Výměna CPU

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Výměna CPU

Příspěvek od Hladis »

Uf vy tu resite naslepo a nezeptate se kde ma tu brzdu :)

Ve WoW te brzdi CPU. Zjistist to i v MSI Afterburneru, kde uvidíš vytizeni GPU: HD 7950 opravdu WoWko brzdit nemůže. Ale SB na 4,5GHz by mělo WoW i ve velkych bitkách stihat hratelne. Nakonec pokud jsi takovy paran WoW, dokup radsi SSD.
Malevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Malevil »

Včera jsem se zaměřil kde spočívá kamen úrazu .jakmile začne boj hra se značně spomalí prvních asi 15 sek. Se to proste hrozne seká pak se to rozjede ale není to jako 10 man kde je to naprosto plynulé.pokud to tedy brzdí cpu dalo by se vyměnit za silnější ? A jaké jestli do te desky se dnes ještě něco prodává díky
Malevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Malevil »

Nebo by pomohl ten SSD plus ještě další RAM?
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

2500K na 4.5GHz tak v pohode mozes ist na GTX 780 / AMD 290 ,
CPU by som na tvojom mieste momentalne nemenil
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Malevil píše:Včera jsem se zaměřil kde spočívá kamen úrazu .jakmile začne boj hra se značně spomalí prvních asi 15 sek. Se to proste hrozne seká pak se to rozjede ale není to jako 10 man kde je to naprosto plynulé.pokud to tedy brzdí cpu dalo by se vyměnit za silnější ? A jaké jestli do te desky se dnes ještě něco prodává díky
Můžeš být podrobnější? Já sem na oficu neměl problém při velkých bitvách s phenomem, takže chyba u tebe musí být někde jinde...

Lepší CPU neseženeš a grafika musí stačit.
Malevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Malevil »

Tak se to budu snažit trochu přiblížit mám tam win 8.1 ve hře word of tanky se mi děje ze v průběhu bitvy mi to jakoby škube ale jinak hra jede plynule,teď to wowko když se načtu do hry chvilku cca 3-5 Seč než se načtou textury npc a věci kolem ,pokud pak běham ve městě načítá plynule .do nedávna jsem chodil jen 10 raid men tam sem si ničeho nevšiml ,po pulnuti bosse jelo snad všechno dobře ale teď jsem šel 25 raid ,do instance me to načte dobře,když stojím před bossem taky ok , ale když jsem relognul tak v instanci nevidím nikoho tak 10 sec. Jakmile začne boj začne mi to jakoby lagovat cca za 15 sec se to zlepší ale furt to není ono
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

A jaké jsou průběhy FPS, teplot a zatížení GK, CPU??
Malevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Malevil »

Jo tak zase zkusenej nejsem ale na cpu je vodnik tak teploty cca 45 stupňů gpu do 50 stupňů v 3dmarku 11 to dá asi P8600 bodů ten jsem zkoušel včera vícekrát
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Stáhni si GPU-Z, když v něm klikneš na senzory, tak jsou tam teploty i zatížení, necháš to běžet na pozadí a jak se ti začne hra sekat, GPU-Z to vše zaznamená, pak nám sem jem postneš obrázky :)
Ukuk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ukuk »

U WOW ma obrovskej vliv na vykon pouziti addonu a jejich aktualnost...Zkus to bez addonu a uvidis ten rozdil:)Samo ze hrat bez addonu nejde, ale je jich tolik ze se vzdycky da najit nejaka alternativa ktera je stejna ci lepsi, nebo je alespon aktualni:)Wowko sem hral cirka 7 let a vim ze i blbej addon na bagl dokaze udelat neplechu a zpomalit hru na nehratelnou mez, pokud neni aktualizovanej pro dannou verzi hry:)

BTW:Mam sestavu viz podpis,cili to samy co ty a wow mi beha krasne i pri 25 man je to proste o addonech...Taky zalezi jeste hrajes na free ci ofiku...O free se nema cenu bavit,tam tech faktoru zpusobujici slaby vykon muze bejt tolik ze je bezpredmetny to resit:)
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
Malevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Malevil »

Hraju na ofiku addony aktualizuji furt,preinstaloval jsew win 8.1 přidal další paměť dal SSD disk a abych mohl aspoň trochu hrát tak jsem musel snížit detaily na low i tak po zacatku fajtu na bosovi jedu 10-15 fps ,a už jsem z toho hrozně otrávenej ,hraju za mága a prostě počáteční burst ke fuč pak se to po chvíli rozebehne tak na 25 ale i tak to proste cuká ,z addonů používám elvui ,combustion helper ,recount ještě dopíšu až dorazím domů ale moc jich není
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nejdriv nez budes chtit menit grafarnu se prave ujisti, kde je bottleneck. Jinak AMD ma i problémy s drivery pod Win 8.1, takze pokud vse selze, tak pak bych premyslel o downgrade na Win 7 nebo vymenu za nV. Vyzkousej i jiny hry nez WoW, pokud hrajes a zeptej se tech, kteří wow hraji, zda to není nejaky addon ci jina volovina. Fyzicky by problém byt nemel zadny, jelikož HW je silny dost. Problém bude v SW casti.
Malevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Malevil »

Je pravdou že na win 8.1 jsem přešel cca před měsícem,(teď ještě jednou čistá instalace),a v tu dobu jsem ty náročný 25 nechodil.Jak mi tady radili abych použil GPU-Z stáhl jsem ho ,ale nějak se mu buguje když ho mám zapnutý a pustím 3Dmark tak vytuhne celí systém.Ale k mému problému ,nejsem zase tak zkušený a nemám tušení kde začít abych ten problém našel
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pokud vytuhava cely systém s GPU-Z, tak je něco blbe v SW casti. K monitorovani pouzij MSI Afterburner a ne GPU-Z.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Viděl bych to předběžně na problém v grafice, nestabilita, následný pád ovladače a pak už jen locknuté 2D takty = pokles FPS na minimum a td a td.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Kdyby se resetoval ovladač, tak mu to vyhodí chybovou hlášku, nespadne to bez povšimnutí. Vyzkoušej pro jistotu nejnovější beta ovladače, ještě se zeptám:
- nemáš nějaký proces na pozadí, který vytěžuje CPU ?

...
Ukuk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ukuk »

No 100% je chyba nekde v SW nez na strane HW protoze i slabsi sestavy to davaj v pohode.Zkus ty addony vypnout a testnout to.
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
Malevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Malevil »

jako při wowku? nn zapnu kompík a jdu jen na wowko,stahuju ten MsiAfter..ovladače mám 13.12 teď poslední
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Reinstal kompu a nemusí nic řešit, pokud je to v SW, přesněji v ovladačích, tak nějaké přehrávání nemá moc smysl, když po předchozích ovladačí zůstane obrovský bordel v systému, driver sweeper, je tady taky k ničemu.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Takže napřed sleduj takty grafiky během hraní a dej vědět, ještě si stáhni OCCT:
http://www.slunecnice.cz/sw/occt/
A jen si zapni monitoring na frekvenci CPU a sleduj, jestli nedojde k výraznému poklesu během hraní, jak se to začne sekat a opět nám dej echo jo?

Poté budeme o dost chytřejší.

...
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“