Rozmazávání obrazu

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Adamoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Rozmazávání obrazu

Příspěvek od Adamoz »

Mám problém s tím , že při prohližení stránek na webu se při posouvání nahoru a dolu trochu rozmazávájí písmenka a obazky se jakoby trošku třesou. Ve vrchní části obrazovky se objevuje jakoby takový jemný pruh. Prosím o radu jestli je to vada monitoru, či je problém jinde.

Děkuji
Naposledy upravil(a) Adamoz dne ned 5. led 2014, 17:49, celkem upraveno 1 x.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Rozmazávání obrazu

Příspěvek od Butch »

Koukam ze ten monitor je dobrej vtip.
Ma D-SUB a HDMI, tj nic pouzitelnyho v dnesni dobe pro propojeni s compem.

HDMI je spis na multimedia, tj kdybys to chtel pouzivat jako telku a D-Sub je starej analog kterej nemusi jit doostrit a nejaky trepani je klidne mozne vzhledem k rozliseni ktere pres ten analog posilas.
Zalezi hrozne na tom jak kvalitni vystupy ma grafika.

Kdy jsi to kupoval? Mas moznost to vratit? Byt tebou se toho zbavim a koupim neco normalniho s DVI, pripadne display portem. Taky zalezi co ma grafika za vystupy.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Adamoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamoz »

Kupoval jsem ho asi před týdnem, už sem sloupl nálepky přes obrazovku.
Propojené to mám přes HDMI kabel v rozlišení 1920 1080

Co je lepšího než HDMI jsem laik případně jaký monitor by jste mi kdo doporučil,
tady toho se asi zbavím

Je DVI-HDMI vhodný pro připojení kompu 1920 x 1080 jak monitoru - tak i televize LCD ??
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

Adamoz: zbozi muzes do 14ti dnu vratit i opotrebene dle zakona. Musis ale pocitat ze potom muze prodejce uplatnit nejakou mensi sankci. Treba 200-300 penez dolu pokud zbozi nese viditelne vopotrebeni.
To je blbost, HDMI je spis pro propojeni s TV na filmy.
Kup monitor co ma DVI rozhrani, casto bude uvedeno DVI-I pripadne DVI-D ale voboji by ti melo jit pokud mas nejakou grafiku z let 2010 atd.
Ano je. TV muzes popojit jako HDMI kabelem ciste a PC ciste do DVI :)
Zalezi co potrebujes za monitor, kazdej natom delame neco jinyho.
Ja mam ted novej tenhle treba a asi si ho necham:
Dell S2740L
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

co to je zas za nesmysly :roll: HDMI je to samé co DVI, jen k tomu ještě pouští zvuk. tvrdit tady že DVI je lepší než HDMI je k smíchu.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

na tom monitoru bude tlacitko "auto adjust",zkus ho pri rozmazani zmacknout...ve skole mame obdobnej shit monitor pripojenej pres hdmi a dela to uplne to samy
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

zombux píše:co to je zas za nesmysly :roll: HDMI je to samé co DVI, jen k tomu ještě pouští zvuk. tvrdit tady že DVI je lepší než HDMI je k smíchu.
ono u nakejch monitoru to HDMI zpusobuje trosku neostry obraz, uz jsem se s tim u par monitoru sektal. Nekde to jde vyladit pres ovladace grafiky nebo menu monitoru ale obcas to proste neni tak dobry jako prepojit monitor na DVI.

Proto obecne vsem kterym stavim PC a maji monitor s VGA/DVI/HDMI doporucuju zapojovat monitor pres DVI kabel, pokud orpavdu nepotrebujou vezt do monitoru i zvuk coz byl zatim jenom jeden pripad...

nejlepsi je samozrejme Displayport ale to zas moc monitoru nema,
Adamoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamoz »

Vyskošel jsem všechno propojení DVI na HDMI i ten Autoadjust , problém stále přetrvává.
Ale je zajimavé že to dělá jen ve vindows u her to nemaže obraz a vše je OK.

Koupím si nový monitor, můžete mi poradit jaký ?? většinou kancelářské práce , fotky a sem tam náká ta hra. do 4500,- tis 23" nebo 24" díky
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Adamoz píše:Vyskošel jsem všechno propojení DVI na HDMI i ten Autoadjust , problém stále přetrvává.
Ale je zajimavé že to dělá jen ve vindows u her to nemaže obraz a vše je OK.

Koupím si nový monitor, můžete mi poradit jaký ?? většinou kancelářské práce , fotky a sem tam náká ta hra. do 4500,- tis 23" nebo 24" díky
4ms 24" MVA panel od BENQ s tim jsem nikdy problem nemel. Idealni by byl 24" DELL UltraSharp ale ten je o dalsi 2000,- drazsi :(
Adamoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamoz »

můžete mi dát pár tipů (odkazů) 23/24" v ceně kolem 4500,- kromě AOC díky
M4Touch
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od M4Touch »

Proč ne AOC? Jinak tohle LG je v pohodě http://www.czc.cz/lg-flatron-ips235p-le ... 78/produkt
Adamoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamoz »

U toho AOC se mi nehodí ta bílá barva.

Ještě jsem narazil na 24" BenQ GW2450HM

tak ted který je lepší:

http://www.alza.cz/24-benq-gw2450hm-d329826.htm
http://www.alza.cz/23-lg-ips235p-bn-d310719.htm

Jede u obou natáčet obrazovku nahoru dolua do boku ?
díky za rady
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“