The Elder Scrolls V: Skyrim
Moderátor: Baneshee
- PaulCZE
- Začátečník

-
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
Co se obtížnosti týče, má to svoji posloupnost. Enemáci fyzicky silnější nejsou, tak hra nefunguje, pouze se zdají silnější, a to díky poměru zranění způsobeného vůči utrženému. Vypadá to následovně:
Obtížnost---Zranění (hráč/nepřítel)
Novice 2.0/0.5
Apprentice 1.5/0.75
Adept 1.0/1.0
Expert 0.75/1.5
Master 0.5/2.0
Legendary 0.25/3.0
Znamená to tedy, že Legendární obtížnost je 12x náročnější než střední (Adept).
Krom toho, nezdá se mi, že by obtížnost nebyla vyzívavá. Pokud hráči zahodí retardovaně účinné zbraně s tisícovými hodnotami DMG a půjdou, jak píše Hladis, na férovku, většina z nich dostane pěkně naprdel. Já hraju na mistrovskou úroveň až od posledních levelů (70+), není třeba honit triko dokud hráčův charakter není dostatečně silný.
Obtížnost---Zranění (hráč/nepřítel)
Novice 2.0/0.5
Apprentice 1.5/0.75
Adept 1.0/1.0
Expert 0.75/1.5
Master 0.5/2.0
Legendary 0.25/3.0
Znamená to tedy, že Legendární obtížnost je 12x náročnější než střední (Adept).
Krom toho, nezdá se mi, že by obtížnost nebyla vyzívavá. Pokud hráči zahodí retardovaně účinné zbraně s tisícovými hodnotami DMG a půjdou, jak píše Hladis, na férovku, většina z nich dostane pěkně naprdel. Já hraju na mistrovskou úroveň až od posledních levelů (70+), není třeba honit triko dokud hráčův charakter není dostatečně silný.
- rbclass
- Žlutá karta

-
co to znamena na ferovku ? myslis suboj na blizko ? v tom videu co som postil,chlap vysvetluje,ze je v podstate nemozne zabit draka na legendarnej urovni na levele v akom bol..staci jeden draci ohnivy utok a clovek je dead..
vysvetluje tam,ze ma namaxocane vsetko..na armor uz ma hra cap..cize viac ist nemoze..sice sa mi zdalo,ze bol dost nachylny len na magiu..
vysvetluje tam,ze ma namaxocane vsetko..na armor uz ma hra cap..cize viac ist nemoze..sice sa mi zdalo,ze bol dost nachylny len na magiu..
- PaulCZE
- Začátečník

-
Já to video viděl už dříve, proti elementární magii (což jsou i některá Slova moci, které používají draci), ti armor rating pomůže jako hadovi noha. Jediné, co redukuje zranění způsobené magií, jsou některé permanentní bonusy a očarování.
Boj na férovku většinou znamená utkání za rovných podmínek, žádné uzdravování, uskakování ani schovávání. Pro otrlejší charaktery je pak boj ve stylu "úder za úder".
Boj na férovku většinou znamená utkání za rovných podmínek, žádné uzdravování, uskakování ani schovávání. Pro otrlejší charaktery je pak boj ve stylu "úder za úder".
- Hladis
- Moderátor

