GeForce GTX 780/770 - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: GeForce GTX 780/770 - info, testy, recenze, zkušenosti
Tak většinou stačí upravit odpovídající hodnoty v HEX editoru, stačí mi jen, aby jsi mi poslal ty části co je potřeba upravit. Nejde mi o přepsání Power Limitu, jen o deaktivaci boostu.
- Ache
- Pokročilý

díky za vysvětlení... pak je jasné, proč můj požadavek házíš na sci-fi bios (zachovat boost, ale posunout jen limity alá GTX670 od GB nebo asi ta GTX780 rev 2 s 8+8pin). Protože skyn3t ani nikdo jiný takový bios nemá.RAD-x píše:Tvuj bios jsem musel vzít otevřenej od skyneta, jako beru všechny varianty, ono to kompletně celý překopat a zkoušet to na někom, když máš hotovou verzi kterou jen nastavíš pro někoho je zbytečný, navíc...
Jako mě je to jedno, mě to nej naštvalo v tom principu - "tvůj" bios vlastně byl více skyn3t, bez jakéhokoliv upozornění (teda kromě toho že mě upozorňoval nvflash na to že nesedí vendor, ale ani board)... což mě pak po tom zjištění vedlo ke zdroji a díky bohu i k úspěšnému hacku. Protože když sem byl jeden z prvních B1 testerů, proč to nedát do placu ke zdroji.
Jinak já jedu na tom skyn3t biosu stále... až na to že si musim dávat bacha na furmark.exe tak s ním nemam problém. 2D a mezi 3D takty fungují OK. Nesmyslný LLC mody a AB hacky na běžný hraní nepotřebuji, protože ten rozdíl by stejně nebyl poznat. Teoreticky by snad ani s default biose nebyl problém žít (nebyl by v reálu poznat nějaký pokles výkonu), ale tady jde zase o princip.
Z další generací si rozhodně zase budu spíš vybírat model který bude mít už nějaký ty boosty a pod. (kdo ví co ještě vymyslej) z továrny posunutý tak aby to nic neomezovalo. Taky proto v mém mini-testu za tohle R9 290 dostala plus a vychvaloval sem za tuhle vlastnost GTX670 od Gigabyte.
To tak nějak tušim i já že to bude HEX piplačka... jestli na to má nějaký vychytaný rozhraní je věc jiná...Krteq píše:Tak většinou stačí upravit odpovídající hodnoty v HEX editoru, stačí mi jen, aby jsi mi poslal ty části co je potřeba upravit. Nejde mi o přepsání Power Limitu, jen o deaktivaci boostu.
Ale to co chceš... k čemu ti bude "vypnutý boost" bez zásahu do power-limitu? Tyhle věci jsou jaksi na sobě závislé - ta karta má power-limit jako ochranu a bez boostu naopak pak padá frekvence ještě rychleji když přesáhneš TDP. Mě by spíš naopak zajímalo jak se přesně ovládá power-limit a s čím a jak je vázaný aby se dal upravit tak aby prostě karta jela na cca 300W = boostovala by snad kromě SW všude na max. i s overvoltem... tohle by se asi dalo vyčíst s toho GB biosu.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Hladis
- Moderátor

Tak kdy bude zkouska upaleni karty
Co ted koukam na Overclock.net, tak nekteri kartu killnuli 
The card died 1-2 seconds after I run valley at clocks 1372@1.275v and it was September which was really hot here. Heat kills
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Recenze na Asus GTX 780 Poseidon.
http://www.hwguru.cz/2013/12/18/exklusi ... -poseidon/
http://www.hwguru.cz/2013/12/18/exklusi ... -poseidon/
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Plánuju o víkendu si sednout ke Crysis 3, pustit tomu furmark je asi pasé... samotnýho mě zajímá jestli to ta kaskáda vydrží... případně navrhněte hru, benchmark kterým to zatížit. Pokud vim tka zatim to oddělali 3 lidi na 1,275V ale všichni hlásili před tim šílený teploty...což neni muj problém.Hladis píše:Tak kdy bude zkouska upaleni kartyCo ted koukam na Overclock.net, tak nekteri kartu killnuli
The card died 1-2 seconds after I run valley at clocks 1372@1.275v and it was September which was really hot here. Heat kills
- Hladis
- Moderátor

