Ati R290 nebo N780 co koupit
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- ArgCZ
- Začátečník

Re: Ati R290 nebo N780 co koupit
multi vendor to bude, ale keplera se to netýká
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- arach
- Začátečník

-
juj to zase bude flame topik
780 je o dva tisice drazsi, v zakladu pomalejsi, musi se nataktovat, rad bych aby tady nekdo postnul spotrebu 780 na tech vasich ultra taktech po modovani biosu atd.
pro autora topiku, nenech se zblbnout testama zdejsich "recenzentu" v par jejich vybranejch usecich
posuzovat vykon karet ve wow je celkem smesny, kdyz to tam chodi vsechno nad 100 fps
http://www.computerbase.de/artikel/graf ... im-test/3/
tady mas aspon trochu hrubou prestavu jak na tom ty karty jsou, jestli ti stojej 2 tisice navic za to, ze tady ulevis par zelenejmu tak pak jo
)
780 je o dva tisice drazsi, v zakladu pomalejsi, musi se nataktovat, rad bych aby tady nekdo postnul spotrebu 780 na tech vasich ultra taktech po modovani biosu atd.
pro autora topiku, nenech se zblbnout testama zdejsich "recenzentu" v par jejich vybranejch usecich
posuzovat vykon karet ve wow je celkem smesny, kdyz to tam chodi vsechno nad 100 fps
tady mas aspon trochu hrubou prestavu jak na tom ty karty jsou, jestli ti stojej 2 tisice navic za to, ze tady ulevis par zelenejmu tak pak jo
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Ty už si povolil přístup jo? To ti ten vlastnoruční zákaz moc nevydržel. Abych teda udělal dobrej skutek, tak ti dávám 100% za pravdu. Uplně jsem si to celý popletl. Máš naprostou pravdu.arach píše:juj to zase bude flame topik
tady mas aspon trochu hrubou prestavu jak na tom ty karty jsou, jestli ti stojej 2 tisice navic za to, ze tady ulevis par zelenejmu tak pak jo)
- Hladis
- Moderátor

