SDXC karty 64GB problem - prosim moc poradte
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Ripper6
- Začátečník
-
SDXC karty 64GB problem - prosim moc poradte
Mam docela problem a potrebuju aby to nekdo zhodnotil, zda jsem naletel ci je nekde chyba jinde.
Nerad bych nekoho obvinil.
Zakoupil jsem 2x tuhle kartu pres aukci tady v CR:
http://pametove-karty.heureka.cz/kingst ... -class-10/
Prodejce mi rikal ze ji dostal od znameho z obchodu. Karta ma napsane na sobe made in Korea a adapter nese slovo pouze Kingston. Vse vypada verehodne, jako original.
Karta ma mit kapacitu 64GB realne tedy 62GB.
Ve spravci vse vidim jak ma byt format FAT32. Zkusim u jedne udelat exFAT a i NTFS po problemu.
Proste date tam cca kolem 60GB dat. Vse to radne i pomaleji kopiruje. Date tam i film treba mkv 16GB, music a pod.
Dokonce stare PDA 6let mi ji precetlo. Videl jsem tam slozky. Vytahnu, vratim do PC do ctecky.
Kouknu do tech slozek kde ma byt music a ejhle.... tracky jako soubory kolem 10-15MB tam nejsou!
Karta je ale plna kde to je? Znovu podivam se kolik slozka zabira, ukazuje to 0.
Rikam si ze by podobny problem jako tady?
http://zkracovatko.cz/yQsQTD
"a kde jsi kartu koupil? a hlavne za kolik? je tu velka pravdepodobnost ze je to imitace, také jsme se s ní už setkal, na karte je napsano 32GB class 10 i v PC se tak chová, ale je to pouze 2GB class 2 a je naprogramovaná aby se chovala jako 32GB"
Toz nyni mam ji jako NTFS po formatu. Tentokrat tam kopiruju jen ciste primo soubory, zadne slozky. Zkusil jsem i max do 3,5GB. Tak abych zabral nakych 50GB.
Prihodim nakonec jeste jednu slozku music jen tak. Pustim a hraje ze by?
Vytahnu kartu ze ctecky, opet zandam ciste bez adapteru abych vyloucil ze ten dela chybu.
Chci opet pustit stejnou music, nehraje, nejde otevrit. Chci pustit divx cca o velikost 1,5GB.
Program se pusti, film ale nehraje, ukazuje najednou blbost ze film ma jen 8minut!
Tak prekopcim zpet na HDD film a i music. Z HDD to uz opet nejde, proste soubor je poskozen.
Original mi ale z HDD samozrejme hraje.
Takze bravo, karta prijme zaznam, tvari se jako ze je vse ok ale potom soubory znehodnoti ze uz nikdy nebudou hrat
pozn.je zahadny ze HD tune ukazuje u karty 67gb zatim co tady recenze z pctuning ukazuje normal 62gb.
http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/Sul ... hdtune.png
pouzita ctecka:
http://ctecky-pametovych-karet.heureka. ... n-fcr-hs3/
Nerad bych nekoho obvinil.
Zakoupil jsem 2x tuhle kartu pres aukci tady v CR:
http://pametove-karty.heureka.cz/kingst ... -class-10/
Prodejce mi rikal ze ji dostal od znameho z obchodu. Karta ma napsane na sobe made in Korea a adapter nese slovo pouze Kingston. Vse vypada verehodne, jako original.
Karta ma mit kapacitu 64GB realne tedy 62GB.
Ve spravci vse vidim jak ma byt format FAT32. Zkusim u jedne udelat exFAT a i NTFS po problemu.
Proste date tam cca kolem 60GB dat. Vse to radne i pomaleji kopiruje. Date tam i film treba mkv 16GB, music a pod.
Dokonce stare PDA 6let mi ji precetlo. Videl jsem tam slozky. Vytahnu, vratim do PC do ctecky.
Kouknu do tech slozek kde ma byt music a ejhle.... tracky jako soubory kolem 10-15MB tam nejsou!
Karta je ale plna kde to je? Znovu podivam se kolik slozka zabira, ukazuje to 0.
Rikam si ze by podobny problem jako tady?
http://zkracovatko.cz/yQsQTD
"a kde jsi kartu koupil? a hlavne za kolik? je tu velka pravdepodobnost ze je to imitace, také jsme se s ní už setkal, na karte je napsano 32GB class 10 i v PC se tak chová, ale je to pouze 2GB class 2 a je naprogramovaná aby se chovala jako 32GB"
Toz nyni mam ji jako NTFS po formatu. Tentokrat tam kopiruju jen ciste primo soubory, zadne slozky. Zkusil jsem i max do 3,5GB. Tak abych zabral nakych 50GB.