Jop, psali ze to bylo teplotou. S vodou by to mohlo byt jinak. To spis aby si pokusnici jako Sam dali bacha co delaji 
- radekhgt
- Začátečník

Sorry ludia ze sa vam miesam do debaty ale narazil som na jeden testik kde porovnavaju GB Ti vs GB Ghz edition
http://www.techspot.com/review/738-giga ... 80-ti-ghz/
Podla vsetkeho Ti verzia je lepsia...Aj vykon,aj OC.Myslim si Ghz Ediciu nadobro odpisujem.
http://www.techspot.com/review/738-giga ... 80-ti-ghz/
Podla vsetkeho Ti verzia je lepsia...Aj vykon,aj OC.Myslim si Ghz Ediciu nadobro odpisujem.
CPU: Ryzen 7 9800X3D + RYUJIN II 360 ARGB GPU: MSI RTX 5090 Gaming Trio OC MB: Asus ROG STRIX X670E-A RAM: Kingston FURY DDR5 32 GB 6000 MHz CL36 RGB PSU: MSI MAG 1250W LCD: LG OLED42C2
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Většinou platí že čim vyšší factory overcklock tim horší koupě, protože je o to vyšší cena a o to ukrojenej potenciál k dalšímu ručnímu taktování. Toto se vyplácí jen kdyby to bylo free, ale Gigabyte si za tu Ghz edici nechává připlatit takže ne. Ještě jsem neviděl 780tku co by nedala aspoň 1100Mhz, a to včetně těch nejstarších. Takže asi tak.
- radekhgt
- Začátečník

Mas pravdu,ale pre mna asi nema nejaky extra vyznam prechadzat od 780 non Ti na 780 non Ti
ked uz mam vymenit kartu,tak aspon za Ti a podla vsetkeho to naj vychadza prave na Gigabyte Ti.Aj ked ma ta EVGA laka.
Mam celu noc na rozmyslanie,keby mali GB na Alze,objednavam hned a piatok je doma,lenze oni maju len EVGA...ked sa nerozhodnem do rana,potom si to rozmyslim a nekupim nic... (ako sa poznam)
Edit: priznam sa ze zacinam byt stoho pomiesany...takze GB ma momentalne v ponuke 780 non Ti, 780 Ghz Editon,780 Ti a 780 Ti Ghz Edition... kto sa v tom ma vyznat do riti
ale aspon mame vytaza,len kde ho zohnat.Asi si budem musiet pockat 
Mam celu noc na rozmyslanie,keby mali GB na Alze,objednavam hned a piatok je doma,lenze oni maju len EVGA...ked sa nerozhodnem do rana,potom si to rozmyslim a nekupim nic... (ako sa poznam)
Edit: priznam sa ze zacinam byt stoho pomiesany...takze GB ma momentalne v ponuke 780 non Ti, 780 Ghz Editon,780 Ti a 780 Ti Ghz Edition... kto sa v tom ma vyznat do riti
Naposledy upravil(a) radekhgt dne čtv 19. pro 2013, 03:00, celkem upraveno 1 x.
CPU: Ryzen 7 9800X3D + RYUJIN II 360 ARGB GPU: MSI RTX 5090 Gaming Trio OC MB: Asus ROG STRIX X670E-A RAM: Kingston FURY DDR5 32 GB 6000 MHz CL36 RGB PSU: MSI MAG 1250W LCD: LG OLED42C2
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Co to je za pitomosti co to tady poslední dobou slíchám? Padaj tu v různejch threadech otázky typu "upgrade z GTX760 do 8000", nebo "upgrade z HD7950 OC". Atd. Stejně jako to tvoje "upgrade z GTX780 na 780TI". Probůh vždyť je to to samé GPU. Jen má o 20% více aktivních SP. Takovej upgrade se nikdy nebude vyplácet ten výkon je skoro stejnej. Pokud upgrade neni extra cenově výhodnej což teď fakt neni, nebo se výkon nezvedne aspoň o 50% tak ho prostě nedělat. Kor ne u high end karty s dobrym OC, počkej na další generaci high endu, nenech se až příjde Maxwell napálit na něco jako byla GTX680 ala maisntream čip za high end cenu, oni to určitě zase zkusej když jim to lidi opět sežrali. Počkej si zase na high end čip.
- radekhgt
- Začátečník

