Problémy se zvukem

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
jamail
Nováček
Nováček

Problémy se zvukem

Příspěvek od jamail »

Zdravím, mám už dlouho problém se zvukem. Když spustím nějakou hru tak mi to začne bzučet. Měnil jsem zvukovou kartu ale pořád to dělá. Nevím co stím. Tady je link na vydeo jak to zní : http://www.youtube.com/watch?v=hTHfSFNJG9U&feature =youtu.be
Na co jsem mezitím přišel :Bzučí to jen u náročnějších her. Když jakoby zatlačím na zvukovou kartu směrem od Grafické karty tak se to trochu utišší, problém je že nemám jiné sloty kam bych zvukovou nebo grafickou kartu mohl strčit. Tak to nemůžu vyzkoušet. Navíc když mám puštěnou hru tak grafická ( nebo zvuková ) karta vydává i v case takové bzučení ale potichu. Když vytáhnu jack od mikrofonu a přiložím ho někde ke kovu ( třeba HDMI) tak to dělá to samé bzučení ale 10x hlasitěji. Nevím co stím. Díky za rady
Jirka_T
Začátečník
Začátečník

Re: Problémy se zvukem

Příspěvek od Jirka_T »

Problém může být ne v PC, ale v zařízení, do kterého vede zvuk z PC. Například dvojí zemnění, nevhodné zemnění, zemní smyčka a pod. Je možné popsat kam zvuk z PC vede a jak je to situováno ?
Pokud je zvuková karta těsně vedle GK, tak to lze řešit např. odstíněním.
Popis konfigurace PC by také asi pomohl k radě...
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
jamail
Nováček
Nováček

Příspěvek od jamail »

V zařízení to být nemůže, to vím jistě. O zemnění sem taky uvažoval ale nevyznám se v tom vůbec. Je to situováno tak, že jsem nahradil integrovanou zvukovou kartu a dal do desky interní. V ní je kabel z předního panelu ale headset zapojuji přímo ze zadu. Jinak konfigurace : Intel Core i5, GTX 680, Zvuk. Karta: Xenon DGX, Základní deska : Z77A-G43. Jinak je možné nějak přiblížit co je to odstínění ?
Jirka_T
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_T »

Ta Z77A-G43 má dost slotů PCI, nešlo by to zařídit, aby GK byla co nejdál od ZK ?
Problém může být i v nedostatečném výkonu zdroje pro danou konfiguraci, ta GK v zátěží bere skoro 200W, doporučený výkon zdroje je min 550W.

K tomu ale ať se vyjádří někdo, kdo má zkušenosti s takto výkonnými GK ve hrách...

Odstíněním jsem myslel vložení stínící přepážky mezi GK a ZK (v případě že nejdou dát dál od sebe) , to by ale měl dělat odborník...
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
jamail
Nováček
Nováček

Příspěvek od jamail »

To už jsem myslím psal. Ona ta GK je strašně huge takže do toho druhého portu se nevejde, už jsem to zkoušel. Jinak kde by se dala sehnat nějaká stínící podložka ? To by možná pomohlo
jamail
Nováček
Nováček

Příspěvek od jamail »

Jinak mám nový poznatek. Zkusil jsem zapojit zpátky integrovanou zvukovku a zapojil jsem i přední panel do kterého jsem dal headset a nebzučí to.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“