Zdravím,
do staršej zostavy som sa rozhodol kupiť novú grafiku a k tomu zdroj.
Zostava:
CPU: Athlon X2 240
RAM: 4GB Kingston
HDD: 500GB Maxtron
MB: ASUS M4A785-M
Dokupil som teda dedikovanú grafiku Zotac GTX650 a k tomu zdroj Fortron Hexa 400.
Všetko som pekne zapojil, a po spustení PC nedostavám žiaden grafický výstup ani z integrovanej grafiky ani z dedikovanej.
Tak som skusil všetko poodpájať a nechať holu dosku bez dedikovanej grafiky, aby som zistil či to neni prave ňou, avšak už prestala isť aj integrovaná grafika, resp. nedostanem žiaden grafický výstup.
Tak som skusil resetnut Jumper, vytiahnuť CMOS avšak nič nepomohlo. Grafický výstup už nefunguje ani zo starým zdrojom. Pod grafickým výstupom myslim to že sa nezobrází ani POST informácie, takže sa nedokážem dostať ani do BIOSu.
Inak ventilátory bežia, doska indikuje ledkou že je aktívna.
Nestretol sa niekto s niečim podobným? prípadne v čom by mohol byť problem.
Ďakujem
Hladis//Presun. Spatna sekce.
Žiaden grafický výstup po výmene zdroja
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Xgamer
- Nováček
- PKBO
- Moderátor
Re: Žiaden grafický výstup po výmene zdroja
Pokud jsi všechno opravdu dobře pozapojoval a clearnul cmos tak se obávám že odešla deska.
Pro jistotu ještě vyzkoušej jiné paměti, nebo je alespoň proházet ve slotech, nezapomenout zapojit přídavné napájení k CPU.
Mohl jsi někde škrábnout šroubovákem, to je hned..
Pro jistotu ještě vyzkoušej jiné paměti, nebo je alespoň proházet ve slotech, nezapomenout zapojit přídavné napájení k CPU.
Mohl jsi někde škrábnout šroubovákem, to je hned..
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
skus jeste vyndat zakladni desku ze skrine. Dej ji na antistaticky pytlik na nakou krabici. Zapoj jenom jednu pamet, zdroj a jinak nic. Vyndej baterku na par minut z desky (odpojeny zdroj) Monitor na integrovanou grafiku a zapni desku pomoci sroubovaku tj propojis ty dva piny na SW Power.
kdyz ani tohle nepujde tak je asi deska KO..
kdyz ani tohle nepujde tak je asi deska KO..
- Xgamer
- Nováček
Takze pravdepodobne to bolo tou nejakou statickou elektrinou, pretože ked som to kompletet rozobral a postupne skladal naspäť tak to všetko začalo fungovať. Aj ked moc si to neviem vysvetliť. Každopadne dakujem za pomoc
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
presne na tohle jsem mel podezreni, uz jsem se s tim parkrat setkal..
proto vzdy skusim start "na sucho" tj desku vyndanou ze skrine a na antistatickem pytliku cimz vyloucis prave nakej zkrat uvnitr skrine..
proto vzdy skusim start "na sucho" tj desku vyndanou ze skrine a na antistatickem pytliku cimz vyloucis prave nakej zkrat uvnitr skrine..