Ahojky,
k vánocům jsem si koupil lenovo y510p s grafikou GT 755 a i7 4700, ale při hraní World of tanks se mi nějak nepozdávají teploty. Na CPU při hraní na max je to nějakých 86°C a na GPU 87°C. Je to normální nebo bych to měl nějak řešit? Díky za rady
Teplota CPU a GPU u lenovo y510p
Moderátor: Don
- benobi
- Začátečník
-
- Bez_n1ck
- Pokročilý
Re: Teplota CPU a GPU u lenovo y510p
Teploty podle mně odpovídají. Pořád je to notebook, takže je to udělaný tak, aby po dvou a půl letech shořel, čemuž odpovídají i teploty hnaný až na hranu únosnosti. Až budeš mít na CPU 95 a na GPU 105, tak bude mlít z posledního.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- Butch
- Středně pokročilý
Teploty mi na notes prijdou normalni. V tomhle idea padu kdyz neni druha grafika misto mechaniky ve SLI, to chlazeni neni zase tam spatne. Na to ze je tam 4 jadro mi ty teploty prijdou ok.
Prisel mi stejny model s 4200M, behem pristiho tydne ho testnu v akci, jsem zvedav.
CPU by tam mel topit vzhledem k dvoujadru mene.
Byl jsem donucenej si v praci objednat nejake Lenovo kolem 20K jako pracovni notes misto soukromeho co jsem pouzival i pro praci a rikal jsem si ze uz je jedno jestli Edge nebo Ide pad, protoze nejaky kvalitnejsi Tcko se do ty ceny neveslo a jinou znacku jsem objednat nesmel. Tak jsem vzal za ty prachy co nej vykonostne. Jsem na to dost zvedavej, mame jen rok zaruku, to bude neco.
Presneji: Lenovo IdeaPad Y510p/ i5-4200M/ 4GB/ 1TB+8GB/ 15,6” FHD/ GF 2GB/ Win8
part no: 59392834
Skoda ze to nema misto toho noveho NGFF M.2 klasickej MSata slot, jinak je fajn ze to ma matnej displej, mno uvidime. Ramka se rozsiri pripadne a muzu tam hodit SSD, ale zatim to asi necham tak jak to je.
Je za stejny penize s 8GB a bez OS, ale to je pro firemni ucely k nicemu.
Prisel mi stejny model s 4200M, behem pristiho tydne ho testnu v akci, jsem zvedav.
CPU by tam mel topit vzhledem k dvoujadru mene.
Byl jsem donucenej si v praci objednat nejake Lenovo kolem 20K jako pracovni notes misto soukromeho co jsem pouzival i pro praci a rikal jsem si ze uz je jedno jestli Edge nebo Ide pad, protoze nejaky kvalitnejsi Tcko se do ty ceny neveslo a jinou znacku jsem objednat nesmel. Tak jsem vzal za ty prachy co nej vykonostne. Jsem na to dost zvedavej, mame jen rok zaruku, to bude neco.
Presneji: Lenovo IdeaPad Y510p/ i5-4200M/ 4GB/ 1TB+8GB/ 15,6” FHD/ GF 2GB/ Win8
part no: 59392834
Skoda ze to nema misto toho noveho NGFF M.2 klasickej MSata slot, jinak je fajn ze to ma matnej displej, mno uvidime. Ramka se rozsiri pripadne a muzu tam hodit SSD, ale zatim to asi necham tak jak to je.
Je za stejny penize s 8GB a bez OS, ale to je pro firemni ucely k nicemu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- rumbo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Butchi prosim skus ho otestovat co najskor Mam v plane kupit tento: http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y510p ... 468966.htm a k tomu SSD disk, len momentalne vyberam ktory ..
Vdaka
Vdaka
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
- benobi
- Začátečník
-
Tak jen přidám malý poznatek k tomuto notebooku: http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y510p ... 468968.htm
Celkově bych to hodnotil tak na 90%, výrazné plus jsou: kvalitní zpracování (porovnávám s několika asusi, hp a nějakými aceri), mě se líbí i když hodně lidí nemusí takové ty šmouhy od rukou na leštěném hliníku. Potom display je nejlepší co jsem na noťasech viděl. Pěkně podsvícená klávesnice a bezproblémové hraní world of tanks - nějakých 60-70fps na fullhd s medium nastavením. Systém se načítá za 20 sekund i když jsem nezkoumal nastavení sshd a prý se ještě dá urychlit. Celkově výrazná spokojenost, pokud vydrží minimálně 5 let budu spokojen.
