Rome II Total war
Moderátor: Baneshee
- Broxik
- Začátečník

Re: Rome II Total war
Njn jenze kdyz mas 2500x1440 tak na ty sprajty koukas taky trosku jinak
). Ale zkusim ten odpor ke grafice prekonat a vyzkousim.
- zombux
- Odborník PCT

zkus nějaký mod, pro RTW jich je neskutečně hodně a u těch větších bývají i lepší textury atd 
ignorelist: kremrole a dezoláti
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Rome1 i medieval2 vypadaj namodovany lip jak rome2.Dyt rome2 nema ani funkcni AA.je tam jen nakej MLAA humus co to rozmazava.
- TODD3465
- Začátečník

-
Tak ja jsem ted začal znova kampaň Rome 2 TW s Radious mod a musím říct že je to o poznaní lepší. Bitvu kterou jsem dřív hral 3minuty si ted užívám tak 15min a mam čas na taktiku i přibližení abych konečně viděl ty jejich slavné animace.
Navic to upravuje vice věcí, takžš omodovane už se to začíná dát hrát
Navic to upravuje vice věcí, takžš omodovane už se to začíná dát hrát
MB: MSI Z87-GD65 GAMING; CPU: i7 4770K + Gelid Solution Tranquillo; GPU: MSI GTX770 TF 2GD5/OC; RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1866 MHz CL9 Vengeance Red; HDD: WD Caviar Black 1TB; Zdroj: SEASONIC 620W; CASE: Corsair Graphite 600T White
- Broxik
- Začátečník

Tak sem to teda zkusil a dik moc za projebany vikend
v sobotu rano sem zacal po pochopeni o co jde sem skoncil ve 4 rano a na druhej den neco podobnyho. Akorat me trosku sere ze sem dojel mapu kdy byli ostatni ally a ted se vsichni hodili do enemies ja sem v minusu 15k utoci na me kde kdo a zda se ze jsem se roztahl prilis mnoho nebo prilis malo
. Tady sem uplne nepochopil ekonomiku mesta. Jednou sypes 1500 a po kliknuti na hodinach ma najednou treba -900. A tkahle to delaji vsechny ty mesta. Prijde mi ze to nemam moc sanci ovlivnit ale snad se to casem podda... A do te doby doladi i TW Rome II 
- zombux
- Odborník PCT

mno, takže po sedmi patchích (a za rohem je 8. společně s něčím jako větší DLC Caesar in Gaul), ošetřené několika mody, se to hrát dá, asi tak jako lehce omodovaná vanilla RTW. teď to má smysl hrát jako přípravu na ty mody co teprve přijdou, sice to zabere čas, ale třeba RTR už je rozjetý a už teď se objevilo i pár overhaulů takže jen tak dál. teď mě omluvte, čeká mě zase propařenej večer 
- goelr
- Začátečník

Mne tam desne, ale desne s*re nesmyslny civil war...vyjma dalsich asi 100 veci
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- zombux
- Odborník PCT

hmmm civil war se mi nikdy nepoštěstilo, je možné že radious mod ho nějak omezuje nebo mám kliku 
- goelr
- Začátečník

To mas mozna kliku, zrovna u Radious modu mi vyskocilo u jednoho mesta 14 armad v plne palbe, vcetne elitnich jednotek...anebo to taky mozna vyresil nejakej patch (??), dost dlouho jsem to nehral.
Mi to dost pripomina Civku5, kdyz vysla nehratelne - sice krasna grafika, ale oklesteni nekterych dost dulezitych principu, dementni AI apod. Ted po dvou datadiscich a s dvouletym odstupem je to konecne dobra hra, takto mela vyjit puvodni vanilka!
Mi to dost pripomina Civku5, kdyz vysla nehratelne - sice krasna grafika, ale oklesteni nekterych dost dulezitych principu, dementni AI apod. Ted po dvou datadiscich a s dvouletym odstupem je to konecne dobra hra, takto mela vyjit puvodni vanilka!
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- zombux
- Odborník PCT

jo, je fakt že já to nehrál před patchem 7, možná to od té doby poladili
a taky hraju na lehkou obtížnost a jen si to tak užívám, hardcore hráči s H/VH to asi taky vidí jinak 
- TODD3465
- Začátečník

