Problém po výměně grafické karty
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Problém po výměně grafické karty
Ahoj, po výměně grafické karty GTX 780 Lightning se mě začal vyskytovat problém kdy se PC restartuje třeba i při otevření exploreru. Podotýkám že grafika není přetaktovaná .
Dělal jsem už i čistou instalaci Windows 7 a le nepomohlo to.
Sestava je následující: MSI Z77-GD65, Core i5 3570K, 16GB RAM, 1000W zdroj Corsair.
Po restartu a naběhnutí sytém vypíše následující:
Podpis problému:
Název události problému: BlueScreen
Verze operačního systému: 6.1.7600.2.0.0.256.1
ID národního prostředí: 1029
Další informace o problému:
BCCode: 116
BCP1: FFFFFA800FC874E0
BCP2: FFFFF8801086F0DC
BCP3: FFFFFFFFC000009A
BCP4: 0000000000000004
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
Soubory, které popisují problém:
C:\Windows\Minidump\011814-8611-01.dmp
C:\Users\Robin\AppData\Local\Temp\WER-12402-0.sysdata.xml
Přečtěte si prohlášení o zásadách ochrany osobních údajů online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= ... cid=0x0405
Pokud není k dispozici Prohlášení o zásadách ochrany osobních údajů online, přečtěte si toto prohlášení offline:
C:\Windows\system32\cs-CZ\erofflps.txt
Dělal jsem už i čistou instalaci Windows 7 a le nepomohlo to.
Sestava je následující: MSI Z77-GD65, Core i5 3570K, 16GB RAM, 1000W zdroj Corsair.
Po restartu a naběhnutí sytém vypíše následující:
Podpis problému:
Název události problému: BlueScreen
Verze operačního systému: 6.1.7600.2.0.0.256.1
ID národního prostředí: 1029
Další informace o problému:
BCCode: 116
BCP1: FFFFFA800FC874E0
BCP2: FFFFF8801086F0DC
BCP3: FFFFFFFFC000009A
BCP4: 0000000000000004
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
Soubory, které popisují problém:
C:\Windows\Minidump\011814-8611-01.dmp
C:\Users\Robin\AppData\Local\Temp\WER-12402-0.sysdata.xml
Přečtěte si prohlášení o zásadách ochrany osobních údajů online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= ... cid=0x0405
Pokud není k dispozici Prohlášení o zásadách ochrany osobních údajů online, přečtěte si toto prohlášení offline:
C:\Windows\system32\cs-CZ\erofflps.txt
iPhone 11 Pro 256GB / SONY Playstation 4 Pro/ Xbox One X 1TB
- Lumpin
- Nováček

Re: Problém po výměně grafické karty
Zdravím,
odinstaluj ovladače grafické karty, zapni Windows v nouzovém režimu a odstraň zbytky ovladačů programem DriverSweeper, pak restartuj počítač a ovladače zpětně nainstaluj.
Pokud bude problém přetrvávat, tak zkus grafickou kartu v jiném počítači abys zjistil, zda-li je to grafickou kartou, nebo například Tvou základní deskou, která i když by podle všeho kompatibilní s grafickou kartou být měla, tak v ní přece jen problém být může. I když bych spíše vsázel na ty vadné ovladače.
odinstaluj ovladače grafické karty, zapni Windows v nouzovém režimu a odstraň zbytky ovladačů programem DriverSweeper, pak restartuj počítač a ovladače zpětně nainstaluj.
Pokud bude problém přetrvávat, tak zkus grafickou kartu v jiném počítači abys zjistil, zda-li je to grafickou kartou, nebo například Tvou základní deskou, která i když by podle všeho kompatibilní s grafickou kartou být měla, tak v ní přece jen problém být může. I když bych spíše vsázel na ty vadné ovladače.
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejde mě najet ani do nouzáku PC se zasekne u načítání souboru \windows\system32\DRIVERS\CLASSPNP.SYS a pomůže jenom restatrt.
- Lumpin
- Nováček

Zapni systém v režimu obnovení, pak klikni na Command Prompt/Příkazový řádek a přejmenuj C:\windows\system32\drivers\classpnp.sys na C:\windows\system32\drivers\classpnp.old.
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Je to nějaké zakleté když dám řežim obnovení tak se to zase sekne na kontrole systému souboru na C:
Někde bude něco špatně....obavám se že ta grafika nebude uplně vpořádku.Chová se to nějak divně už od toho co sem ji strčil do PC.
Někde bude něco špatně....obavám se že ta grafika nebude uplně vpořádku.Chová se to nějak divně už od toho co sem ji strčil do PC.
- Lumpin
- Nováček

Když zapneš počítač a mačkáš F8 aby se Ti objevilo "Advanced Boot Options", poté zvolíš "Repair Your Computer" a pak "System Restore", tak se to také zasekne?
Pokud ano, tak může být chyba v základní desce nebo v kabeláži. Protože jinak u Tebe nevidím problém, RAM máš dostatečně, zdroj máš taky silný, takže mne už asi víc nenapadá.
Zkoušel jsi grafickou kartu v jiném počítači?
Popřípadě jí hoď do reklamace jako vadnou.
Pokud ano, tak může být chyba v základní desce nebo v kabeláži. Protože jinak u Tebe nevidím problém, RAM máš dostatečně, zdroj máš taky silný, takže mne už asi víc nenapadá.
- tielka
- Středně pokročilý

mě 760udělala pár smrtáků a dělaly to paměti musel jsem nastavit napětí na 1.65 V a je klid...u 560tky Ti to fungovalo bez pádů...
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Lumpin píše:Když zapneš počítač a mačkáš F8 aby se Ti objevilo "Advanced Boot Options", poté zvolíš "Repair Your Computer" a pak "System Restore", tak se to také zasekne?
Tenhle krok proběhne vpořád bez záseku. V desce asi problem nebude všechno šlapalo do poslední chvíle vpořádku, začalo se to chovat divně až po nainstalování nové grafiky.
Ted sem třeba otevřel explorer a PC se celý vypl a za cca 10 sec se zase sám zapne.
edit: přeflashoval jsem i nejnovější BIOS na MB a taky bez výledku
edit2: ted sem nechal PC nabootovat jen na plochu a nic nedělal, po cca 20 minutách samovolné vypnutí a zapnutí.
edit3: Zajímavé zjištění, po přepnutí druhého BIOSu na gafické kartě vše funguje jak má.Poradí někdo kde může být problém?