A ty drobnosti co mi vadí: přehřívání při hraní her, vyšší teplota a nepříjemná následná teplota části klávesnice nad grafikou. Indikační diody o stavu baterie, nabíjení, numlocku atd.. jsou vpředu dost špatně viditelné, propojení alfanumerické části s numerickou je nešikovně uděláno a člověk se občas překlikne nebo hledá delete a jiné klávesy, ale je to o zvyku. A pro mě nejhorší je touchpad, který je celodotykový a tak když chci něco odkliknout se mi kolikrát kurzor pohne mimo tlačítko a tak používám klasickou myš.
Ale jinak spokojenost a koupi mohu doporučit.
Celkově bych to hodnotil tak na 90%, výrazné plus jsou: kvalitní zpracování (porovnávám s několika asusi, hp a nějakými aceri), mě se líbí i když hodně lidí nemusí takové ty šmouhy od rukou na leštěném hliníku. Potom display je nejlepší co jsem na noťasech viděl. Pěkně podsvícená klávesnice a bezproblémové hraní world of tanks - nějakých 60-70fps na fullhd s medium nastavením. Systém se načítá za 20 sekund i když jsem nezkoumal nastavení sshd a prý se ještě dá urychlit. Celkově výrazná spokojenost, pokud vydrží minimálně 5 let budu spokojen.
A ty drobnosti co mi vadí: přehřívání při hraní her, vyšší teplota a nepříjemná následná teplota části klávesnice nad grafikou. Indikační diody o stavu baterie, nabíjení, numlocku atd.. jsou vpředu dost špatně viditelné, propojení alfanumerické části s numerickou je nešikovně uděláno a člověk se občas překlikne nebo hledá delete a jiné klávesy, ale je to o zvyku. A pro mě nejhorší je touchpad, který je celodotykový a tak když chci něco odkliknout se mi kolikrát kurzor pohne mimo tlačítko a tak používám klasickou myš.
Ale jinak spokojenost a koupi mohu doporučit.
- Butch
- Středně pokročilý
Takze ja koupi doporucit nemohu.
Notes krasne tichej to ano, vykonnej, 3D mark 2006 15000 bodu na def.
Dokonce i teploty jsou fajn kolem 60°C ve stredni zatezi na CPU i GPU a kolem 40°C v klidu.
Ale jedna zasadni vec, hned od zacatku zlobi klavesnice.
Proste kdyz chci napsat nejaka velka pismena tak shift na ne nereaguje, druhy shift zase nereaguje na jine. Nastavenim klavesky to neni ani numerickou ani Windowsem, protoze se to stejne chova i v Acronisu pod dosem. Novy bios neni....takze reklamace a notebook bude cestovat na servis do Polska, kde servisuji vsechny Idea Pady.
Takze se mi jen potvrdilo ze Lenovo je shit....Pod libivym vzhledem se schovava kus srotu. Fakt snad neni ve firme Idea Pad se kterym by nebyl zadny problem.
Dela to tohle:
s levým shiftem napíši:
QWERtzUIOPú)ASDFGHJKL"!'|YXCVBNM?:_
s pravým shiftem napíši:
QWERTZUIOP/(ASDFGHJKL"!¨|yxcvBNm,._
Coz je pekne nahouby, kdyz clovek potrebuje zadavat hesla a normalne na nb fungovat.
Kdyz zapnu shift na sw klavesnici na obrazovce, tak to facha normalne.
Notes krasne tichej to ano, vykonnej, 3D mark 2006 15000 bodu na def.
Dokonce i teploty jsou fajn kolem 60°C ve stredni zatezi na CPU i GPU a kolem 40°C v klidu.
Ale jedna zasadni vec, hned od zacatku zlobi klavesnice.
Proste kdyz chci napsat nejaka velka pismena tak shift na ne nereaguje, druhy shift zase nereaguje na jine. Nastavenim klavesky to neni ani numerickou ani Windowsem, protoze se to stejne chova i v Acronisu pod dosem. Novy bios neni....takze reklamace a notebook bude cestovat na servis do Polska, kde servisuji vsechny Idea Pady.
Takze se mi jen potvrdilo ze Lenovo je shit....Pod libivym vzhledem se schovava kus srotu. Fakt snad neni ve firme Idea Pad se kterym by nebyl zadny problem.
Dela to tohle:
s levým shiftem napíši:
QWERtzUIOPú)ASDFGHJKL"!'|YXCVBNM?:_
s pravým shiftem napíši:
QWERTZUIOP/(ASDFGHJKL"!¨|yxcvBNm,._
Coz je pekne nahouby, kdyz clovek potrebuje zadavat hesla a normalne na nb fungovat.
Kdyz zapnu shift na sw klavesnici na obrazovce, tak to facha normalne.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Butch
- Středně pokročilý
Tak se notes po 14 dnech vratil s novou klavesnici a uvidime dale.