Problém s R9 270x
Moderátoři: morke, Walker1134
- Bobin
- Začátečník

-
Problém s R9 270x
Zdravím,
mám už asi 3 týdny MSI R9 270x a náhodně se mi restartuje pc "na tvrdo" , asi 4x mi to za tu dobu udělalo v klidu, jednou při hraní. Teploty GK jsou v pohodě, 31-33°C v klidu a 61-64°C v zátěži. CPU je taky ok. Na ovladačích verze 13.11 Beta v9.5. Zkusil jsem je odinstalovat a nainstalovat poslední 13.12, ale restart mě čekal během asi 30min 2x. To samé u 13.10, které byly na přiloženém CD.
Tak jsem stáhl 13.9, ale ty bohužel nejdou nainstalovat.
Postup jsem použil tento: Uninstall > restart > Drivesweeper v nouzovém režimu > restart > spustím instalaci 13.9 a můžu nainstalovat jen dvě položky, ve kterých vůbec není driver. Nechápu.
13.9: http://cdn.cztorrent.net/image/original ... Me30kUSKKn
13.11: http://cdn.cztorrent.net/image/original ... _lUabA6Jt2
Měnil jsem i ramky, 2x2GB Kingston za 2x4GB Kingston, ale problém bude asi v GK, resp. v ovladačích.
Díky za každou radu. (sestava v podpise)
mám už asi 3 týdny MSI R9 270x a náhodně se mi restartuje pc "na tvrdo" , asi 4x mi to za tu dobu udělalo v klidu, jednou při hraní. Teploty GK jsou v pohodě, 31-33°C v klidu a 61-64°C v zátěži. CPU je taky ok. Na ovladačích verze 13.11 Beta v9.5. Zkusil jsem je odinstalovat a nainstalovat poslední 13.12, ale restart mě čekal během asi 30min 2x. To samé u 13.10, které byly na přiloženém CD.
Tak jsem stáhl 13.9, ale ty bohužel nejdou nainstalovat.
Postup jsem použil tento: Uninstall > restart > Drivesweeper v nouzovém režimu > restart > spustím instalaci 13.9 a můžu nainstalovat jen dvě položky, ve kterých vůbec není driver. Nechápu.
13.9: http://cdn.cztorrent.net/image/original ... Me30kUSKKn
13.11: http://cdn.cztorrent.net/image/original ... _lUabA6Jt2
Měnil jsem i ramky, 2x2GB Kingston za 2x4GB Kingston, ale problém bude asi v GK, resp. v ovladačích.
Díky za každou radu. (sestava v podpise)
CPU:Intel core i5-750 | Cooler:AC Freezer Xtreme rev.2 | MB:Gigabyte GA-P55-UD3R | RAM:Kingston HyperX Black XMP 2x4GB | GPU:AMD MSI R9 270X Gaming | PSU:Thermaltake 650W | HDD:WD Caviar Black 500GB ,Caviar Green 1TB | CASE:Fractal Design Define R4 | Monitor:Samsung 22" SM 2243BW | OS:WIN 7
- Ukuk
- Začátečník

Re: Problém s R9 270x
Predne uved:
Celou sestavu
Verze Win
Jestli mas neco nataktovanyho
Lepe specifikuj problem (pri jakych hrach,hra je original atd...)
Osobne si nemyslim ze to delaji drivery ke grafice,bud je spatna a drivery to neovlivni nebo mas problem jinde...Muze to treba delat zdroj,vysoke OC,vysoke teploty,spatne ramky,virus, atd...
Edit:Nevsiml jsem si podpisu,presto je lepsi uvest celou sestavu ta v podpisu nemusi byt aktualni:)
Celou sestavu
Verze Win
Jestli mas neco nataktovanyho
Lepe specifikuj problem (pri jakych hrach,hra je original atd...)
Osobne si nemyslim ze to delaji drivery ke grafice,bud je spatna a drivery to neovlivni nebo mas problem jinde...Muze to treba delat zdroj,vysoke OC,vysoke teploty,spatne ramky,virus, atd...
Edit:Nevsiml jsem si podpisu,presto je lepsi uvest celou sestavu ta v podpisu nemusi byt aktualni:)
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
- Bobin
- Začátečník

