Problém sítě-po spuštění PC se net připojí až po 1min30s

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
anti.77
Začátečník
Začátečník

Problém sítě-po spuštění PC se net připojí až po 1min30s

Příspěvek od anti.77 »

Opravuju kámošovi systém W XP (!!! ),měl ho zavirovanej a těžce rozhozenej.Už mám vše hotový ale vypnu-li pc a znova zapnu,tak síť se připojí až po minutě a půl,vše co mě napadlo jsem zkontroloval,služby jsou o.k.,ovladač nejnovější (2009-jedná se ještě o chipset nV) a jsem v koncích .... doopravdy netuším.
A ještě jeden nesouvisející,mě totálně zasviněnej IE8 různými doplňky atp,téměř nefunkční.Tak jsem ho komplet odinstaloval a znova nainstaloval (odinstaloval jsem i většinu doplňků) ale IE teˇnepřehrává videa na youtube a třeba čt24 online,na novinkách ano ... do pc jsem dal flash player i shockwave a nic ... stále video hrabe s nápisem že se snaží připojit(do nekonečna) , na Chrome vše běží v pohodě ..... nejsou to už velký problémy,pc je funkční ale,když už to dělám,chtěl bych to mít komplet o.k. .... dík za rady ....

Ještě doplním,on má O2 připojení (myslím 8MB) já mám optiku 50MB/50MB,při pouhém restartu vše naběhne o.k.,teda síť
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Problém sítě-po spuštění PC se net připojí až po 1min30s

Příspěvek od PKBO »

V těhle případech je nejrychlejší a nejlepší cesta reinstal celého systému, pak tim člověk ztráví 20 hodin a ve výsledku se tomu stejně nevyhne...
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

Von má plný pc faktur,rozpočtů atp. do práce,má v tom bordel a taky fotek a bigbítu .... nechtěl reinstal,ale asi mu to navalim na můj exdisk ale musí mi dovalit origoš XP. No ale víš jak to je radši bych zjistil v čem ten problém je,pro příště :-)
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

jestli to měl komplet zavirovaný tak to může být úplně čimkoliv, doporučil bych ti napsat sem http://forum.viry.cz/
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

No zavirovaný to měl komplet :-) ale zvlád to Eset(musel sem mu "půjčit" na odvirování svůj origoš a všelijaký opravy :-) .... to zpožďování internetu nejspíš dělá antivir,co sem mu tam dal od Microsoftu (Eset jsem hned odinstaloval) ..... počítač už sem mu předal s tim,že jestli mu to bude vadit (ten IE8) ať to dovalí i s instalačkou XP,že mu udělám reinstal ... ale volal,že paráda,že ten Chrome je v pohodě :-) ... takže vše o.k. a mám klid :-) .. a dík,že ses zapojil
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

V pohodě, já stejně ani neznám moc lidí co by IE používalo...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“