-
Ja hraju H/H a ackoli serii TW vazne miluju a obzvlast obdobi Rima, tak i s pstchem beta 8.1 je vanilla nehratelna. Proste me to pak vubec nebavi kdyz na peknou bitvu cekas X tahu a pak se stretnou dve 6ti tisicovy armady a po 8 minutach je vsem.
Nastesti diky bohum za mody. S tema uz je to "dobra" hra. A co se tyka kampane Caesar v Galii tak to vypada na peknou pribehovku ale opet bez modu k nastvani. Teprve se do ni pustim, ted jsem ji jen testoval ve vsnilla.
Rome 2 TW bude skvela hra az se moderi poradne ukazi.
Nastesti diky bohum za mody. S tema uz je to "dobra" hra. A co se tyka kampane Caesar v Galii tak to vypada na peknou pribehovku ale opet bez modu k nastvani. Teprve se do ni pustim, ted jsem ji jen testoval ve vsnilla.
Rome 2 TW bude skvela hra az se moderi poradne ukazi.
MB: MSI Z87-GD65 GAMING; CPU: i7 4770K + Gelid Solution Tranquillo; GPU: MSI GTX770 TF 2GD5/OC; RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1866 MHz CL9 Vengeance Red; HDD: WD Caviar Black 1TB; Zdroj: SEASONIC 620W; CASE: Corsair Graphite 600T White
- zombux
- Odborník PCT

oha, takže Civil war se mi poštěstilo, až teda asi tak jeden tah před dosažením victory condition... patetických několik pidiarmád senátních royalistů jsem ale rozmetal jednoduše a nepovedlo se jim obsadit ani jedno město navíc (pravda, nepochopil jsem jak vlastně CW vzniká - náhodně se objevili v jednom městě, ve kterém jsem neměl ani žádnou legii, ani tam nebyl nízký public order - pokud si pamatuju dobře, v prvním RTW se to bouřilo mnohem drsněji a ke vzbouřencům se přidala obvykle část armád z různých koutů světa). líbí se mi že se dá u měst a legií změnit stance (resp. u měst vydat edikt) a využít toho např. k rychlým přesunům, to je dobrý nápad.
- TODD3465
- Začátečník

-
Skoušeli jste někdo MP? Nemužu se připojit jelikož to hlasí nekompaktibilní verzi hry. Je to divny když máme oba základni verzy hry (bez modu, bez beta patchu, beze všeho, dokonce jsem skontroloval i čisla verze) a jedeme na Steamu. Jsem nasraty. Tuhle hru prostě žeru ale nesnašim že je tak šíleně nedodělana i po čtyřech měsících a osmi velkejch patchích 
- jakubom
- Začátečník

-
No já ji mám pár dní a co jsem zkoušel MP tak mně příjde, že her je v publicu hrozně málo, když už něco najdu tak se prostě nepřipojím neznámý problém.
Takže bohužel nevímčím to je.
Nicméně za cenu kterou jsem za to dal, je to dobrá hra
už 16 hodin za 3 dny nahráno 
Takže bohužel nevímčím to je.
Nicméně za cenu kterou jsem za to dal, je to dobrá hra
- TODD3465
- Začátečník

-
Jako hra je to dobra ale muze to byt skvela hra. Hraju s modama a je to o 100% zababavnejsi. Mody jsou u TW serie velkym plus. Jestli hrajes vanilla verzi tak doporucuju skusit nejskej ten mod
A MP Je proste nejaky divny a napul nefunkcni.
- zombux
- Odborník PCT

mě děsně štve neoptimalizovanost, aby se to nějak hýbalo tak mám detaily na low a stejně se to v bitvách děsivě škube. přitom na C2Q 9400, 6GB RAM a GTX650Ti-Boost by to mělo lítat celkem slušně. pravda, hraju to v tuším 1600x1024 v okně, ale stejně 
- jakubom
- Začátečník