-
OK, dobře.
Sestava v podpisu je aktuální.
Windows 7 Ultimate SP1
Žádný OC.
Teploty CPU v klidu: http://cdn.cztorrent.net/image/original ... ucSlgL1fq4
v zátěži: http://cdn.cztorrent.net/image/original ... WAe8waQv2V
Vždy mi to udělalo při nečinnosti, ani jsem nebyl u PC, tzn. pouze zaplý prohlížeč, utorrent, skype, steam atd. Pouze jednou při hraní Minecraftu(originál) a měl jsem založený server.
A včera to udělalo když jsem u toho seděl v prohlížeči, ale jak říkám na 13.11 Beta 9.5 mi to udělalo za 3 týdny cca 5x, na ostatní v krátkém časovém úseku 2x.
Sestava v podpisu je aktuální.
Windows 7 Ultimate SP1
Žádný OC.
Teploty CPU v klidu: http://cdn.cztorrent.net/image/original ... ucSlgL1fq4
v zátěži: http://cdn.cztorrent.net/image/original ... WAe8waQv2V
Vždy mi to udělalo při nečinnosti, ani jsem nebyl u PC, tzn. pouze zaplý prohlížeč, utorrent, skype, steam atd. Pouze jednou při hraní Minecraftu(originál) a měl jsem založený server.
A včera to udělalo když jsem u toho seděl v prohlížeči, ale jak říkám na 13.11 Beta 9.5 mi to udělalo za 3 týdny cca 5x, na ostatní v krátkém časovém úseku 2x.
CPU:Intel core i5-750 | Cooler:AC Freezer Xtreme rev.2 | MB:Gigabyte GA-P55-UD3R | RAM:Kingston HyperX Black XMP 2x4GB | GPU:AMD MSI R9 270X Gaming | PSU:Thermaltake 650W | HDD:WD Caviar Black 500GB ,Caviar Green 1TB | CASE:Fractal Design Define R4 | Monitor:Samsung 22" SM 2243BW | OS:WIN 7
- trodas
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl, že ten zdroj je střep... ale pak by to mělo padat v zátěži a ne v klidu, že...
Můžeš zkusit nějaký Seasonic zdroj? To bych udělal asi první, když není overclock a jsou restarty natvrdo...
Další možnost špatně rozetřená pasta po celé ploše IHS i5 - že by jako docházelo k lokálnímu přehřátí a bum... pak by to ale také padalo hlavně v hrách, ne když si CPU "sundá násobičeL a tím takty a je v klidu, jako že se nic neděje...
To bude záhada.
Zkus přeinstalovat Win7, když nic nepomůže...
Další možnost špatně rozetřená pasta po celé ploše IHS i5 - že by jako docházelo k lokálnímu přehřátí a bum... pak by to ale také padalo hlavně v hrách, ne když si CPU "sundá násobičeL a tím takty a je v klidu, jako že se nic neděje...
Zkus přeinstalovat Win7, když nic nepomůže...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
- Ukuk
- Začátečník

Jeste nez preinstalujes Win, pokus se sehnat nejakou jinou grafiku a odzkouset to.Pokud problem nebude je to jasny,pokud bude tak dalsi vec bych zkusil zdroj.Reinstal Win vylouci SW problem, pokud nemas jinou grafiku na odzkouseni ci zdroj zacal bych tim reinstalem.
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
- Bobin
- Začátečník

-
Ten zdroj stál téměr 3000Kč před asi 2 roky a je 80+, ale ok, zrovna jsem ho nezkoumal, když jsem ho kupoval. Začlo to dělat, až při výměně GK a RAM, je tak celkem nepravděpodobné, že za to může špatně rozetřená pasta.
Bohužel starou GK už jsem prodal. Ono to třeba padne jednou za 4 dny, tak to bude pěkné zkoušení
Díky, zítra udělám reinstal windows, ozvu se ještě, kdyby to nepomohlo.
Díky.
Bohužel starou GK už jsem prodal. Ono to třeba padne jednou za 4 dny, tak to bude pěkné zkoušení
Díky, zítra udělám reinstal windows, ozvu se ještě, kdyby to nepomohlo.
Díky.
- Snorking
- Nováček

-
Ahoj, mal som rovnaký problém ako ty. Len ja som mal grafickú kartu R7 260x, ktorá robila presné to čo tebe. Mojom prípade pomohla reklamácia a výmena za nový kus. Od tedy som nemal žiaden problém s tou kartou.
- Bobin
- Začátečník

-
Toho jsem se nejvíc bál. Reklamaci bych nerad, ale když nebude jiné řešení tak bohužel.
- icebosss
- Začátečník

-
Zkusil bych memtest na ty ramky nebo vzdy jet s jednou ramkou, pokud mas 2 v dual channelu.
- Bobin
- Začátečník

-
OK, tak jsem tam dal staré RAM a dělá to pořád, dnes se mi opět 2x restartoval, vždy když jsem si odskočil od PC. Zvláštní, když jsem ho nechal jet celou noc a za tu dobu ani jeden restart.
- trodas
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je to jasné! Tvé PC je "děvka pozornosti" - jak si od něj odskočíš, tak se restartne

To byl samozřejmě blbý vtípek, ale... pokud byla přetím, než jsis odskočil, grafika zatěžována a pak ne (to by byl cyklus zahrátí a chlazení), pak by za to mohl moci nějaký studeňák na kartě, který se při těch teplotních cyklech uvolňuje a PC pak jde na restart...
(ale je to hádání z křišťálové koule... řekni nám, cos dělal než jsis odskočil, jak dlouho jsi to předtím dělal a na jak dlouho jsi odskočil a co zůstalo běžet na PC bez tvé přítomnosti)
To byl samozřejmě blbý vtípek, ale... pokud byla přetím, než jsis odskočil, grafika zatěžována a pak ne (to by byl cyklus zahrátí a chlazení), pak by za to mohl moci nějaký studeňák na kartě, který se při těch teplotních cyklech uvolňuje a PC pak jde na restart...
(ale je to hádání z křišťálové koule... řekni nám, cos dělal než jsis odskočil, jak dlouho jsi to předtím dělal a na jak dlouho jsi odskočil a co zůstalo běžet na PC bez tvé přítomnosti)
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
- Bobin
- Začátečník

-
Pouštěl jsem si videa na youtube a jiný serverech, takže karta nějak zatěžovaná být asi mohla. Pak jsem si odskočil na WC, provádím onu činnost a už slyším, jak pípá - takže restart. Takže běžel, skype, utorrent, Opera Next, CCC a Steam.
Jsem rád za každou radu, takže díky
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Podle toho co popisuješ se nejedná o driver issue, ale o nějaký problém s OS nebo HW jako takovým - tipnul bych poškození MB při výměně komponent.