PC se nechce spustit
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- inmaster
- Nováček
-
PC se nechce spustit
Dobrý večer.
Chtěl bych Vás požádat o pomoc s PC. Po několika letech provozu jsem se, kvůli celkem vysokým teplotám, rozhodl vyměnit teplovodivou pastu na CPU. Vše jsem (snad) opatrně rozebral, odstranil starou pastu a odmastil lihem. Obě odmaštěné strany jsem nechal pro jistotu chvíli odležet a následně vložil CPU do patice, zafixoval a nanesl opravdu malinký bobeček pasty. Poté jsem resetoval CMOS a po zapojení všech kabelů jsem se pokusil PC spustit.
Tady však nastává problém. Asi na 1 vteřinu se roztočí fany na grafice, CPU i zdroji. Mezitím stihne rozsvítit 4 LEDky a jednou krátce pípne. To se opakuje ve smyčce a ne a ne se spustit. Podle toho, co jsem se dočetl by 1 krátké pípnutí mělo znamenat, že je vše OK. Doufám, že to půjde nějak vyřešit.
Sestava:
CPU: Intel core i3-530
GPU: MSI GTX 560ti
PSU: Seasonic SS-500ET T3 - kupovaný na začátku roku
RAM: 2X1GB + 1x4GB - 4GB modul kupován taktéž na začátku roku
MB: Gigabyte H55M-UD2H
To nejdůležitější jsem snad napsal. Předem děkuji za pomoc a všechny rady.
Chtěl bych Vás požádat o pomoc s PC. Po několika letech provozu jsem se, kvůli celkem vysokým teplotám, rozhodl vyměnit teplovodivou pastu na CPU. Vše jsem (snad) opatrně rozebral, odstranil starou pastu a odmastil lihem. Obě odmaštěné strany jsem nechal pro jistotu chvíli odležet a následně vložil CPU do patice, zafixoval a nanesl opravdu malinký bobeček pasty. Poté jsem resetoval CMOS a po zapojení všech kabelů jsem se pokusil PC spustit.
Tady však nastává problém. Asi na 1 vteřinu se roztočí fany na grafice, CPU i zdroji. Mezitím stihne rozsvítit 4 LEDky a jednou krátce pípne. To se opakuje ve smyčce a ne a ne se spustit. Podle toho, co jsem se dočetl by 1 krátké pípnutí mělo znamenat, že je vše OK. Doufám, že to půjde nějak vyřešit.
Sestava:
CPU: Intel core i3-530
GPU: MSI GTX 560ti
PSU: Seasonic SS-500ET T3 - kupovaný na začátku roku
RAM: 2X1GB + 1x4GB - 4GB modul kupován taktéž na začátku roku
MB: Gigabyte H55M-UD2H
To nejdůležitější jsem snad napsal. Předem děkuji za pomoc a všechny rady.
- morke
- Moderátor
Re: PC se nechce spustit
Logicky bych postup zopakoval a podíval se, jestli se při operaci nepřihodila chyba.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
- Trady
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tipuji, že se pracovalo pouze s chladičem a procesorem. Takže bych to viděl následovně. Sundat chladič, vyndat procesor. Zkontrolovat patici procesoru, nejlip pod lupou zkontrolovat, zda nedošlo v patici k poškození či ohnutí některého pinu. Na ty by se v ideálním případně nemělo vůbec šahat. Pokud to bude ok odmastit spodní stranu procesoru kde jsou kontakty, založit do patice. Nanést novou pastu, ono malý bobek nekdy nemusí stačit. Otázka je co to je malý bobek osobně roztírám na cpu pastu kreditkou nebo žiletkou do tenké vrstvičky. Pak nasadit chladič a testnout. Btw. teď mně napadlo, jaký je v tomto případě používan chladič? Jen jestli nebyla třeba vytahovana deska z case kvuli demontazi chladice.
CPU: i5-3570K@4,2Ghz (4,4ghz max air) | CPUcooler: GELID Tranquillo rev.2 | MB: Gigabyte Z77X-D3H (rev 1.1) | GPU: Gigabyte GTX 660 OC| RAM: DDR3 Kingston HyperX PnP 2x4Gb@1600Mhz CL9| HDD: SATA 6Gb/s WD Caviar Blue 1TB| SSD: Crucial M4-128Gb | CASE: Fractal Design Define R4 - Black Pearl | PSU: Seasonic S12II-520 | SYSTEM: Windows 10 Profesional
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
Nejsou jen nějak špatně zapojené kabely od čelního panelu skříně? (pokud se odpojovaly a znovu zapojovaly)
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zkontrolovat patici, obcas se ohnou nake piny a clovek si toho ani nevsimne.. A jeste ocisti poradne lihem tu stranu procesoru kde ma ty kontaktni plosky.
Skus od desky vsechno nedulezite odpojit, tj disky, USB, zvukovku, predni panel apod. A pak to skus zapnout co to udela.
Pak jeste muzes jit vylucovaci metodou
1) skusit jiny zdroj
2) jine pameti
apod apod az se doberes priciny..
Skus od desky vsechno nedulezite odpojit, tj disky, USB, zvukovku, predni panel apod. A pak to skus zapnout co to udela.
Pak jeste muzes jit vylucovaci metodou
1) skusit jiny zdroj
2) jine pameti
apod apod az se doberes priciny..
- inmaster
- Nováček
-
Zdravím.
Omlouvám se za odmlku, ale nebyl jsem doma. Jinak samozřejmě, že jsem ještě ten večer zkoušel vše odpojovat a zapojovat, ale stejně to k ničemu nevedlo. PC jsem si vzal do práce a když se našla chvilka tak trochu jsem si s tím pohrál a nakonec se povedlo jej spustit. Potíž byla v jednom RAM modulu, respektive možná v základní desce, jelikož s ním nechtěl PC nabootovat. Zajímavé však je, že když jsem jej dal do HTPC tak není žádný problém a bez problému se spustí. Ale to už mě netrápí, stejně se pomalu, ale jistě chystám na obměnu PC a plánuji se těch 1GB modulů zbavit. Velice Vám všem děkuji za rady a pomoc.
Omlouvám se za odmlku, ale nebyl jsem doma. Jinak samozřejmě, že jsem ještě ten večer zkoušel vše odpojovat a zapojovat, ale stejně to k ničemu nevedlo. PC jsem si vzal do práce a když se našla chvilka tak trochu jsem si s tím pohrál a nakonec se povedlo jej spustit. Potíž byla v jednom RAM modulu, respektive možná v základní desce, jelikož s ním nechtěl PC nabootovat. Zajímavé však je, že když jsem jej dal do HTPC tak není žádný problém a bez problému se spustí. Ale to už mě netrápí, stejně se pomalu, ale jistě chystám na obměnu PC a plánuji se těch 1GB modulů zbavit. Velice Vám všem děkuji za rady a pomoc.
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
takze vylucovaci metoda opet zabodovla .
No hlavne zes na to prisel.. mej se
No hlavne zes na to prisel.. mej se