Vyhody a Nevyhody SLI
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- _Jesper_
- Začátečník

Vyhody a Nevyhody SLI
Buduci rok by som si chcel kupit este jeden monitor navyse a este jednu evga gtx 780 sc acx. Chcem vyskusat SLI. Mozno ma budete vsetci odhovarat , ze na LGA 1155 to nema zmysel a , ze primarne nato urcene boardy su X79 a nevydane X99 s LGA 2011/3 , ide len o to , ze to chcem proste vyskusat , ak s tym spokojny nebudem druhu kartu predam niekomu tu na fore. Chcel by som totiz upgrade na Maxwell uplne vynechat. Uz ma nebavi ten staly upgrade GPU za nehorazne € , mam v plane vymenit CPU IB za SkyLake v roku 2015. Dovtedy mi musia 2 GTX 780 vykonnostne stacit kedze su to jadra GK 110. Karty nebudem taktovat a ani modovat , pretoze na to by mi uz zdroj nestacil vykonnostne , na take hratky je 750W naozaj malo. Kedze karty budem prevadzkovat s defaultnym biosom a nebudem posuvat power limitom , budem mat napevno 250W na kazdej karte , zdroj by mi to mal utiahnut aj s jemnym oc na cpu , sice to bude na hrane ale aspon zdroj konecne naplno vyuzijem. Zistovali sme to spolu s uzivatelom sam_217 na tejto stranke: http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine
Kde sme nastavili presne parametre viz moj podpis :
1 Physical CPU, high end desktop, 3770K, Overclock - default 1.15V 3500MHz, OC = 1.24V 4500MHz, 4 sticks DDR3 SDRAM, dej si 2x GTX780 s video type SLI, 1 Regular SATA + 1x DVD-RW, 2x Flash Drives SSD a pak už jen zaškrtnout fan controller a 5x 120mm regular fans, system load i CPU load nech na 90%.
Vyslo nam :
Minimum PSU Wattage: 630 W
Recommended PSU Wattage: 680W (tu je zahrnute OC CPU)
CPU OC 4,5Ghz a 1,24V mi vyslo na 115W
Ono keby mi moj Corsair AX 750W nestacil , kludne kupim nieco silnejsie do 160€ aspon 850W.
Teraz ma zaujima , kedze budem sli skusat prvy krat ake vyhody a nevyhody to zo sebou prinasa?
Viem ze budem musiet potrebovat na kazdu jednu hru funkcny sli profil ale to je asi tak vsetko.
Modely kariet to budu rovnake tak by som si aspon odlahcil od ladenia frekvencii.
Kde sme nastavili presne parametre viz moj podpis :
1 Physical CPU, high end desktop, 3770K, Overclock - default 1.15V 3500MHz, OC = 1.24V 4500MHz, 4 sticks DDR3 SDRAM, dej si 2x GTX780 s video type SLI, 1 Regular SATA + 1x DVD-RW, 2x Flash Drives SSD a pak už jen zaškrtnout fan controller a 5x 120mm regular fans, system load i CPU load nech na 90%.
Vyslo nam :
Minimum PSU Wattage: 630 W
Recommended PSU Wattage: 680W (tu je zahrnute OC CPU)
CPU OC 4,5Ghz a 1,24V mi vyslo na 115W
Ono keby mi moj Corsair AX 750W nestacil , kludne kupim nieco silnejsie do 160€ aspon 850W.
Teraz ma zaujima , kedze budem sli skusat prvy krat ake vyhody a nevyhody to zo sebou prinasa?
Viem ze budem musiet potrebovat na kazdu jednu hru funkcny sli profil ale to je asi tak vsetko.
Modely kariet to budu rovnake tak by som si aspon odlahcil od ladenia frekvencii.
AMD Ryzen R7 9800X3D | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA ASUS ASTRAL RTX 5080 OC 16GB | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
- morke
- Moderátor

