problém s externim HDD Western digital
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- tomsa
- Nováček

-
problém s externim HDD Western digital
vlastnim tento externi HDD http://www.czc.cz/wd-caviar-green-ds-1- ... 15/produkt. měl jsem ho v externim boxu s usb 2.0. Ale koncovka se mi rozbila tak jsem koupil take od WD krabičku ale s usb 3. Počítač ho najde ale neotevře se mi aby sem ho mohl prozkoumat
jinak test V hd tune jde normalne je možné že ten HDD je starej a to rozhraní usb 3 prostě neumí?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: problém s externim HDD Western digital
Ne. Pokud jej HDtune může otestovat tak funguje OK. Zde jsou 2 možnosti.
- Spadla tam partition.
- Win ti přestaly samy přiřazovat partition.
Normálně přes správu disků (kliknout pravim na počítač, dát spravovat a pak správa disků) ve win se koukni a kdyby tam byla tak jí jen musíš přiřadit písmeno. Pokud by nebyla nebo tam byl "systém souborů RAW" atd, atak je ta partition v háji a budeš muset naformátovat novou.
- Spadla tam partition.
Normálně přes správu disků (kliknout pravim na počítač, dát spravovat a pak správa disků) ve win se koukni a kdyby tam byla tak jí jen musíš přiřadit písmeno. Pokud by nebyla nebo tam byl "systém souborů RAW" atd, atak je ta partition v háji a budeš muset naformátovat novou.
- PKBO
- Moderátor

Zdravim, dneska jsem vzal z druhé ruky 1TB WD GREEN, na jednom PC když je v SATA tak nenajedu skoro do win, jeden ze 3 pokusů, když jej zkusim připojit přes USB tak se mě objeví v TP ale následně PC vytuhne, když z USB vytáhnu tak systém jede.
Teď to mam ve svém PC a v TP je vidět, ve správě disků je zapsanej jako RAW a nejde s tim nic dělat, formát se nezdařil, odstranit svazek taky ne.
Je ten disk mrtvej ?
Někde jsem k RAW četl radu k využití partition magic, ale ten nejede pod w8.
EDIT: v HD Tune se mě disk na prvním PC neukázal vůbec ve druhém je tam místo disku položka RAID 1, nahlédnout na to nejde.
Teď to mam ve svém PC a v TP je vidět, ve správě disků je zapsanej jako RAW a nejde s tim nic dělat, formát se nezdařil, odstranit svazek taky ne.
Je ten disk mrtvej ?
Někde jsem k RAW četl radu k využití partition magic, ale ten nejede pod w8.
EDIT: v HD Tune se mě disk na prvním PC neukázal vůbec ve druhém je tam místo disku položka RAID 1, nahlédnout na to nejde.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Pokud disk nenajede v HDtune je obvykle death.
Tahkle jak se to děje tobě (výtuh při zapojení a hledání partition, případně failnutí tohoto procesu (zobrazí se jako raw) atd, tak se projevujou mrtvé disky, kde jsou vadné sektory v zaváděcí oblasti.
Tahkle jak se to děje tobě (výtuh při zapojení a hledání partition, případně failnutí tohoto procesu (zobrazí se jako raw) atd, tak se projevujou mrtvé disky, kde jsou vadné sektory v zaváděcí oblasti.
- PKBO
- Moderátor

Ok díky, takže nemam ani pátrat po jiném softu než jen ten partition magic ?..DOC_ZENITH píše:Pokud disk nenajede v HDtune je obvykle death.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Pokud jej nevidí HDtune tak eghm.... tam SW řešení nepomohou, to je death disk. Vzhledem k tomu že je to green počítam s tim že jej připojuješ na testy přes Satu. Pokud jej přes Satu nenajde HDtune (5.0 a novější, ty staré neumí AHCI), tak je to v háji.PKBO píše:Ok díky, takže nemam ani pátrat po jiném softu než jen ten partition magic ?..DOC_ZENITH píše:Pokud disk nenajede v HDtune je obvykle death.
- tomsa
- Nováček

-
no do správy disku se dostanu disk mi to najde pise ze je on line ale nepřiřazen. ale bohužel nevím jak ho přidat když kliknu pravým tak tam nemam možnost přidat písmeno. ani inicializovat.DOC_ZENITH píše:Ne. Pokud jej HDtune může otestovat tak funguje OK. Zde jsou 2 možnosti.
- Spadla tam partition.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Nemůžeš? A píše ti to že je to NTFS partition nebo ne?
- tomsa
- Nováček

-
tak jsem ho otevřel ale je prázdej
((((((( je nějaká možnost záchrany dat?
- PKBO
- Moderátor

jestli zmizeli oddíly tak vyzkoušej program: Find and Mount, ten ti vytvoří image a můžeš to pak překopírovat.tomsa píše:tak jsem ho otevřel ale je prázdej((((((( je nějaká možnost záchrany dat?
- tomsa
- Nováček

-
tak disk sem mi vratil. Měl jsem ho v data clinic. A prej se Jedná se o poškození záznamové vrstvy disku.
a řekli si 12 tis