Viem ako to myslis,uvedomujem si ze to nema az taky zmysel,ale teraz je ten spravny cas kedy sa da investovat,lebo buduci rok bude tazky
pisal som to uz par stranok dozadu,berte to tak,teraz nato mam a chcem to najlepsie do zasoby
nehladajte za tym nic ine a radsej mi pomozte sa rozhodnut 
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Koupit TI když máš slušnou non TI je fakt špatnej nápad, doslova vyhozený peníze. Já doma TI měl cca týden a šel jsem ho vrátit, herně byl rozdíl opravdu malej, nepostřehnutelnej...i přes slušnej ASIC jsem neměl tak dobrý OC jako na non TI...
- radekhgt
- Začátečník

Tak som sa nad tym zamyslel a moje rozhodnutie je take,ze vzdy som chcel skusit SLI,cize si poziciam na par dni druhu 780 a potom sa definitivne rozhodnem co dalej.Zbytocne tu budem zasierat temu...urcite dam vediet ako som dopadol.Dik zatial chalani 
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak obrázek ukazuje, tak teplota 96°C to je stále pod hraniční teplotou kondenzátorů, který maj nejnižší strop ze všech těch komponentů - cívky 110°C, Mosfety 125°C, kondenzátory 105°C.Ache píše: Myslíš, že za spotřebu o klidně 100-150W vyšší při obyčejným unlocku a OC při 1,2V ti bude grafika děkovat? Bez vodního chlazení asi ne...
Ty teploty by to tim pádem mělo vydržet ale asi tim stylem, jako se tu už psalo - spíš vydrží víc grafika, která jede konstantně 90°C než ta, která se zapíná a vypíná každej den a má poklesy/častý fluktuace z 30 na 90°C...teplotní roztažnost udělá svoje.
Jenže to bych řekl že udělá skoro to samý, jako když ti to takhle běží z 30 na 80...z 30 na 70°C už to bude asi bezpečnější, ale imho z 30 na 80°C nebude o moc horší jak z 30 na 90°C...
Na to sem se ptal přímo OccamRazora, ten jasně potvrdil že to ví každej, že se tyhle věci dělaj v HEX editoru...co dodal ale, že vědět jak (know-how) to je zcela jinej příběh, takže bych RAD-xovi docela v tomhle věřil, v životě sem neviděl nějakej automobilovej ECU soft atd, ale rozhodně to tak nějak funguje, protože od RAD-x mi editoval částečně bios třeba jen na zvýšený napětí, popřípadě větrák...a funguje to. Nicméně ty biosy dost střídám.Ache píše:To tak nějak tušim i já že to bude HEX piplačka... jestli na to má nějaký vychytaný rozhraní je věc jiná...
Ono se totiž obávám, že s tim boostem to bude něco jako že při přidanym powerlimitu je třeba boost ručně doprogramovat, aby využil další power...a programovat boost v HEX...asi by bylo zajímavý se podívat na WF3 bios od gigabytu, jak to má udělaný a zkusit to okopírovat a třeba se pak podaří vyrobit unlock bios i s boostem.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
V hexu = sebevražda, teda pro mě, já to přes ten interpreták mám už tak nějak vychytaný, umim třeba i věci který skyn3tova parta neumím, dají se vložita tabulky kalkulující s ASIC, takže třeba nastavim takt GPU a tabulkove se navolí stabilní 3D voltáž, navolim třeba požadovaný teplotní rozpětí a navolí se mi strmost grafu fanu. Múžu třeba i krokovat s basic 3D voltage a další věci...zkoušel jsem i hýbat s 2D voltáží ale tam vcelku neni citelnej přínos pro spotřebu takže to je asi pasé. Některý věci se vážou na referenční karty, třeba tabulky ASIC/voltáž, proto jsem jsem si našel parametr kde nastavim fixní hodnotu pro 3D full load, případně to lze i celý prostě procentuelně včetně boostu tlačit nahoru, tam mám ovšem problém, že u některých biosú nefunguje kompletace, když dám provést změnu tak mi to hodí varování že to nebude zřejmě fungovat, páč změna nějakýho parametru na hodnotu kterou jsem zvolil neni korektní(nepíšu v hexu - hejbu grafem a program to generuje za mě), i přesto mám dost slušný možnosti jak měnit spoustu věcí s velkou spolehlivostí.
- Ache
- Pokročilý