Re: Vyhody a Nevyhody SLI
Míval jsem SLI 8800GT a od té doby to nechci.
1. Karty by měly mít referenční chladič s odvodem horkého vzduchu záslepkou na zadní straně skříně, jinak bude spodní karta ohřívat vrchní a obě i chladič procesoru.
2. Profily SLI nejsou někdy včas dostupné, takže kolikrát zbývá jen čekat, aby šla hra normálně hrát.
3. Micro-stuttering.
4. Problém diagnostikovat vadnou kartu, obě vykazovaly chybu v SLI, ale samostatně byly bez problémů.
5. Hlučnost.
6. Spotřeba.
1. Karty by měly mít referenční chladič s odvodem horkého vzduchu záslepkou na zadní straně skříně, jinak bude spodní karta ohřívat vrchní a obě i chladič procesoru.
2. Profily SLI nejsou někdy včas dostupné, takže kolikrát zbývá jen čekat, aby šla hra normálně hrát.
3. Micro-stuttering.
4. Problém diagnostikovat vadnou kartu, obě vykazovaly chybu v SLI, ale samostatně byly bez problémů.
5. Hlučnost.
6. Spotřeba.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Vykašli se na to, já to měl teď pár měsícú doma...2x GTX780 na 3770K, využitlenost je tak 50% a chce to sakra skill na upravu profilú, někde to škáluje fakt pěkně - Cry enginy všechny, Call of Dutty všechny, Skyrim, Metro. Horší je použitelnost třeba v BF4, WOT, pokud se budeš lopotit s profilama tak i tam je to docela použitlený, osobně chválim opravdu rovnoměrný rozložení zátěže, např viděl jsem ty karty obě zatížený na 50% tam kde jedna má přes 90% a obě se podtaktovaly, snížili napětí, tím samozřejmě klesla hlučnost....shodou okolností BF4 ale dalo mi to dost práce, snad dva dny zkoušení. Osobně SLI nedoporučuju, pro každou novou hru je to mazec nastavit a to třeba jen v NVinspectoru uplný základy, prostě hodina než to dostaneš do ideálu a to i v případě že tomu ta hra sedí, když ne tak i několik dní, nebo tu vubec nelze použít jako ještě nedávno v BF4 kde prostě SLI a Cross Fire měli problém s blikajícíma texturama.Trochu je to samozřejmě otázka co hraješ a v kolika hrách ti to pomuže, pokud hraješ hry kde to funguje, tak asi jo, jako 200FPS v BF4 je sakra příjemný ve spojení se 144MHz monitorem. Prostě popřemýšlej jestli se spíš nevyplatí vzít jedno Ti který funguje vždy a všude.
- _Jesper_
- Začátečník

WoT ma totalne nebavi. BF4 som este nehral a zrejme ani hrat nebudem. BF3 je pre mna lepsi , ten hravam stale. Crysis 3 ma tiez bavi. TR3 tak isto , aj novy COD si zahram. Este aj metro LL. Chcel by som to kvoli tymto hram a aby som mohol hrat na ultra detaily s msaa na 60fps+ , co bohuzial jedna gtx 780 nie vo vsetkych hrach zvlada. Tym padam keby som is kupil druhu , mal by som rezervu do buducna aspon co sa gpu tyka.
Ale ked budem mat dve rovnake karty EVGA GTX 780 SC ACX , frekvencie im budem musiet ladit ?
S tym ze to bude hriat trocha viac ako obvykle ratam , ale da sa napevno nastavit teplota ktoru ked karta dosiahne automaticky znizi takt. Ja mam pc dobre odvetrany , fany mam nastavene na 600rpm , 700rpm , 800rpm. Neni problem im otacky zvysit.
Ale ked budem mat dve rovnake karty EVGA GTX 780 SC ACX , frekvencie im budem musiet ladit ?
S tym ze to bude hriat trocha viac ako obvykle ratam , ale da sa napevno nastavit teplota ktoru ked karta dosiahne automaticky znizi takt. Ja mam pc dobre odvetrany , fany mam nastavene na 600rpm , 700rpm , 800rpm. Neni problem im otacky zvysit.
AMD Ryzen R7 9800X3D | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA ASUS ASTRAL RTX 5080 OC 16GB | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
- ArgCZ
- Začátečník

vykašli se na to, zcela určitě až vyjde Maxwell tak upgrade u tebe proběhne ať si teď sebevíc říkáš že ne, co si jako tady budeš s klukama psát až budou řešit svoje Maxwelly? O SLI starý generace si s tebou nebude povídat skoro nikdo 
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- Hladis
- Moderátor