rbclass:
Jenze on nemá zadny ochrany na elementarni magii. To je jako by byl nahej.
Ale první hru jsem dohral bez vymaxovanyho kovarstvi jen s tim co mi padlo. Hral jsem to opravdu hodne dlouho a bylo to opravdu kruty. Dnes jsou i mody, který uz resi inflaci penez (ve vanile jsou peníze uplne k nicemu krome nakupu budov), stejne tak obtiznost ziskavani high level itemu. Stejne tak prekopavaji soubojovy systém a chovani nepratel. Na Legendary je to pak opravdu byt zalezlej nekde v hospode a na ferovku (close combat) je to uz spis frustrace. To pak clovek uz musí využívat všechno co ta hra nabízí.
PS: A setkani s drakem, který si privola kamarady a pouziva mnoho skillu a taktik s modem na jejich smrtonostnost........to je jak epic boss fight s kazdou ještěrkou.
Jenze on nemá zadny ochrany na elementarni magii. To je jako by byl nahej.
Ale první hru jsem dohral bez vymaxovanyho kovarstvi jen s tim co mi padlo. Hral jsem to opravdu hodne dlouho a bylo to opravdu kruty. Dnes jsou i mody, který uz resi inflaci penez (ve vanile jsou peníze uplne k nicemu krome nakupu budov), stejne tak obtiznost ziskavani high level itemu. Stejne tak prekopavaji soubojovy systém a chovani nepratel. Na Legendary je to pak opravdu byt zalezlej nekde v hospode a na ferovku (close combat) je to uz spis frustrace. To pak clovek uz musí využívat všechno co ta hra nabízí.
PS: A setkani s drakem, který si privola kamarady a pouziva mnoho skillu a taktik s modem na jejich smrtonostnost........to je jak epic boss fight s kazdou ještěrkou.
- rbclass
- Žlutá karta

-
v tom videu si videl ze nemal ziadnu ochranu na magiu ? ja som nepostrehol..
ka som level 32 hram za obojrucneho orca..
na ochranu pred magiou mam zatial len kamen pana, co je 25% ochrany
a Prostrednik od Mary..co je +15 ochrany (neviem presne coho +15..snad percent : )
cize ak budem enchantit daslie brnenie..tak dam vsetko na ochranu pred magiu..a potom sa snad odvazim zapnut legendary
skusim to mozno aj dnes..samozrejme si predrym urobim BIG SAVE 
ka som level 32 hram za obojrucneho orca..
na ochranu pred magiou mam zatial len kamen pana, co je 25% ochrany
a Prostrednik od Mary..co je +15 ochrany (neviem presne coho +15..snad percent : )
cize ak budem enchantit daslie brnenie..tak dam vsetko na ochranu pred magiu..a potom sa snad odvazim zapnut legendary
- LoCo99
- Začátečník

to hraješ poprvý a jdeš na legendary ? prošel jsi vůbec už všechny questy ?
- rbclass
- Žlutá karta

-
nehram to poprvy..predtym som hral za maga...ale hra mi skolabovala..tak som sa k tomu vratil po dlhej dobe od zaciatku a s poslednym patchom..
na legendary to este nehram..ale ako vravim..teraz to nie je vyzva uz nejak po 30 levly..
/
tak som skusil jeden dungeon a az na magiu,ktora je dost silna sa to da ..cize enchatn na ochranu proti magii a bude to ok
na legendary to este nehram..ale ako vravim..teraz to nie je vyzva uz nejak po 30 levly..
/
tak som skusil jeden dungeon a az na magiu,ktora je dost silna sa to da ..cize enchatn na ochranu proti magii a bude to ok
- PaulCZE
- Začátečník

-
Ta euforie z legendární obtížnosti tě za chvíli přejde, 32. lvl je příliš nízký na to, aby jsi se postavil skupinkám silných protivníků. Zpoza rohu na tebe vystartuje Šípkové srdce a nepomůže ti ani Berserker Rage 
- Hladis
- Moderátor

Nemuzu si pomoc ale "Šípkové srdce"
V originale Briarheart. Ta cestina tam je slusna komedie
Jinak Forsworn Briarheart s dualkama me daval na IK.
- rbclass
- Žlutá karta