Hele, když vidim co provádíš se svojí kartou, nechceš zkusit prostě ten bios z té Gigabyte revize v.2 naflashovat na svojí kartu, zda to bude fungovat?sam_217 píše:Ono se totiž obávám, že s tim boostem to bude něco jako že při přidanym powerlimitu je třeba boost ručně doprogramovat, aby využil další power...a programovat boost v HEX...asi by bylo zajímavý se podívat na WF3 bios od gigabytu, jak to má udělaný a zkusit to okopírovat a třeba se pak podaří vyrobit unlock bios i s boostem.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- Hladis
- Moderátor

Mno pochybuju ze mu to pujde, uz s ohledem na to, ze Rev 2.0 ma jinou revizi cipu a jiny PCB.
Ja natahl nekolik Biosu pro Gigabyte, ale tak nejak vaham se pustit do hokus-pokusu.
Ja natahl nekolik Biosu pro Gigabyte, ale tak nejak vaham se pustit do hokus-pokusu.
- Ache
- Pokročilý

Ale jestli tě power-limit nějak výrazně neomezuje, což podle těch pokusů co si uvedl opavdu asi ne, tak cesta k unlocku vyššího power-limitu bez praso-hackingu boostu, vede přes úpravy které provedl Gigabyte.Hladis píše:Mno pochybuju ze mu to pujde, uz s ohledem na to, ze Rev 2.0 ma jinou revizi cipu a jiny PCB.
- Hladis
- Moderátor

Nezaznamenal jsem omezeni na 1084Mhz. Tedy defaultu. Při OC ve furmarku a pri OC se zvýšenou voltazi uz se to chova trochu podivne a tam se i frekvence snizuje a to ikdyz nedosahuju ani 100% Power. Asi by to vyresilo problém karet nize taktovanych, kde vas to omezuje uz jen v pitomym Valley, ale to se zeptejte Rad-X, zda o tom něco nevi. On se v tech Biosech rev 2.0 hrabal.
- Ache
- Pokročilý

Tak počkej, na defaultu (1045/6000) nemám s omezováním také žádné problémy (kromě SW), ale až po OC! Valley projede celý stále na max.Hladis píše:Nezaznamenal jsem omezeni na 1084Mhz. Tedy defaultu. Při OC ve furmarku a pri OC se zvýšenou voltazi uz se to chova trochu podivne a tam se i frekvence snizuje a to ikdyz nedosahuju ani 100% Power. Asi by to vyresilo problém karet nize taktovanych, kde vas to omezuje uz jen v pitomym Valley, ale to se zeptejte Rad-X, zda o tom něco nevi. On se v tech Biosech rev 2.0 hrabal.
Jestli tě to po OC omezuje (a problémem není teplota - drž to pod 80°C), tak to dělá stále ten limiter = je to to samé... mě to také neomezuje na 100% podle ukazetele v Nvidia inspectoru (MSI AB kecá)... Pokud tě ale boost omezuje stejně jako jakoukoliv jinou GTX780, nabízí se otázka proč to má 8+8pin? že by rovnou dopředu počítali s unlockem na 340W? :-
EDIT: tedy furmark vůbec nezmiňuj... tam je omezení jasný, a power né na 100% také - ty karty se neřídí podle toho co nastavíš. Omezuje tě frekvenci valley při OC jádr a + overvolt a paměti? (což poznáš tak že to nepojede stála na 1,2V a xxxxMHz)
Naposledy upravil(a) Ache dne čtv 19. pro 2013, 20:46, celkem upraveno 1 x.