Tak tomu se říká argument
Zajimalo by me, kdo je schopen menit grafarnu jen pro to, aby si sel o ni pokecat s lidmi na forum. Nepochybuju, ze i taci jsou 
K tématu.....SLI nebrat.
K tématu.....SLI nebrat.
- tielka
- Středně pokročilý

pokud máš potřebu si to vyzkoušet tak prosím přijdeš na to že 1 grafika je to pravé ořechové ale to víš už ted jenom ti to nedošlo nic proti
...za ty prachy si zajed k moři rozházej je s babama co já vím ale né to strkat do takových krámů....
- PKBO
- Moderátor

- _Jesper_
- Začátečník

Ani jeden za , vsetci proti
Tak sa vas aspon spytam , preco nebrat ?
1.-Spotreba (ani ta by nebola zla kedze karty by som nemodoval a ostal by tam default bios od nvidie s tym power limitom na 250W)
2.-Micro-Stuttering (v ovladacoch to nie je odladene?)
3.-Prehrievanie vrchnej karty (tu by som mohol napevno nastavit teplotu a po jej dosiahnuti by karta sama znizili takt)
4.-Hlucnost (EVGA GTX 780 SC ACX nie je velmi hlucna karta)
Zrejme som si aj na otazku sam odpovedal. Ale zas na druhu stranu ked sa s tym clovek pohra aby mu to slo bez problemov tak rozdiel vo vykone musi byt vidiet.
1.-Spotreba (ani ta by nebola zla kedze karty by som nemodoval a ostal by tam default bios od nvidie s tym power limitom na 250W)
2.-Micro-Stuttering (v ovladacoch to nie je odladene?)
3.-Prehrievanie vrchnej karty (tu by som mohol napevno nastavit teplotu a po jej dosiahnuti by karta sama znizili takt)
4.-Hlucnost (EVGA GTX 780 SC ACX nie je velmi hlucna karta)
Zrejme som si aj na otazku sam odpovedal. Ale zas na druhu stranu ked sa s tym clovek pohra aby mu to slo bez problemov tak rozdiel vo vykone musi byt vidiet.
- radekhgt
- Začátečník

Takze za mna : nerozmyslaj a kupuj!Mal som rovnake obavi,ale teraz som stastny ze som siel do SLI.
1.Spotreba...vobec ma to netrapi kedze hrat vsetky hry na max.je pre mna uplna parada a je mi to uplne jedno kolko to zozerie.
2.Teplota...ano horna karta sa zohrieva v priemere o 10 stupnov viac,ale nevidim v tom problem.Temp limit mi nejak nefunguje.
Uvediem priklad: Hra Far Cry 3,ta rozpaluje karty najviac.Nastavim temp limit na hornej karte na 75C.Ale pri zatazi sa teplota vysplha aj na 80C a znizia sa takty.Napriklad s 1150MHz na 1090MHz.Bez limitu sa karta zohriala max na 86C pritom limit je na defauld a to je 79C.Takty sa tiez znizia o nejakych 20-50mhz.
Ide oto ze v hre to necitim.Pri max detailoch FC3 to dava 110fps a pri znizeni taktov to bezi tiez na 110fps.
3.MircoStutt...Blbost!Ja som si to vsimol ked som zapol prvy krat FC3 ale pri druhom spusteni hry to zmizlo a uz ju hrajem 3 dni a ziadne lagy ani nic ine nepozorujem.Hral som : Crysis 3,Far Cry 3,CoD Ghost,NFS Rivals,Metro LL,CS:S a nevidim ziadny problem co sa tyka MS,hry bezia uplne hladko a mozem povedat ze ja som pacient na tieto veci a vsimam si kazdy detail!
4.Hlucnost...samozrejme ze v zatazi su karty pocut,ale mam sluchatka takze to nepozorujem a nieje to noc hrozne....
Ked nastavim lock na 60 fps napriklad pri FC3 tak karty bezia na 48/49% ,teplota je na spodnej 57C a na hornej 64C po hodine hrania a su tiche uplne...karty bezia na cca na 850mhz...
Takze za mna ber a nerozmyslaj.Ked tu to nebude vyhovota,tak jednu kartu predas a je pokoj.
1.Spotreba...vobec ma to netrapi kedze hrat vsetky hry na max.je pre mna uplna parada a je mi to uplne jedno kolko to zozerie.
2.Teplota...ano horna karta sa zohrieva v priemere o 10 stupnov viac,ale nevidim v tom problem.Temp limit mi nejak nefunguje.
Uvediem priklad: Hra Far Cry 3,ta rozpaluje karty najviac.Nastavim temp limit na hornej karte na 75C.Ale pri zatazi sa teplota vysplha aj na 80C a znizia sa takty.Napriklad s 1150MHz na 1090MHz.Bez limitu sa karta zohriala max na 86C pritom limit je na defauld a to je 79C.Takty sa tiez znizia o nejakych 20-50mhz.
Ide oto ze v hre to necitim.Pri max detailoch FC3 to dava 110fps a pri znizeni taktov to bezi tiez na 110fps.
3.MircoStutt...Blbost!Ja som si to vsimol ked som zapol prvy krat FC3 ale pri druhom spusteni hry to zmizlo a uz ju hrajem 3 dni a ziadne lagy ani nic ine nepozorujem.Hral som : Crysis 3,Far Cry 3,CoD Ghost,NFS Rivals,Metro LL,CS:S a nevidim ziadny problem co sa tyka MS,hry bezia uplne hladko a mozem povedat ze ja som pacient na tieto veci a vsimam si kazdy detail!
4.Hlucnost...samozrejme ze v zatazi su karty pocut,ale mam sluchatka takze to nepozorujem a nieje to noc hrozne....
Ked nastavim lock na 60 fps napriklad pri FC3 tak karty bezia na 48/49% ,teplota je na spodnej 57C a na hornej 64C po hodine hrania a su tiche uplne...karty bezia na cca na 850mhz...
Takze za mna ber a nerozmyslaj.Ked tu to nebude vyhovota,tak jednu kartu predas a je pokoj.
CPU: Ryzen 7 9800X3D + RYUJIN II 360 ARGB GPU: MSI RTX 5090 Gaming Trio OC MB: Asus ROG STRIX X670E-A RAM: Kingston FURY DDR5 32 GB 6000 MHz CL36 RGB PSU: MSI MAG 1250W LCD: LG OLED42C2
- Orbin.donar
- Červená karta

