Velkej problém - PLS halp :(

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
TheBrutus
Nováček
Nováček

Velkej problém - PLS halp :(

Příspěvek od TheBrutus »

Dobrý den. Nedávno (asi 2 měsíce po zpátku) jsem si sestavil na alze sestavu (se slevama) pod 13.000 Kč. Problém č.1 je ten, že se při spuštění počítače nedostanu do BIOSU. Mačkám delete jako psychopat a nakonec mě to hodí černou obrazovku -.- To je problémek číslo jedna, který mě až zase tak netrápí jako číslo dvě. Problém č.2 je ten, že když jsem začal hrát nějakou hru, tak se třeba po třech hodinách oběvila černá obrazovka a loop zvuku (prostě lag.) se kterým se nedá nic jiného dělat než tvrdě vypnout PC. To mi až zase tak moc taky nevadilo dokud sem dneska se nerozhodl přeinstalovat Windows. Takže po dnešku, když zapnu třeba OMSI (omnibus simulator) tak hraju 10 minut a zase černo. Pc jsem koupil hlavně na hry a štve mě to :x :( když třeba jedu 4 hodiny v kuse FB a ani jednou mi to nespadne :x Předběžně děkuji za odpovědi.
Sestava :
  • Case : Cooler master elite 311
    Zdroj : Corsair CX430
    MB : Gigabyte B75M-D3V
    RAM : Kingston 8GB DDR3 1600Mhz CL11
    GPU : Asus HD7790-DC2OC-1GD5
    HDD : Seagate Barracuda 7200.12 500GB s Advanced Format
    CPU : Intel Pentium G2030 @ 3Ghz

Hladis//Spatna sekce - presun
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Velkej problém - PLS halp :(

Příspěvek od leonin »

Ahoj jake maš teploty na grafice,cpu a desce?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

1) zkus resetovat bios, když nenajdeš jumper tak vyndej baterku
2) zkus otestovat paměti memtestem, ještě je můžeš prostřídat ve slotu
3) stáhni si prime95 nebo jiný zátěžový program, k tomu HWmonitor a pozoruj teploty HW v zátěži a zjisti jestli ti to při tom spadne.

následně zkus jinou GK jestli se problém nezmění, jiný zdroj, jestli pak nic tak sundej chladič od CPU a zkontroluj jestli jsi při montáži neohl nějaký pin, jestli nepomůže tak už může být vadná jedině deska.
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

A jakou mas revizi MB a verzi biosu? Ono totiz prichod G2030 byl trny lemovan a problemy s kompatibilitou.

Vse nepotrebne odpoj (VGA, celni I/O), over verze biosu a radne otestuj RAM i HDD v jednouzivatelskem rezimu, treba pres UBCD. Zdroj muzes premerit rucnim merakem, nebo zkusit jiny.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
TheBrutus
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheBrutus »

Nešlo by to nějak ty věty přeformulovat pro N00ba ? :DDD sem takovej Mistr - tesař začátečník...
TheBrutus
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheBrutus »

Jinak moc takovým věcem jako je testování PC nijak moc neholduju. Všechno co umím mě naučil GOOGLE a nebo spíš YouTube takže tak no...
Odkazy na alzu se specifikacema :
Později, až budu doma, tak pošlu screeny výsledků memtestu apod...
TheBrutus
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheBrutus »

Ted jsem vytahl tu baterku a za 10s sem ji tam zase dal a pocitac vubec nefunguje. Pri startu se zase jakoby nabehne do toho nefunkcniho biosu :(
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Myslím že bude jednodušší když to k někomu dovezeš aby se ti na to podíval, nebo to rovnou dej do Alzy na reklamaci...
TheBrutus
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheBrutus »

Diky teda za rady.. Nakonec jsem se rozhodl zakladku vyhodit a koupit novou.. Snad uz vse bude slapat jak ma..
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

TheBrutus píše:Diky teda za rady.. Nakonec jsem se rozhodl zakladku vyhodit a koupit novou.. Snad uz vse bude slapat jak ma..
proč vyhodit, šoupni na reklamaci...
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

takto.
Grafika sa prehrieva.. podla mna ...
Ked mi robil loop zvuku, cize laaaaag a zciernal alebo ostal seknuty obraz, vzdy to bola grafika alebo disk.. Ale tu by to mohla byt aj doska.
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“