Zdravim,chtel bych poridit SSDčko ale muj cenovy strop je 1700kc
Bude slouzit vylozene jen na system+ par programu.
Jde me hlavne o to zrychlit Boot systemu,internetovy prohlizec atd.
Takze jakej 64GB byste doporucily? Je my jasny ze to nebude zadna slava, nebo to je uplna blbost kupovat SSD za takovy penize?
PC: i5 3570k 4,2Ghz
GA-Z77X-UD3H
Ati HD7850
no nejde o to ze bych nemel ale nechci vic investovat.
Kazdopadne to bude urcite velky rozdil oprati klasika disku ne?
Zaruka tam je takze pokud se vys... tak ho proste reklamuji.
to isté sa dá napísať o spúste zdrojov EC
ADATA nie, hlavne ked tam nevidím žiadne plus
ani cenu nemajú nijakú suprovú, kvalita je taká aká je
ADATA nikdy neboli špičkový
k tomu SF radič a v dnešnej dobe SATAII
Koukám, že dostupnost SP800 už stejně není nejlepší. 60GB V300 za necelých patnáct stovek je fajn. Potom bych bral až Crucial M500. Ten už by možná schválil i mr. dexterav.
v najhoršom prípade by som schválil aj tú V300 ale 120GB
je to síce SF ale kingston aj intel sa s nimi relatívne dobre vysporiadali
hitom je samozrejme EVO
popravde čo sa pomeru výkon/cena/kapacita týka nemá žiadnu konkurenciu
čo sa TLC týka zatiaľ sa nezdá že by niečomu vadili, ale moc sa mi nepáčia a to sa majú ešte viac rozšíriť
onedlho to bude ozaj 100 zápisov a koniec
Protoze SSD caching se pouziva velice odlisne na vyssi pametove hierarchii adresovani a aby vubec vydrzel do konce zaruky, musel bys hledat SLC SSD Intel 313 25nm NAND a podobne.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
Četl jsem, že Kingston přešel u V300 s výrobou z Taiwanu do Číny a lidi jsou s nimi od té doby nespokojení (poloviční rychlosti, apod.).
Sám mám 60GB V300 taiwanské výroby ve 2 počítačích. CrystalDiskMark mi na jednom z nich ale ukazuje sekvenční čtení 370MB/s a zápis pouze kolem 80MB/s (nevím, na kolik to může být ovlivněno tím, že tam právě běží systém), na druhém jsem neměřil, protože to stejně běží na nějakém starším šrotu, systém to ale zrychlilo slušně. Za těch 1400 jsem to víc neřešil, větší budget jsem na to stejně neměl.
Pokud do něj půjdeš, tak z toho asi budeš mít ruletu.