-
Za mne : Jdi do toho, sám jsem SLI nechtěl, doslova se mi sešli 2 grafiky (neplánoval jsem to) a nemám s tím problém. Na to že jsou to "pouze" GTX760 jsem nadmíru spokojen. Spotřeba není tak strašná ale ten výkon je za ty peníze parádní (dost nad Titan). Všechno valím na max ve FULLHD a paráda. Žádné propady výkonu se nekonají, microshuttering v některých hrách nepatrně... Ale jak říkám, za ty peníze je ten výkon parádní.. Tak co potom SLI GTX780 to musím být paráda...
- ArgCZ
- Začátečník

opatrně pánové s tou chválou http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=76&t=202642
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- zumpar1234
-
Ludi ktory nevnimaju imput lag ako problem fakt nechapem... fallen people...
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
LOLOrbin.donar píše:Za mne : Jdi do toho, sám jsem SLI nechtěl, doslova se mi sešli 2 grafiky (neplánoval jsem to) a nemám s tím problém. Na to že jsou to "pouze" GTX760 jsem nadmíru spokojen. Spotřeba není tak strašná ale ten výkon je za ty peníze parádní (dost nad Titan). Všechno valím na max ve FULLHD a paráda. Žádné propady výkonu se nekonají, microshuttering v některých hrách nepatrně... Ale jak říkám, za ty peníze je ten výkon parádní.. Tak co potom SLI GTX780 to musím být paráda...
Edit: na žádost moderátora to musim trochu rozvést, nemám sílu na tohle něco napsat, takže to zkusim zkrátit. Kdo srovnává SLI GTX760 vs GTX Titán, buď titána neměl, nebo naprosto nevnímá input lag, stuttering. Je to diametrální rozdíl, pro srovnatelnou plynulost v každém ohledu by bylo třeba aby SLI/CF mělo 2x FPS, což je zatím utopie a i kdyby to tak bylo, situace by se maximálně vyrovnala. Pro FullHD je nejlepší použít 780Ti, SLI 780 pouze pro případy 4K a NV Stereo... k tomu je to taky určeno. Zvednout si FPS ze 30 na 50 pomocí SLI = peníze v záchodě.
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
4 jadro na SLI nestaci a stojim si zato, ze 6-jadro a X79 NUTNOST..
Problem nie su uz ani tak linky, kedze IB/Haswel slapu 3.0 8x = 2.0 16x.
Proste CPU je a bude bottleneck ! Okrem toho ked si kupis novu high-end kartu dalsi rok.
A) vykon moze mat rovnaky nez tie 2 v SLI dokopy
B) VYRAZNE NIZSIU spotrebu
C) menej vyzarovane tepla
atd.
Preco si myslis, ze nikdy sa tieto multiGPU paskvily nechytili ? Za 20 rokov... v podstate..
Problem nie su uz ani tak linky, kedze IB/Haswel slapu 3.0 8x = 2.0 16x.
Proste CPU je a bude bottleneck ! Okrem toho ked si kupis novu high-end kartu dalsi rok.
A) vykon moze mat rovnaky nez tie 2 v SLI dokopy
B) VYRAZNE NIZSIU spotrebu
C) menej vyzarovane tepla
atd.
Preco si myslis, ze nikdy sa tieto multiGPU paskvily nechytili ? Za 20 rokov... v podstate..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
- Hladis
- Moderátor