Prihodim nakonec jeste jednu slozku music jen tak. Pustim a hraje ze by?
Vytahnu kartu ze ctecky, opet zandam ciste bez adapteru abych vyloucil ze ten dela chybu.
Chci opet pustit stejnou music, nehraje, nejde otevrit. Chci pustit divx cca o velikost 1,5GB.
Program se pusti, film ale nehraje, ukazuje najednou blbost ze film ma jen 8minut!
Tak prekopcim zpet na HDD film a i music. Z HDD to uz opet nejde, proste soubor je poskozen.
Original mi ale z HDD samozrejme hraje.
Takze bravo, karta prijme zaznam, tvari se jako ze je vse ok ale potom soubory znehodnoti ze uz nikdy nebudou hrat
pozn.je zahadny ze HD tune ukazuje u karty 67gb zatim co tady recenze z pctuning ukazuje normal 62gb.
http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/Sul ... hdtune.png
pouzita ctecka:
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 64GB 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
- LoCo99
- Začátečník
Re: SDXC karty 64GB problem - prosim moc poradte
IMHO je to prostě fake, stejně jako flashky co jsou udajně 64 giga a přitom maj taky jen třeba 2 gb čipy
původ mluví sám za sebe
původ mluví sám za sebe
- Ripper6
- Začátečník
-
LoCo99: hmm takze jedine se obratit na prodejce kdyz to mam doma jen 1 den. Slibil mi i zaruku a pozadovat penize zpet ze? Koupilo to tak vic lidi, takze pripadne kdyby delal problem, tak muzu to napsat i dalsim co mu uz dali hodnoceni. Ty to podle me asi jinak nezjisti, jelikoz urco votom nevedi a ne kazdej doma nacpe kartu 50GB hned.
Stala me jedna 499czk.
Stala me jedna 499czk.
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 64GB 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
- LoCo99
- Začátečník
no už jenom to je trochu divný že za pětikilo je 64gb karta, každopádně to zkus vrátit to je to nejjednodušší
- Ripper6
- Začátečník
-
LoCo99: dekuju, tak me to prodejce nakonec uznal, poznamenal ale poznamku neco jako ze je mu zahadny, ze ostatni karty co prodal byly bez problemu. Dal priznal ze muj email s detailnim popisem necetl. Zkusil jsem oslovit jednoho kupujiciho, kde jsem nasel nick. Kupujici se podivil, podekoval me a potvrdil ze mu to tez nejde
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
To je normalni, vetsina na tu kartu nakopiruje par GB, to funguje. A nez na to prijdou...
Podobne se prodavaji 32GB flashky pres slevove servery. Vetsina lidi je spokojena, jen nekolika kupujicim vadi, ze na ni jde bez problemu zapsat jen nejakych 6GB
Podobne se prodavaji 32GB flashky pres slevove servery. Vetsina lidi je spokojena, jen nekolika kupujicim vadi, ze na ni jde bez problemu zapsat jen nejakych 6GB
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Ripper6
- Začátečník
-
Zivan: me se to taky zdalo divny porad ze je nekde tak lacina flashka a pres ty slevy
Ja to tolik neresil, pac jsem to jen nahodne nekde neco cetl ale jak je znamo dnes se dela lecos made in China.
Takze jsou i veci co me nekde z ebay fungujou normalne. Mel jsem doma i padelany sluchatka, co lidi na to nekde nadavali. Presto to hralo slusne, mozna ten plast nebyl takovej.
PDA se slusnou slevou me funguje treba 7let.
No kdyby me ten prodejce se nedusoval... nekoupil bych to
"pro své osobní použití jsem si i dvě karty ponechal a mám je odzkoušené,celé jsem je zaplnil 64GB poté i zkopíroval zpět do PC a žádné problémy se nevyskytly.
Karty mám od kamaráda který má it.obchod, řekl my že ty karty jsou ze skladu který se rušil.Prohlídl jsem si napřed důkladně obal i kartu a karty vypadají věrohodně,takže já jím věřím"
Po blizsim prohlidnuti ale maj karty stejny cisla a to by bejt nemelo
Nechapu nac si to ale potom nekdo kupuje? Kartu kupuju na to ze tam prave dam treba 10GB music, 5-8GB film.
Pokud nekdo nekde kopiruje par MB az 1GB nema smysl kupova takovou kapacitu
Me to nedalo, takze jsem prvne hned doma zurive kopcil 50GB. Ja jsem schopen tam na test dat i blu-ray
Ja to tolik neresil, pac jsem to jen nahodne nekde neco cetl ale jak je znamo dnes se dela lecos made in China.
Takze jsou i veci co me nekde z ebay fungujou normalne. Mel jsem doma i padelany sluchatka, co lidi na to nekde nadavali. Presto to hralo slusne, mozna ten plast nebyl takovej.
