Dobrý den,
Dostal jsem k vánocům nový ntb. Je zde W8,1. CHtěl jsem se připojit k internetu, ale jenže jsem se jen připojil k wi-fi, potřebuju se připojit ke kabelovému připojení. NTB je furt připojen k wi-fi a kabel mám furt připojen do ntb. Prosím poraďte jak natavit kabelové připojení.
Kabelové připojení
Moderátor: Don
- Fupsian
- Nováček

-
- Omal
- Začátečník

-
Re: Kabelové připojení
Pokud je nastavena dynamická IP adresa, nic se nastavovat nemusí (adresa je přidělena DHCP).
Pokud ne, je nutno manuálně nastavit adresu, masku sítě, výchozí bránu a adresu name serveru. To vše se dělá v centru síťových připojení (ovládací panely) v nastavení síťového adaptéru.
Věřím, že kdybys trochu zagooglil, vše potřebné bys našel.
Pokud ne, je nutno manuálně nastavit adresu, masku sítě, výchozí bránu a adresu name serveru. To vše se dělá v centru síťových připojení (ovládací panely) v nastavení síťového adaptéru.
Věřím, že kdybys trochu zagooglil, vše potřebné bys našel.
- Lancelot
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hlavně je třeba vypnout wifi, jinak to po kabelu nepojede. Wifi má, z mě nejasného důvodu, přednost.
- Omal
- Začátečník

-
Ne, klidně může být zaplá. Bude připojený oběma způsoby, ale pro přenos se použije ten s nižší metrikou.
Pokud si nenastavil metriku manuálně, tak je určena podle rychlosti rozhraní automaticky. Většinou je rychlejší připojení přes kabel.
Pokud si nenastavil metriku manuálně, tak je určena podle rychlosti rozhraní automaticky. Většinou je rychlejší připojení přes kabel.