SLI je narocny na obsluhu od CPU. Jako da se to bez problemu na Z87 desce, ale chce to aspoň přetočenou i7 SB,IB,Haswell. SLI dvou GTX 760 je opravdu spis ptakovina. Ma to dohromady jen 2GB pameti a za stejny peníze jako dve GTX 760 je GTX 780, která to strci do kapsy + zname neduhy SLI a vůbec multiGPU reseni. Tam kde je ten vykon potřeba prijde prave problém s shutteringem a inputlagem. SLI ma cenu jen u High-End karet s nejakym X79+6jader i7 a na vice monitoru, vysoky rozliseni, 3D a jiny hracicky. Proste tam, kde zarucene jedna karta nestiha. Jinak to nemá moc smysl.
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
tak 760GTX 4GB SLI vyznam MALO.. Samozrejme ta vada SLI i CF, ze maximum pamati uvadza jedna karta.. ale u 4GB verzii to vyznam fakt malo.. Vyjde to menej nez Titan a je to vykonnejsie... Ale po uvedeni 780Ti a znizeni cien 780 je to absurdnost..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
- Hladis
- Moderátor

Mno to je jasny. Nejenom ze je 4GB verze o dost drazsi, ale vykonostne to taky za tu cenu nezari. Pomer cena vykon je uplne mimo a jedna R9 290 nebo GTX 780 s OC to resi. Znam člověka, co ma dve GTX 770 s 4GB na Skyrim, ale je to dobra zhovadilost 
- radekhgt
- Začátečník

Ako vidim nemate radi SLI/CF...
Bal som sa,tak isto som precital o mnozstve problemov s multigpu a siel som do toho s velmi velkym strachom.Presvedcili ma ludia na zahranicnych forach kde sa o SLI vedu normalne debaty,kde väcsinou toho cloveka presviedcaju ze ber,neolutujes...len tu sa vam do toho nejak nechce.Ja teda neviem,ale ukazte mi jak vyzera microstturing,lebo ja som tuto vami opisanu zhovadilost este nepocitil
Nechcem nikoho urazit samozrejme.
Ludia ktory chcu skusit SLI tak za seba odporucam lebo vzdy je cesty spät
Bal som sa,tak isto som precital o mnozstve problemov s multigpu a siel som do toho s velmi velkym strachom.Presvedcili ma ludia na zahranicnych forach kde sa o SLI vedu normalne debaty,kde väcsinou toho cloveka presviedcaju ze ber,neolutujes...len tu sa vam do toho nejak nechce.Ja teda neviem,ale ukazte mi jak vyzera microstturing,lebo ja som tuto vami opisanu zhovadilost este nepocitil
Nechcem nikoho urazit samozrejme.
Ludia ktory chcu skusit SLI tak za seba odporucam lebo vzdy je cesty spät
CPU: Ryzen 7 9800X3D + RYUJIN II 360 ARGB GPU: MSI RTX 5090 Gaming Trio OC MB: Asus ROG STRIX X670E-A RAM: Kingston FURY DDR5 32 GB 6000 MHz CL36 RGB PSU: MSI MAG 1250W LCD: LG OLED42C2
- morke
- Moderátor

Kdo má SLI, tak nic jiného ani nemůže napsat, to bys byl proti svému rozhodnutí. Psychologie je krásná, kdo má vychvaluje, aniž by připustil pochybnosti. SLI je jen pro honění se za fps, zbytek pokulhává.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,