Radeony HD 7900/R9 a *coin minning

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Re: Radeony HD 7900/R9 a *coin minning

Příspěvek od ArgCZ »

no to jsem zvědavej, na podílu se to asi moc nepromítne, na financích by ale mohlo
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

Třeba nám AMD ještě narychlo uvede duální 290x mining edition a prodávat je bude jen v přepravkách po 4
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

By mě zajímalo, jak se to projeví na ziscích AMD :)
Comby
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Comby »

Myslíš zisky z predaja vlastných vyťažených coinov? :-D
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

AllowedCry: Určité plus to bude, ale nijak dramaticky bych to neviděl. S výrobci mají jistě předem nasmlouvané ceny, takže vyšší vývary na tom budou mít spíš obchodníci. AMD nemůže ani zvýšit produkci, aby využila aktuální poptávky, protože objednávky TSMC jsou dlouhodobá záležitost a než by jim TSMC dodala čipy navíc, mohla by být mánie minulostí a karty/čipy neprodejné...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Navíc pokud se vyprodala řada 7xxx, už nebudou mít výmluvu, proč u nové generace R9 nedávají běžně několik her zdarma, jak tomu bylo zvykem dříve. Cenový rozdíl se v některých případech nabídkou volných her u konkurence zásadně zmenšuje.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Silenstvi se zda porad pokracuje, ale logicky prijde velky pad-otazka je kdy. Par set lidi vydela balik, ale par set tisic lidi prodela kalhoty. A vlna se posune dal k jine kryptomene a pojede se dal.
Na aukru temer vymizely HD7870, v eshopech se jejich nastupce 270, 270x moc neohreji. Drzi se jen ty nejdrazsi verze. Takze ja jsem slevil z koupe pouzite HD7950 pro herni ucely a nyni uz nekoupim ani 7870 :|

Na druhou stranu je par jedincu, ktery jako Doc prodavaji sve rigy. Bud maji uz natezeno dost nebo chapaji podstatu, ja ne. Kdyz se vyplati tezit i na HD7870 s vydelkem az 200 Kc denne, tak nevidim sebemensi duvod nyni se zbavovat zabehleho rigu, ktery si na sebe x-krat vydelal a vydelaval by dal. Pokud bublina bude dostatecne dlouha, zacnou se skupovat i nizsi verze 7850 apod. Amd si muze mnout ruce :-D

Jo a na aukru ted je jedna Sapphire R9 290, jsem zvedavy, kam vystoupa cena, zatim je na 7000Kc. Je tam i 9 kusu AMD Radeon Sapphire R9 280X Toxic 3GB (384) aktiv, samozrejme vse o par stovek drazsi nez minule varky. Kupujte, ja na to nemam koule :-D
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

mě by spíš zajímalo když už někdo něco vytěží kde nebo jak si vybere peníze.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

To šílenství už mi fakt leze na nervy, skoro měsíc objednaná karta a kde nic tu nic.
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

HunterGtNet: tak k tomu jsem se jeste nedostal. Podle me ma vetsina vytezenou nejakou menu na svem uctu a prepocitava si ji sam na $. Ale zatim jsem teda nikde nevidel primou smenarnu LTC, BTC apod na $ nebo na Eura :lol: To jsou snad jen pokoutny prodeje,ne?

Aby hosi od Nvidie konecne implementovali do noveho jadra poradny vypocetni vykon :-D
Rabban
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rabban »

BRUCEF píše:HunterGtNet: tak k tomu jsem se jeste nedostal. Podle me ma vetsina vytezenou nejakou menu na svem uctu a prepocitava si ji sam na $. Ale zatim jsem teda nikde nevidel primou smenarnu LTC, BTC apod na $ nebo na Eura :lol: To jsou snad jen pokoutny prodeje,ne?

Aby hosi od Nvidie konecne implementovali do noveho jadra poradny vypocetni vykon :-D
Http://mtgox.com , http://cs.bitstamp.net

Uz i me jedny penize prisly, takze overeno.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

To jsou blbci, vždyť APu jsou na to nejvíc nevýhodný. Nemaj ani velkej hashrate ani prostupnost..... chjo.
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Ja bych ty minery zastrelil, takhle umele navysovat aukcni ceny.
Za 2 hodiny se prodala GB 7950 WF3 rev. 2.0 za cenu kup ted 6000Kc....
Referencni HD7950 od MSi uz ted je na 5200 kc..... , to jsem si rikal, ta vysoko nepoleze a ouhle.
Pokud si vzpominam, tak posledni 7950 se prodavaly nove za cenu kolem 6-6500kc...
Neni mozny koupit vykonnou kartu od AMD za rozumny penize..... grrr.
Naposledy upravil(a) BRUCEF dne pon 6. led 2014, 23:18, celkem upraveno 1 x.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Egh tak jí nekupuj, často jediné + u AMd karet bejvá právě cena. V momentě kdy výhodné nejsou tak trochu postrádaj smysl.
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

DOC_ZENITH o to se ted snazim, ale uz me to ubiji. Nvidii nechci, vetsinou ma vyssi spotrebu a kdybych chtel cokoliv pocitat, tak je slaba jako caj.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Uff žere více? To chceš kupovat Ňáké staré 40nm karty? Protože to byla asi jediné generace kde Nvidia citelně žrala více. Ale Radeony odtamtud jsou ještě horší, špatnej výkon v teselaci, mizernej AF, dnes už odcházející zastaralé VLIW architzektura co už nebude mít support, takovou kartu bych ihmo nechtěl. A co se výpočtů týče, tak dobrej DP má až Tahiti, cokoliv pod tim ne. Pokud ti jde o SP výkon v openCL tak to jedině, ale takové aplikace nemam takže pff.
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Neco vykonem k 7950.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

GTX 760....

A vGPGPU nic takového neseženeš protože 7950 je nejlevnější GPU s výpočetně neimpotentnim jádrem ever.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

:?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“