Wifi přijímač a vysílač
Moderátor: Don
- Gozo
- Nováček

-
Wifi přijímač a vysílač
Zdravím,
mám takovej dotaz. Potřeboval bych doma zlepši signál na WIFI, tím způsobem, že bych potřeboval nějakej Router, kterej by uměl Wifi signál přijímat a zároveň do vysílat v rámci mé domácí sítě. Má s tím někdo zkušenosti? Díky
mám takovej dotaz. Potřeboval bych doma zlepši signál na WIFI, tím způsobem, že bych potřeboval nějakej Router, kterej by uměl Wifi signál přijímat a zároveň do vysílat v rámci mé domácí sítě. Má s tím někdo zkušenosti? Díky
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Wifi přijímač a vysílač
Mas lepsi nahradit puvodni router hned u modemu, nez to nekde cestou posilovat, zvlast pokud jde o sit v ramci domacnosti. Jsem zvedav, co napisi ostatni, ale myslim, ze bys mohl napsat, jak velkej mas byt/dum, jakou si predstavujes prenosovou rychlost, cenovou hladinu, atp, pak se bude radit lepe. 
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- Gozo
- Nováček

-
No jde o to, že jsme jako nájemníci v jednom rodinném domě a router je o patro nad náma.V pokoji přímo pod routrem funguje internet dobře, ale v dalších pokojích už je problém. Cena tak do 800kč, to je celkem fuk. Hlavně mi jde o ten princip, potřeboval bych vědět, jak to nejlépe zapojit.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mam dobrý zkušenosti s tímhle Asusem, síla signálu je velice dobrá. http://www.alza.cz/asus-rt-n12-ver-d-d390719.htm
Jinak nejlepší je samozřejmě přivést internet drátově do routeru a ten pak posílat v rámci bytu dál.
Jinak nejlepší je samozřejmě přivést internet drátově do routeru a ten pak posílat v rámci bytu dál.
- Gozo
- Nováček

-
Vypadá dobře. O co tam jde aby to fungovalo jak potřebuji? Jaký režím musí ten router zvládat?
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja zase musim sdilet spatnou zkusenost a pohanit TP-LINK TL-WR741ND, mam ho v byte a dve zdi vedle uz nevytahnu ani 10-15% kapacity linky a v pripade, ze jsem hned metr vedle na wifi, tak stejne neda ani 100Mbps z teoretickych 150Mbps, takze radeji priinvestovat, router nekupujes kazdy pul rok.
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- Gozo
- Nováček

-
Slyšel jsem chválu na tento typ. http://interlink.tsbohemia.cz/tenda-w30 ... 38718.html Máte někdo zkušenost? Popřípadě, zvládá vůbec to, co já potřebuji?
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud to bdues spojovat od souseda kabelem, tak to umi kazdej router, to je jeho zakladni fce, pokud chces po wifi a tu pak sirit doma, tak to je fce. Repeater a to podle me umi taky snad kazdej.
- Gozo
- Nováček

-
Takže ten co jsem poslal by to měl zvládat ne?? A nesníží se mi tím přenosová rychlost?
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, teoreticky ne v takove mire, abys to zaznamenal, ale prakticky pocitej s tim, ze lepsi to urcite nebude, celis vetsimu riziku packet lossu, protoze uz takhle k tobe jde zhorsenej bezdratovej signal a k tomu muzes pricit jeste to, ze k routeru u souseda muze byt kabelem pichnuto vice zarizeni, ktery pri vyuzivani packetloss zvysi, cela wifi je pekne chemie, tohle ti nikdo presne nerekne
jestli je to rodinnej byt a je to mezi podlazima, tak zkus natahnout kabel kolem radiatorovych trubek, tam mas casto vice nez dost mista.
//edit: obecne ale mod repeater je spojenej s packetlossem...
//edit: obecne ale mod repeater je spojenej s packetlossem...