Zdravím, koupil jsem Phenom II X4 955 BE na desce GA-MA790xt (BIOS f8) a pustil jsem se do OC s pomocí AMD Overdrive.
Našel jsem nastavení spočívající ve změně frekvence CPU, frekvence NB a zvýšení CPU Voltage a NB VID Voltage.
Po otestování stability v AMD OD jsem program shodil, a při rebootu nastavil nové hodnoty natvrdo v BIOS.
Problém: Následně jsem zjistil nestabilitu PC i v mírné zátěži, a pomocí AMD OD a pak i HWINFO zjistil že si MB bere sice nové frekvence, ale už ne nová napětí ale používá default napětí. Proto ta nestabilita na vysokých frekvencích při nízkých napětích.
MB zkrátka ignoruje nové nastavení napětí, ale nové frekvence použije.
Jediné co funguje mít stále nainstalovaný AMD OD a s novým nastavení ("apply") zaškrtnout v Settings volbu "Use setting when next boot" (tak nějak). Pak si MB nastaví po rebootu i nová napětí, a to i když AMD OD nespustím.
Když AMD OD odinstaluju, jede MB zase na default napetích.
Chci dosáhnout stavu, že si MB bude brát nastavení z BIOSu, a ne z nějakého softu na pozadí.
Máte někdo vysvětlení a/nebo radu ? Dík předem
MB ignoruje nové nastavení napětí v BIOS
Moderátor: Eddward
- bwurm
- Nováček

-
- tielka
- Středně pokročilý

Re: MB ignoruje nové nastavení napětí v BIOS
Jo mám zamrzl ti bios...vytáhni na pár minut baterku...
- bwurm
- Nováček

-
Re: MB ignoruje nové nastavení napětí v BIOS
No nevypadá to že by to bylo ono. Zkusil jsem vyndat baterku a pak znovu nastavit hodnoty - nic, jede na default.
Zkusil jsem znovu flashnout bios - opět nové nastavení ignoruje.
Zajímavé je že změna frekvencí projde.
Zkusil jsem znovu flashnout bios - opět nové nastavení ignoruje.
Zajímavé je že změna frekvencí projde.