-
Jaké používáte mody ? Něco na vylepšení AI ?
Jsem včera bánil město s 400 vojákama proti 1300 borec měl jenom žebříky vozové... přivezl je k hradbám ale tam jsem měl art. tak je to zahnalo(na hradbách bylo asi 80 vojáků...) a potom zkoušel útočit na bránu ale zase neměl beranidlo.... tak to jenom zapálil přitom mu umřela polovina armády, nakonec tu druhou půlku na férovku poslal k té bráně a tam je nechal zdechnout
Jsem včera bánil město s 400 vojákama proti 1300 borec měl jenom žebříky vozové... přivezl je k hradbám ale tam jsem měl art. tak je to zahnalo(na hradbách bylo asi 80 vojáků...) a potom zkoušel útočit na bránu ale zase neměl beranidlo.... tak to jenom zapálil přitom mu umřela polovina armády, nakonec tu druhou půlku na férovku poslal k té bráně a tam je nechal zdechnout
- zombux
- Odborník PCT

já mám Radious Total War Mod (což je balík modů pro všechno možné) + Radious Graphics Mod, k tomu Limited Agents (což zajistí že každý národ může mít jen jednoho agenta od jednoho typu, tj. dohromady max 3), k tomu Limited Squalor mod (ve hře je to opravdu přehnané) a ještě něco co si nepamatuju
každopádně Radious je docela nutnost.
co se týče městských bitev, je to opravdu hodně rozbité, aktuální patch 8.1 beta tohle prý do značné míry řeší, ale nevím, já zůstal u 8.0 final.
co se týče městských bitev, je to opravdu hodně rozbité, aktuální patch 8.1 beta tohle prý do značné míry řeší, ale nevím, já zůstal u 8.0 final.
- TODD3465
- Začátečník

-
Ja pouzivam taky kompletni Radious Total War Mod. A k tomu pouzivam CloseCombat mod. Kdyz das Radious mod tak te hra zacne bavit tak o sto procent vic. CloseCombat mam rad jelikoz bitvy pak nevypadaji tak chaoticky a vojaci sebou pri utoku neprobihaji.
Limited agents je taky dobrej mod jelikoz vlastnosti respektive moznosti agentu jsou dost extremni obcas. Vsechny mody mam prez steam a nemusim se o to tak starat.
Jinak Radious ted vyzaduje uz i beta patch 8.1. Navic vcera byl ten patch aktualizovanrj asi 400mb packem. Radious aktualizace byla zaroven a uz se mi nestava ze by AI armady vymiraly hladem. Ovsem co se tyka dobyvani mest, predevsim opevnenejch hlavnich mest armadama AI tak si obcas vzpomenu na RTW 1 jelikoz proste obcas stoji jednotky pod vezi a nechaji se zmasakrovat. Skusi to zebrikama ale obvykle nakonec podpali branu a hrnou se vsichi dovnitr jednou branou treba proti falanze. Ale AI zlepseni jde znat od vydani.
Jinak optimalizace je takova jaka je no. Kamaradovi to na 560ti s FX8150 (bez OC) beha na Ultra s max jednotkama ve Ful HD.
Limited agents je taky dobrej mod jelikoz vlastnosti respektive moznosti agentu jsou dost extremni obcas. Vsechny mody mam prez steam a nemusim se o to tak starat.
Jinak Radious ted vyzaduje uz i beta patch 8.1. Navic vcera byl ten patch aktualizovanrj asi 400mb packem. Radious aktualizace byla zaroven a uz se mi nestava ze by AI armady vymiraly hladem. Ovsem co se tyka dobyvani mest, predevsim opevnenejch hlavnich mest armadama AI tak si obcas vzpomenu na RTW 1 jelikoz proste obcas stoji jednotky pod vezi a nechaji se zmasakrovat. Skusi to zebrikama ale obvykle nakonec podpali branu a hrnou se vsichi dovnitr jednou branou treba proti falanze. Ale AI zlepseni jde znat od vydani.
Jinak optimalizace je takova jaka je no. Kamaradovi to na 560ti s FX8150 (bez OC) beha na Ultra s max jednotkama ve Ful HD.
- jakubom
- Začátečník

-
No tak Radious jsme nahodil, jsem dvě hodiny hledal proč mi nejde, nakonec jsem zjistil, že musím míát tu Beu 8.1.
No hlavně je to pro mě velký skos na záčtku, prakticky všechen výzkum trvá dlouho, takže první kola prostě člověk asi jenom sedí na tlačítku další kolo
Normál obtížnost by měla stačit akorát ne ?
A můžu jestě poprosit odkaz na ten "Limited agents" na steamu myslím
No hlavně je to pro mě velký skos na záčtku, prakticky všechen výzkum trvá dlouho, takže první kola prostě člověk asi jenom sedí na tlačítku další kolo
Normál obtížnost by měla stačit akorát ne ?
A můžu jestě poprosit odkaz na ten "Limited agents" na steamu myslím