mnooohem lepší D/A převodník, má neporovnatelně lepší sluchátkový zesilovač, má lepší A/D převoník a má propracovanější analogovou část osazenou kvalitnějšími operáky. Taky má kvalitnější zdroj hodin i zdroje napájení. Není to zázrak, ale za ty prachy je to nepřekonatelná zvukovka...nemám tušení jak ji dokážou vyrábět tak levně (samotný převodník stojí při odběru 1000ks asi 300Kč, to samý AD atd...)
Jirka_T
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_T »

bK2601: Jen pro upřesnění: 116 dB oproti 124 dB není skoro stejné ! V super tichých pasážích je rozdíl při hodně zesíleném zesilovači dost velký !
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Samozřejmě je to rozdíl ohromný, protože dB jsou logaritmická jednotka...ale obojí je hodnota dostatečná.
bk2601
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bk2601 »

Oh, díky za vysvětlení. Já se v tom právě vůbec nevyznám a zajímá mě to. Bohužel když jsem googloval, tak to nikde nebylo vysvětleno tak jak od Dohnalika ;)
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
Phone: Samsung Galaxy Note9
Watch: Garmin Fenix 5
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“