Prosim vas nejsou vypocty jako vypocty. Titan je hlavne pro DP. Dale posuzovat vypocetni vykon karty dle jednoho benchmarku jako Luxmark ? Are you serious ? V OpenCL zalezi na aplikaci a pro koho je napsana a nekde je lepsi nV a nekde AMD. Klidne tu vytahnu test pod OpenCL, kde všechny vydrti stara GTX 580. Pod OpenGL jasne vede nV a kde je podpora CUDA, to uz je další story............takze s tema "vypoctama" bych byl hodne opatrnej s takovym prohlasenim, protoze zalezi co na tom delate a v cem delate. Ale to asi dotycny tazetel stejne delat nebude, takze tyhle argumenty jsou irelevantni.
GTX 780 se prodavaji taky jako OC edice, a takova Gigabyte GHz edice se ani taktovat nemusi a vykonostne je na urovni GTX780Ti na defaultu.
Jinak zasadni problém u AMD je RMA karet a včera jsem mel vcelku obsahly rozhovor s technikem a AMD s RMA od mainstreamu vys je na tom hodne bidne se spolehlivosti. Obecne ted u AMD cerny smrte napric portfoliem, problémy s ovladaci v legacy hrach, piskani...atd. Pokud R9 290, tak doporučuju na snizeni rizika 3 roky záruky. Klidne to po dvou letech zdechne, nebo to prodate v bazaru bez záruky jen se snizenou cenou. S 2 roky záruky bych bral jen hodne levny produkty, kde vas to nepali, nebo menite věci každý rok. Tvrzeni, ze když karta jede 2 roky, tak je drzak je volovina. Klidne vam to chcipne den po zaruce. Sapphire Tri-X nenio osazena tak smejdsky jako jiny Sapphire, ale i tak bych bral MSI, Gigabyte nebo ASUS. ASUS obecne ma u AMD karet nejmensi poruchovost.
Dale osobne bych taky vahal zda GTX 780 a R9 290. Ja si vybral nV kvůli poruchovosti 290, spatny dostupnosti, nebylo v ty době nereferencni chlazeni, mam hromadu softu a profi aplikaci pro nV, hraju hry kde je na tom nV lip (takovy budouci Zaklinac 3 hmmm)......Hod si korunou.
Jinak pro ostatní. Flame = LOCK a pripadny odmeny.
GTX 780 se prodavaji taky jako OC edice, a takova Gigabyte GHz edice se ani taktovat nemusi a vykonostne je na urovni GTX780Ti na defaultu.
Jinak zasadni problém u AMD je RMA karet a včera jsem mel vcelku obsahly rozhovor s technikem a AMD s RMA od mainstreamu vys je na tom hodne bidne se spolehlivosti. Obecne ted u AMD cerny smrte napric portfoliem, problémy s ovladaci v legacy hrach, piskani...atd. Pokud R9 290, tak doporučuju na snizeni rizika 3 roky záruky. Klidne to po dvou letech zdechne, nebo to prodate v bazaru bez záruky jen se snizenou cenou. S 2 roky záruky bych bral jen hodne levny produkty, kde vas to nepali, nebo menite věci každý rok. Tvrzeni, ze když karta jede 2 roky, tak je drzak je volovina. Klidne vam to chcipne den po zaruce. Sapphire Tri-X nenio osazena tak smejdsky jako jiny Sapphire, ale i tak bych bral MSI, Gigabyte nebo ASUS. ASUS obecne ma u AMD karet nejmensi poruchovost.
Dale osobne bych taky vahal zda GTX 780 a R9 290. Ja si vybral nV kvůli poruchovosti 290, spatny dostupnosti, nebylo v ty době nereferencni chlazeni, mam hromadu softu a profi aplikaci pro nV, hraju hry kde je na tom nV lip (takovy budouci Zaklinac 3 hmmm)......Hod si korunou.
Jinak pro ostatní. Flame = LOCK a pripadny odmeny.
- arach
- Začátečník

-
rad-x: neflamuj, a hod nejaky argumenty, hladis aspon normalne argumentuje na rozdil od tebe
ja sem ti tady dal jasnej test s vysledkama, tak to muzes nejak s ohledem na cenu rozporovat, ceny i vykon jsou znamy, par lidi tady u postuje vysledky jak jdou ty 290tky taktovat - 1150 - 1200mhz
hladis: no tak co vim tak zaklinac jeste nevysel, to je jako ted se dohadovat, co stim udela "zazracnej" mantle
)
ja sem ti tady dal jasnej test s vysledkama, tak to muzes nejak s ohledem na cenu rozporovat, ceny i vykon jsou znamy, par lidi tady u postuje vysledky jak jdou ty 290tky taktovat - 1150 - 1200mhz
hladis: no tak co vim tak zaklinac jeste nevysel, to je jako ted se dohadovat, co stim udela "zazracnej" mantle
- Hladis
- Moderátor