-
oprava,mam level 36
a prave som presiel jeden z ne-vedlajsich questov..bol tam samy nekromancer,druigh pan..+ hlavny nekromancer.. tusim sa to volalo jaskyna vlka ci co,nieco tam vyvolavali..
inak legendary hajzlici nemaju len zemneny pomer sil,su aj inteligentnejsi..predtym som svihol ladovu formu a vseci zmrzli,teraz ? daju stit a nic sa neudeje
nadsenie nemam..skapal som 3x..ale konecne to je take ako ma byt..chodit ako tank ma vazne nebavi..
teraz sa idem sustredit na obnovy..tam casom ziskam ochranu pred kuzlami 30%..
som spoko,je to skoro ako na zaciatku,ked som sa musel snazit
/
teraz napr dvaja obri padli..ale draka som este veru nemal
a prave som presiel jeden z ne-vedlajsich questov..bol tam samy nekromancer,druigh pan..+ hlavny nekromancer.. tusim sa to volalo jaskyna vlka ci co,nieco tam vyvolavali..
inak legendary hajzlici nemaju len zemneny pomer sil,su aj inteligentnejsi..predtym som svihol ladovu formu a vseci zmrzli,teraz ? daju stit a nic sa neudeje
nadsenie nemam..skapal som 3x..ale konecne to je take ako ma byt..chodit ako tank ma vazne nebavi..
teraz sa idem sustredit na obnovy..tam casom ziskam ochranu pred kuzlami 30%..
som spoko,je to skoro ako na zaciatku,ked som sa musel snazit
/
teraz napr dvaja obri padli..ale draka som este veru nemal
- PaulCZE
- Začátečník

-
S tou češtinou to není až tak zlé, kupodivu. Překladatelé se snažili najít při překladu ekvivalentní výrazy a fráze, proto to není doslovné, jak by někteří očekávali, což však nepovažuju na nutnou chybu. Konkrétně u těch Zapřísáhlých šípkových srdcí je to doslovný překlad. Dokonce i ten Vorařov má docela smysluplné zdůvodnění. Riverwood? Řeka s dřevem dohromady? Dřevo na řece? Dřevo v podobě klacíků, větví a klád, tedy materiálů k výrobě nečeho, čím se dá v nouzi plavit po řece = vor. Přidej k tomu koncovku a máš podstatné jméno vhodné pro pojmenování vesničky.
Je tam sice dost gramatických chyb, ale celková úroveň překladu je velmi skušná.
Wolf Skull Cave je jeden z lehkých dungeonů, k těm náročným patří např. Forelhost.
Nejsem si jist, jestli zrovna Legendary vylepšuje i taktiku NPC, ale mně se kryli magickými štíty kdykoliv, kdy se útok z mé strany dal očekávat. Na pozadí běží tuny skriptů, které zkoumají a přeměřují hráčovo spravování, na jehož základě ovlivňují taktiku protivníků a doprovodné jevy, jako jsou třeba kritická zranění způsobená protivníky.
36. lvl, pokud jsi už zabil Mirmulnira, měli by se běžně spawnovat Starší draci společně s Ledovými. Od 50. lvl je nahradí draci Prastaří.
Je tam sice dost gramatických chyb, ale celková úroveň překladu je velmi skušná.
Wolf Skull Cave je jeden z lehkých dungeonů, k těm náročným patří např. Forelhost.
Nejsem si jist, jestli zrovna Legendary vylepšuje i taktiku NPC, ale mně se kryli magickými štíty kdykoliv, kdy se útok z mé strany dal očekávat. Na pozadí běží tuny skriptů, které zkoumají a přeměřují hráčovo spravování, na jehož základě ovlivňují taktiku protivníků a doprovodné jevy, jako jsou třeba kritická zranění způsobená protivníky.
36. lvl, pokud jsi už zabil Mirmulnira, měli by se běžně spawnovat Starší draci společně s Ledovými. Od 50. lvl je nahradí draci Prastaří.
- rbclass
- Žlutá karta

-
dangeony kde je to sami kuzelnik boli pre mna vzdy tazsie..pouzivaju lad..cize som bez vydrze a pomaly
ladovych drakov mam uz davno..akurat pisem,ze na legendary obtiaznosti,som ho este nestretol
ladovych drakov mam uz davno..akurat pisem,ze na legendary obtiaznosti,som ho este nestretol
- Jája
- Středně pokročilý

Plánuju Skyrim zase znovu rozjet po dvou letech. Mám nainstalovanou čistou verzi pouze s HD texturama ze steamu.
Existuje tady taky nějakej komplexní mod jako byl "OOO" pro Oblivion? - ten se mi hodně líbil. Jakej mod by jste doporučili pro vylepšení herní stránky? Vylepšenou grafiku nějak extra nepotřebuju, stejně s GTX 660 co mám si moc dovolovat nemůžu.
Existuje tady taky nějakej komplexní mod jako byl "OOO" pro Oblivion? - ten se mi hodně líbil. Jakej mod by jste doporučili pro vylepšení herní stránky? Vylepšenou grafiku nějak extra nepotřebuju, stejně s GTX 660 co mám si moc dovolovat nemůžu.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- LoCo99
- Začátečník

