Přestala fungovat myš na černé podložce

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
de-tomaso
Nováček
Nováček

Přestala fungovat myš na černé podložce

Příspěvek od de-tomaso »

Dobrý den, mám problém. Mám asi rok starou myš Gigabyte Force M7 + podložku A4 Tech X7 gaming v černé barvě. Vše fungovalo v pohodě... až nedávno kurzor myši na pohyb samotnou myší nereagoval. Po nějaké době (kdy jsem zkoušel restarty, odpojení zapojení z USB, aktualizace ovladače apod.) jsem zjistil, že nefunguje jen na té dané černé podložce. Ale na světlém stole funguje stále. Záhadou je, že dříve na černé fungovala v pohodě. Občas má ale i takové záseky... po restartu zase šlape jak má. Předpokládám, že se to stalo s nějakou aktualizací... ale netuším zda je to problém Win8 x64 co mám na PC...anebo něčeho jiného. Nemáte někdo podobnou zkušenost?

//PET5: Přesun do správné podsekce
petrxp
Začátečník
Začátečník

Re: Přestala fungovat myš na černé podložce

Příspěvek od petrxp »

Mám Gigabyte M8000X Ghost, a tenhle problém s podložkam mám od začátku. Takže používám myš jenom tak na dřevě. Nevím jestli to je problém obecně u myší Gigabyte, ale něco takového jsem v recenzi na Ghosta četl že si nerozumí se všema podložkama.
PC:i5 3470@4-4.2Ghz, Gigabyte GTX 960 G1 Ganing,16GB Kingston Savage 1600@1890 CL10 1.5V
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

Je to otázka senzoru. Podle OCN tahle myš existuje se dvěma různými senzory: ADNS-9500 a ADNS-3090. Kterou verzi máš?

Co já vím, tak třeba CM Storm Spawn, který má ADNS-3090, se špatně snáší se světlými povrchy. Laserové senzory bývají ještě vybíravější, zvláště pokud jde o látkové podložky. Ale tohle zní spíš jako nějaká závada.
de-tomaso
Nováček
Nováček

Příspěvek od de-tomaso »

Díky za odpovědi. Model je to "Gigabyte Force M7 - blue optical 3200Dpi" .... ještě vím že existuje verze "Thor" která má nějaký potisk a asi 6000 Dpi. Druh senzoru nejsem schopen zjistit - není to napsané ani na krabce ani na myši. Je to tato: http://www.czc.cz/gigabyte-gm-force-m7_2/118829/produkt

Ale o podložku myslím snad nejde - přece ta myš nemůže 1/2 roku skvěle fungovat na podložce.... a najednou na té samé podložce nejede. Jediné verze jsou jen ty, že buď je v háji senzor, anebo je nějaký problém v PC - že si nerozumí (ovladač apod)

No nic...nebudu se tím zabývat a odnesu ji na reklamaci. :) Jen mne zajímala příčina a zdůvodnění jak se to může stát... :dry:
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“