Hele Arachu ty sis taky kopnul, takze argumentujte a nedelejte flame.
Zaklinac 3 je taky v závorce, ale člověka prezentacka dobře namlsala. Mantle muze byt v budoucnu podstatna vyhoda především pro CPU limitovany hry, ale dokud Zaklinac 3 nebude s Mantle na nasich kompech, tak je to jen hypoteticka vyhoda tlacena marketingem.
Edit// Abych to shrnul:
R9 R290
Dobra cena
Slabsi spolehlivost, pokud ale chytite kus bez cerny smrti, mělo by to byt ok.
Snadny OC a vysoky vykon honici GTX 780Ti
V blizke budoucnosti Mantle, coz by mělo pomoci hlavne u CPU limited her s podporou Mantle
Dost topi.
Spotreba je vyssi nez GTX 780 na defaultu, ale při OC obou karet je naopak lepsi.
Zatím slabsi dostupnost.
Vhodna pro mining a pro OpenCL aplikace.
Slabsi kvalita AF, při zvyseni kvality podstatny propady vykonu v nekterych hrach.
Slabsi podpora legacy her v ovladacich.
Horsi podpora pro Linux.
Problém s vykonem při rezimu TRAA
Vykon klesa méně u vyssich rozliseni.
GTX780
Vyssi cena.
Pro poradne OC na limity GPU je potřeba modnout Bios.
Po OC a zvysovani voltaze karta drasticky zvysuje spotřebu.
Bez OC lepsi spotřeba nez R9 290
Podpora PhysX a CUDA.
OC edice mají vykon jako GTX 780Ti, po velkym OC krapet vyssi vykon nez Ti na defaultu.
Vcelku bezproblemove ovladace.
Nevhodna na mining.
nV zatím nemá nic jako Mantle.
Podpora G-sync, ale to je pro 99% lidi k nicemu.
Reklamace minimalni.
Dobra podpora pro Linux a OpenGL.
Kvalitni AF.
Slusny vykon s TRAA.
Pro obe karty: Vykon dost osciluje dle hry, takze nekde ma navrch AMD, nekde nV. Pro priklad hrac COD bude volit spis nV, hrac BF4 zase AMD atd....zalezi na tom, co chcete hlavne hrat a která z karet tam podava lepsi výsledky.
Zaklinac 3 je taky v závorce, ale člověka prezentacka dobře namlsala. Mantle muze byt v budoucnu podstatna vyhoda především pro CPU limitovany hry, ale dokud Zaklinac 3 nebude s Mantle na nasich kompech, tak je to jen hypoteticka vyhoda tlacena marketingem.
Edit// Abych to shrnul:
R9 R290
Dobra cena
Slabsi spolehlivost, pokud ale chytite kus bez cerny smrti, mělo by to byt ok.
Snadny OC a vysoky vykon honici GTX 780Ti
V blizke budoucnosti Mantle, coz by mělo pomoci hlavne u CPU limited her s podporou Mantle
Dost topi.
Spotreba je vyssi nez GTX 780 na defaultu, ale při OC obou karet je naopak lepsi.
Zatím slabsi dostupnost.
Vhodna pro mining a pro OpenCL aplikace.
Slabsi kvalita AF, při zvyseni kvality podstatny propady vykonu v nekterych hrach.
Slabsi podpora legacy her v ovladacich.
Horsi podpora pro Linux.
Problém s vykonem při rezimu TRAA
Vykon klesa méně u vyssich rozliseni.
GTX780
Vyssi cena.
Pro poradne OC na limity GPU je potřeba modnout Bios.
Po OC a zvysovani voltaze karta drasticky zvysuje spotřebu.
Bez OC lepsi spotřeba nez R9 290
Podpora PhysX a CUDA.
OC edice mají vykon jako GTX 780Ti, po velkym OC krapet vyssi vykon nez Ti na defaultu.
Vcelku bezproblemove ovladace.
Nevhodna na mining.
nV zatím nemá nic jako Mantle.
Podpora G-sync, ale to je pro 99% lidi k nicemu.
Reklamace minimalni.
Dobra podpora pro Linux a OpenGL.
Kvalitni AF.
Slusny vykon s TRAA.
Pro obe karty: Vykon dost osciluje dle hry, takze nekde ma navrch AMD, nekde nV. Pro priklad hrac COD bude volit spis nV, hrac BF4 zase AMD atd....zalezi na tom, co chcete hlavne hrat a která z karet tam podava lepsi výsledky.
- Malevil
- Začátečník

