nejsem sice úplná lama, ale vyskytl se mi problém, se kterým si nevím rady. Po starém notebooku mi zbyl 320 GB disk, pro který jsem si pořídil externí box. V tom samém boxu půjčeném od kamaráda už jsem si dříve stáhnul z disku veškerá data a zformátoval ho celý na jednu partition. Dnes, když mi přišel box vlastní, tak po vložení disku a připojení k PC se nic nedělo. Tak koukám do Správce disků a zjišťuju že:
- na disku není žádná partition
- žádná partition ani nejde vytvořit, protože disk se musí nejdříve inicializovat (o čemž jsem dodneška nikdy neslyšel)
- když se snažim disk inicializovat, ať už jako MBR nebo GPT, tak se dopracuju k chybě, že "Zařízení není připraveno", nebo "Chyba (redundantní kontrola)"
- přestože má disk kapacitu 320 GB (dostupných 298 GB), tak při každém připojení ukazuje ve Správci disků jiná čísla - 581 GB, 687 GB, jednou dokonce 1,7 TB. Sem tam teda ukáže i správných 298 GB
- ve správci úloh se taky zobrazuje různě zkomolený název disku - někdy je správný, jindy samé paznaky, občas zase půl napůl
Je to docela bludný kruh a bohužel nevím co s tím
Chci si od kamaráda znovu půjčit jeho box, kde bylo vše vpořádku, ale spíš mi přijde, že najednou je chyba v disku. Nevíte někdo náhodou co s tim?
Za každou radu budu vděčný! Díky