PDA se slusnou slevou me funguje treba 7let.
No kdyby me ten prodejce se nedusoval... nekoupil bych to
"pro své osobní použití jsem si i dvě karty ponechal a mám je odzkoušené,celé jsem je zaplnil 64GB poté i zkopíroval zpět do PC a žádné problémy se nevyskytly.
Karty mám od kamaráda který má it.obchod, řekl my že ty karty jsou ze skladu který se rušil.Prohlídl jsem si napřed důkladně obal i kartu a karty vypadají věrohodně,takže já jím věřím"
Po blizsim prohlidnuti ale maj karty stejny cisla a to by bejt nemelo
Nechapu nac si to ale potom nekdo kupuje? Kartu kupuju na to ze tam prave dam treba 10GB music, 5-8GB film.
Pokud nekdo nekde kopiruje par MB az 1GB nema smysl kupova takovou kapacitu
Me to nedalo, takze jsem prvne hned doma zurive kopcil 50GB. Ja jsem schopen tam na test dat i blu-ray
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Co nechapes? Proc si v normalnim obchode koupit za cca 500Kc 32GB kartu, kdyz muzes mit z aukra za tu cenu 64GB? Nekup to za tu cenu!
Na ty falesny flashky/karty se da bez problemu nakopirovat a precist plna kapacita, to je test k nicemu, problem ale je v tom, ze misto spravnych dat dostanes bud duplicitni nebo nahodny gulas. A ti uz malokdo otestuje.
Na ty falesny flashky/karty se da bez problemu nakopirovat a precist plna kapacita, to je test k nicemu, problem ale je v tom, ze misto spravnych dat dostanes bud duplicitni nebo nahodny gulas. A ti uz malokdo otestuje.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Ripper6
- Začátečník
-
Zivan: nechapu pac nac z kramu 32GB kartu kdyz zakaznik uzije 4GB? To mu pak staci naka do 8-16GB a nemusi resit Ja treba uziju i 100GB. Jelikoz ale nemam moc penez, tak koukam po levnejsi.
Jak sam pises, ty lidi uzijou treba 1-2GB.
Jo toto me prave prekvapilo, ze normal to tam slo. Vse uplne v poho. Jsem se tesil, hezka karta a tak. Dam to do PDA ze si tam zkusim pustit music a najednou cumim jak puk kde to mam
Jak sam pises, ty lidi uzijou treba 1-2GB.
Jo toto me prave prekvapilo, ze normal to tam slo. Vse uplne v poho. Jsem se tesil, hezka karta a tak. Dam to do PDA ze si tam zkusim pustit music a najednou cumim jak puk kde to mam
- Bez_n1ck
- Pokročilý
Jelikož na čtení SDXC karet je potřeba speciální čtečka, tak jen to, že jsi kartu otevřel v PDA (předpokládám staršího data výroby), je krajně podezřelé a ukazuje to na SD/SDHC kartu (podle toho, jak starej přístroj je).
Lidi se na to prostě nachytaj, jelikož více je vždycky lépe a přestože to třeba potřeba nebude, hodit se to místo někdy může.
Blbý je, že proti takovejmhle vychcanům prostě není obrany. Bohužel naše zákony neumožňují takovejm zmrdům prostřelit obě kolena a hodit je do škarpy a tak se jim podobní objevují jak houby po dešti
Lidi se na to prostě nachytaj, jelikož více je vždycky lépe a přestože to třeba potřeba nebude, hodit se to místo někdy může.
Blbý je, že proti takovejmhle vychcanům prostě není obrany. Bohužel naše zákony neumožňují takovejm zmrdům prostřelit obě kolena a hodit je do škarpy a tak se jim podobní objevují jak houby po dešti
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- Ripper6
- Začátečník
-
Bez_n1ck: tak na tu kartu mam samozrejme treba tuhle ctecku
ale PDA mam toto:
http://www.mobilmania.cz/qtek-9000-extr ... fault.aspx
ale je tam nahrany podpora SDHC karet.
hmm to jo a pritom si rikam ze s tim ani nic neudela COIka kdyz tak hlasi jak nesmi bejt klamani spotrebytele
Ne teda nakej prodejce na bazaru ale treba u tech slev viz flashka 32GB za 300.
ale PDA mam toto:
http://www.mobilmania.cz/qtek-9000-extr ... fault.aspx
ale je tam nahrany podpora SDHC karet.
hmm to jo a pritom si rikam ze s tim ani nic neudela COIka kdyz tak hlasi jak nesmi bejt klamani spotrebytele
Ne teda nakej prodejce na bazaru ale treba u tech slev viz flashka 32GB za 300.