Černání obrazovky u hry a ve win7

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Michalll
Nováček
Nováček

Černání obrazovky u hry a ve win7

Příspěvek od Michalll »

Ahoj,
posledních několik dnů se u objevil problém,který nikdy předtím nebyl.
Jedná se o to,že mi zničeho nic zčerná obrazovka a jde slyšet jak grafická nabere na otáčkách
a chladí.Počítač restartovat nejde,musí se natvrdo vypnout.Karta hučí až do vypnutí.
Co je opravdu divné,je to,že například v Mozille mi to spadne během hodiny 6x ale v Exploreru
se to nestalo nikdy(ani v Chromu to nedělá) .Taky to dříve padalo tak,že prostě počítač vytuhl
v prohlížeči(obraz byl,ale pc nereagovalo).Dnes už automaticky černá obrazovka,po pár vteřinách monitor nahlásí HDMI not detected a monitor se vypne.
Taky to dělá ve hrách.Například jakmile mi skončí nahrávání u Battlefield 3 tak počítač klekne.
Nebo během hraní u né tak náročné hry League of Legends,kterou hraje kluk (dříve mi hlásil poklesy FPS a mrznutí,dnes už je tma).Ovšem nutno dodat,že včera celý večer zase hrál bez problémů.

Bylo mi tedy poraděno ať testuju :

HD TUNE-teplota hdd 30 stupňů ,v záložce health vše ok,Error scan -ok

GPU -3D mark 2013 -třikrát zkoušeno-pokaždé okamžitě po kliknutí na spuštění testu černá obrazovka.
Stažen 3Dmark 2011 výsledek :'.', hexadecimal value 0x00, is an invalid character.
Stažen
3D Mark 06-proběhl celý bez chyby.

CPU ve správci úloh je využitý na do 30 procent(spíše kolem 20) a teplota v CORE TEMp je cca 25 stupňů.
RAM využito 2 gb ze čtyř...

Sestava:
RAM patriot viper 1066 mhz
720BE 2.8 ghz
GTX 460 1 gb (gigabyte)
GA-MA 770 UD3

Nějaké nápady lidi? Děkuji
Michalll
Nováček
Nováček

Re: Černání obrazovky u hry a ve win7

Příspěvek od Michalll »

Omlouvám se,špatná sekce...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jdi proste vylucovaci metodou ale zatim to vypada na Grafiku

1) celej PC rozeber a vycisti od prachu (vcetne zebrovani na chladici od CPU/GPU)
2) prepastuj CPU/GPU
3) zas to sloz
4) skus i preinstalovat OS aby byla 100% jistota ze to neni SW chyba(zborenej OS nebo nakej vir)
5) pokud to bude delat dal skus grafiku v jinem PC pokud to bude delat i zde je to jasne.

Muzes ji pak jeste skusit "zapect" v troube pokud uz neni v zaruce na to najdes radu navodu a diskuzi jak na to.

//shelby: presun do spravne sekce.
Michalll
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalll »

1- hotovo
2-můžu přepastovat,ale to se mi nezdá(hlavně nechápu tu Mozillu)
3-Pc je čistě po reinstallu,mám v něm jen ovladače na gpu a žádné programy.
4-Další PC nemám možnost,ty které znám by se asi zbláznili kdyby v těch svých šunkách museli zkoušet jinou grafiku.
Michalll
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalll »

Tak jsem dnes vyměnil grafiku a počítač najel(on už totiž ani nenajede-ani do biosu se nedostanu).
Po čtvrtém zapnutí mi začal dělat to co u staré grafiky...
Vyzkoušel jsem vyměnit i ramky(za druhé) a sloty a nic.
Teď jde o to,že absolutně nemám kde si půjčit zdroj.Bude to zdrojem?Nejspíše???
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

jakou jinou grafiku?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

já to tipuju na vadnou desku, ještě ale zkus ten zdroj, jestli je to nějaký levný starý kus tak se tejně v případě stavby jiného pc bez nového neobejdeš....
Michalll
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalll »

Ta druhá grafika je Winfast PX 9500.
Zdroj mám Blue storm 2 500 w

Mám možnost k půjčení nějaký obyč 350w zdroj...bude to stačit na vyzkoušení?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

grafikou to není nemá přídavné napájení ,zdroj si puč a když to opět bude dělat je to deska
Michalll
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalll »

Tak a je to jasné...je to deskou.
Už jsem se radoval,když se počítač rozjel s novým zdrojem Evolve 450 w (předtím nenajel ani jednou) ale po 5 minutách sem zpozoroval zamrznutí ikony myši na cca 2 vteřiny.Pak jsem
klikl na ikonu Fallout 2 a opět hláška HDMI....
Teď otázka jakou desku koupit.Novou už nekoupím v obchodě a ze starých mám strach,takže jestli použitou tak kvalitní...A to je.. ? :-)
Michalll
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalll »

Tak úplně stejný problém má ještě jeden člověk(převzato z jiného fora) :

Mám stejnej problém. Tuhnutí pouze ve Firefoxu (v26) a téměř výhradně při přejetí přes odkaz nebo při kliknutí na něj. Zatuhne obrazovka asi na cca 5 vteřin a většinou se rozběhne. Párkrát už mi zčernala a monitor zůstal po všech pokusech o oživení bez signálu. Spuštěný procesy ale běží dál normálně (např. download se v pořádku dotáhne, kopírování po síti v pohodě doběhne). Sestavu mám podobnou (MB Gigabyte GA-990XA-UD3 -v idle 37°- je cca měsíc stará se stejně starou instalací W7-64, AMD Quad FX-4300 -v idle 20°-, 2x4 GB DDR3, GeForce GTX460 -v idle 36°-, zdroj Fortron 450W) a samozřejmě jsem na ni pustil všechny možný benchmarky s nulovým výsledkem a jedním poznatkem: FurMark chtěl test v rozlišení 640x480, ale GPU tohle rozlišení nezná a při spuštění počítač vytuhnul téměř stejně (černá obrazovka a restart). Zkusil jsem mu ho vnutit, ale po restartu už tam zas nebylo.
V protokolu událostí jsou jen zapsány chyby: nvlddmkm.sys - s popisem: \Device\Video5!051d(2558)
Takže je v tom namočená grafika, ale jediný, co mě napadá je to chybějicí VGA rozlišení, jestli ho Firefox na něco používá nebo ty hry, který asi přes něj najížděj (asi blbost, že).

Pokud tedy někoho něco smysluplnýho napadne, budu vděčnej...
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

pokud by to dělalo jenom s GTX 460 tak je to jednoduché zakázat HW akceleraci a jeto ,jenže tobě to dělá i s jinou grafikou což by dělat nemělo ...zkusit to můžeš..
Michalll
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalll »

Jinak já opět už druhým dnem bez jediného pádu funguju.Odehráno asi 10 hodin Battlefield 3 na skoro nejvyšší nastavení a bez pádu.Tak mi neříkejte,že by se takhle projevoval vadný hardware?! Jasně,že ty věcičky jsou nevyzpytatelné,ale
pokud je něco vadného tak by to mělo při každé zátěži padnout či jinak poukázat na problém,ne? A né,že dva dny nepojedu(ani nezapnu kompa) a pak mu 2 dny zatápím a nic.No nevím...
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

tak v ton případě si vypni HW akceleraci a všude kde to jde ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Michalll
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalll »

Prosímtě a kde všude to najdu(asi) ?
Nebo je to jen v tom Firefoxu?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

v nastavení prohlížečů , flash playeru a přehrávače.doporučuju ti ještě vyměnit baterku ta umí dělat pěkné svinstva...
Michalll
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalll »

Ok..baterku koupím,v prohlížeči jsem to vypl a ve flash playeru jsem to nikde nenašel.Dnes mi to jednou spadlo.
A to poprvé v Google Chrome.Zamrzl prohlížeč(nezčernala obrazovka).Za chvíli jdu na noční tak k tomu pustím kluka
a uvidíme co udělají ty jeho onlinovky atd.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

flash playeru spustíš video najedeš na něho klikneš pravým-nastavení zrušíš fajfku... v chrome to bude někde v nastavení..
Michalll
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalll »

Tak u mě je vypnuté HW všude.U kluka (má účet zvášť) na nic šáhnuté není.Včera na tom seděl do půlnoci a v pořádku.
Tak už fakt začínám zuřit proč teď jede PC několik dnů bez problému(krom toho zmrznutí v Chrome).
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“