Problém po výměně grafické karty

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Evok
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém po výměně grafické karty

Příspěvek od Evok »

Ahoj, po výměně grafické karty GTX 780 Lightning se mě začal vyskytovat problém kdy se PC restartuje třeba i při otevření exploreru. Podotýkám že grafika není přetaktovaná .

Dělal jsem už i čistou instalaci Windows 7 a le nepomohlo to.

Sestava je následující: MSI Z77-GD65, Core i5 3570K, 16GB RAM, 1000W zdroj Corsair.

Po restartu a naběhnutí sytém vypíše následující:

Podpis problému:
Název události problému: BlueScreen
Verze operačního systému: 6.1.7600.2.0.0.256.1
ID národního prostředí: 1029

Další informace o problému:
BCCode: 116
BCP1: FFFFFA800FC874E0
BCP2: FFFFF8801086F0DC
BCP3: FFFFFFFFC000009A
BCP4: 0000000000000004
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Soubory, které popisují problém:
C:\Windows\Minidump\011814-8611-01.dmp
C:\Users\Robin\AppData\Local\Temp\WER-12402-0.sysdata.xml

Přečtěte si prohlášení o zásadách ochrany osobních údajů online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= ... cid=0x0405

Pokud není k dispozici Prohlášení o zásadách ochrany osobních údajů online, přečtěte si toto prohlášení offline:
C:\Windows\system32\cs-CZ\erofflps.txt
iPhone 11 Pro 256GB / SONY Playstation 4 Pro/ Xbox One X 1TB
Lumpin
Nováček
Nováček

Re: Problém po výměně grafické karty

Příspěvek od Lumpin »

Zdravím,
odinstaluj ovladače grafické karty, zapni Windows v nouzovém režimu a odstraň zbytky ovladačů programem DriverSweeper, pak restartuj počítač a ovladače zpětně nainstaluj.

Pokud bude problém přetrvávat, tak zkus grafickou kartu v jiném počítači abys zjistil, zda-li je to grafickou kartou, nebo například Tvou základní deskou, která i když by podle všeho kompatibilní s grafickou kartou být měla, tak v ní přece jen problém být může. I když bych spíše vsázel na ty vadné ovladače.
Evok
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evok »

Nejde mě najet ani do nouzáku PC se zasekne u načítání souboru \windows\system32\DRIVERS\CLASSPNP.SYS a pomůže jenom restatrt.
Lumpin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lumpin »

Zapni systém v režimu obnovení, pak klikni na Command Prompt/Příkazový řádek a přejmenuj C:\windows\system32\drivers\classpnp.sys na C:\windows\system32\drivers\classpnp.old.
Evok
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evok »

Je to nějaké zakleté když dám řežim obnovení tak se to zase sekne na kontrole systému souboru na C:

Někde bude něco špatně....obavám se že ta grafika nebude uplně vpořádku.Chová se to nějak divně už od toho co sem ji strčil do PC.
Lumpin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lumpin »

Když zapneš počítač a mačkáš F8 aby se Ti objevilo "Advanced Boot Options", poté zvolíš "Repair Your Computer" a pak "System Restore", tak se to také zasekne?

Pokud ano, tak může být chyba v základní desce nebo v kabeláži. Protože jinak u Tebe nevidím problém, RAM máš dostatečně, zdroj máš taky silný, takže mne už asi víc nenapadá.

Zkoušel jsi grafickou kartu v jiném počítači?
Popřípadě jí hoď do reklamace jako vadnou.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

mě 760udělala pár smrtáků a dělaly to paměti musel jsem nastavit napětí na 1.65 V a je klid...u 560tky Ti to fungovalo bez pádů...
Evok
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evok »

Lumpin píše:Když zapneš počítač a mačkáš F8 aby se Ti objevilo "Advanced Boot Options", poté zvolíš "Repair Your Computer" a pak "System Restore", tak se to také zasekne?

Pokud ano, tak může být chyba v základní desce nebo v kabeláži. Protože jinak u Tebe nevidím problém, RAM máš dostatečně, zdroj máš taky silný, takže mne už asi víc nenapadá.

Zkoušel jsi grafickou kartu v jiném počítači?
Popřípadě jí hoď do reklamace jako vadnou.

Tenhle krok proběhne vpořád bez záseku. V desce asi problem nebude všechno šlapalo do poslední chvíle vpořádku, začalo se to chovat divně až po nainstalování nové grafiky.

Ted sem třeba otevřel explorer a PC se celý vypl a za cca 10 sec se zase sám zapne.

edit: přeflashoval jsem i nejnovější BIOS na MB a taky bez výledku :(

edit2: ted sem nechal PC nabootovat jen na plochu a nic nedělal, po cca 20 minutách samovolné vypnutí a zapnutí.

edit3: Zajímavé zjištění, po přepnutí druhého BIOSu na gafické kartě vše funguje jak má.Poradí někdo kde může být problém?
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“