SkyUI, dragons diversified, Immersive armors, Immersive weapons, Race menu , A quality world map
pak nějaký nenáročný ENB, to je imho povinný prostě,
a muj nejoblíbenější mod http://www.youtube.com/watch?v=AirGvMpzfzA
pak nějaký nenáročný ENB, to je imho povinný prostě,
a muj nejoblíbenější mod http://www.youtube.com/watch?v=AirGvMpzfzA
- rbclass
- Žlutá karta

-
Hladis,ake mody odporucis ty ? Nejake najdolezitejsie
- KubasCZ
- Začátečník

Loco99: Díky za tipy, jdu ty mody otestovat
.. Jsem na tom stejně s tou nV660, které konkrétní ENB by si doporučil na tuhle kartu? Koukám, že v tom máš přehled, tak je pro mě jednodušší se takhle zeptat než se v tom půl dne vrtat 
.. Jsem na tom stejně s tou nV660, které konkrétní ENB by si doporučil na tuhle kartu? Koukám, že v tom máš přehled, tak je pro mě jednodušší se takhle zeptat než se v tom půl dne vrtat 
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D + Noctua NH-D15, MB: MSI MPG X570 Gaming EDGE WIFI, GPU: MSI RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC, RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX, SSD: Intel 530 240GB, Samsung SSD 970 EVO 1TB, HDD: WD 750GB, CASE: Fractal Design North XL, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: 34" Samsung Odyssey OLED G8, ZVUK: Microlab Solo6c + Sony Noise Cancelling WH-1000XM5, Klávesnice + myš: ASUS ROG Strix Flare + Logitech G502 X, OS: Windows 11 Pro, NAS: Synology DS216j
- Jája
- Středně pokročilý

LoCo99 díky, určitě je zkusím, až na ten vysmátej mod 
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- LoCo99
- Začátečník

bohužel nedoporučim konkrétní ENB, nehraju teď skyrim a bylo by to dost subjektivní, doporučju prostě najet na nexus, pro sichr zálohovat třeba celej skyrim (nebo jen těch pár souborů) a zkoušet ENB
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/40588/? tohle bych třeba zkusil, je to udělaný na novějších enb verzích a dělal to člověk co předtim udělal docela uspěšný enb preset
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/40588/? tohle bych třeba zkusil, je to udělaný na novějších enb verzích a dělal to člověk co předtim udělal docela uspěšný enb preset
- KubasCZ
- Začátečník

Tak jsem se na tom NexusMods zaregistroval a s tím jejich managerem se skvěle pracuje. Bál jsem se různýho ručního přepisování souborů a podobně, ale tady je to pěkně zautomatizovaný a hodně user-friendly.. Takhle není problém ENB různě zkoušet aktivovat/deaktivovat a zkoušet další..
Pro jistotu jsem Skyrim ve Steamu zálohoval celej, takže není problém to během chvíle nahodit do defaultu..
Pro jistotu jsem Skyrim ve Steamu zálohoval celej, takže není problém to během chvíle nahodit do defaultu..
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D + Noctua NH-D15, MB: MSI MPG X570 Gaming EDGE WIFI, GPU: MSI RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC, RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX, SSD: Intel 530 240GB, Samsung SSD 970 EVO 1TB, HDD: WD 750GB, CASE: Fractal Design North XL, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: 34" Samsung Odyssey OLED G8, ZVUK: Microlab Solo6c + Sony Noise Cancelling WH-1000XM5, Klávesnice + myš: ASUS ROG Strix Flare + Logitech G502 X, OS: Windows 11 Pro, NAS: Synology DS216j
- LoCo99
- Začátečník

no abych řek pravdu tak ENB jsem instaloval přes NMM jednou a to mi nefungovalo, takže jsem to dělal pak už furt ručně, ale asi to funguje, mělo by