-
někomu příjde pro hraní wowka silná grafika jako uchylárna ,ale jak jsem zjistil tak zrovna wowko radeonu vůbec nesedí mám HD 7950 OC někdo by si řekl fú proč to ten osel chce vyměnit ,v normálním prostředí karta má okolo 85-100fps ale jakmile se jde LFR tak jsem na 40-50 jo to je ještě koukatelný ale 25HC Raid tam je to prostě krize 20-28 a cuká a cuká pak se to trochu probere na těch 40 ,kamarád má GTX680 karty jsou to takřka výkonově stejné (skoro) a jemu to jede minimum na 30fps a to jede na full detailech prostě vše naplno ,já vyměnil cpu v domění že se to zlepší a sice zlepšilo ze 14 na 20 ,hraju tanky tam mám všechno naplno a jede to furt na 60fps, proto mě zaujal ten test kde je i 680 lepší nežli R290X právě ve Wowku
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_290/23.html
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_290/23.html
- ArgCZ
- Začátečník

A CPU máte každej jaký? Pochybuju že WOWko padá na 20FPS kvůli tomu že by to HD7950 nedávala
- Shakall605
- Začátečník

Malevil: Ono to ale dost hraje roli na jakém rozlišení kartu chceš používat a které konkrétní hry.
Já to měl úplně tak samo. Pokud ve WoW jsou lepší geforce a je to hra kde máš největší played time... Není o čem diskutovat. Teď bys sis měl vybírat z jakých verzí. Každopádně je ta GTX 780Ghz edice od GB moc pěkná volba.
Pokud hraješ napříč celým spektrem her a rozlišení máš 2560x1440/1600, doporučil bych ti R9 290. Ale pokud plánuješ hrát konkrétní hry a na fullHD. Podívej se jak si vedou karty ve hrách, které hraješ a je vymalováno.
Já to měl úplně tak samo. Pokud ve WoW jsou lepší geforce a je to hra kde máš největší played time... Není o čem diskutovat. Teď bys sis měl vybírat z jakých verzí. Každopádně je ta GTX 780Ghz edice od GB moc pěkná volba.
Pokud hraješ napříč celým spektrem her a rozlišení máš 2560x1440/1600, doporučil bych ti R9 290. Ale pokud plánuješ hrát konkrétní hry a na fullHD. Podívej se jak si vedou karty ve hrách, které hraješ a je vymalováno.
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Flame si začal ty hned prvním příspěvkem.arach píše:rad-x: neflamuj, a hod nejaky argumenty, hladis aspon normalne argumentuje na rozdil od tebe
hladis: no tak co vim tak zaklinac jeste nevysel, to je jako ted se dohadovat, co stim udela "zazracnej" mantle)
: nenech se zblbnout testama zdejsich "recenzentu"
Nikdo tady nic z toho nevytahoval, ačkoliv múžeme klidně začít a všichni víme jak to dopadne. Takže totálně OT.
Evidentně si přišel opět pouze flamovat, pokud by sis přečetl muj první post v této diskuzi... doporučil jsem mu vybrat podle ceny. Chápu že člověk tvého tipu(flamer) si to stejně vytrhne z kontextu jak se mu hodí, jediné co bych vyprosil je tvoje urážka, ponižovat mně na tvoji úroveň to prosím vynech, ano mám na mysli toto "neflamuj, a hod nejaky argumenty" pokud by sis přečetl předchozí místo okamžitého flame, nebylo tohle vubec nutný.
Co se argumentú týče, ty jsem již zmínil. Pro GTX780 : lepší provozní vlastnosti, lepší OC, lepší AF
Pro R9 290: Mantle, nižší cena, výšší výkon pro mining
- ArgCZ
- Začátečník

což nemusí být pravda, OC potenciál je ruleta, může mít lepší R9 290 nebo naopak GTX780, jenomže přístup k taktování je u AMD podle mě o něco vřelejší, nastavíš +50% PT a pokud ti ta nereference udrží teploty tak prostě jedeš furt na zvolených taktech, nevím jestli některé GTX780 mají něco jinak ale u nich se to tak přeci nechová a můžou být náročný úseky kde to výkon omezí protože se to nevejde. Pokud mu modneš BIOS aby se to chovalo jako u AMD, pak zase ztrácíš ten první argument o lepších provozních vlastnostechRAD-x píše: Co se argumentú týče, ty jsem již zmínil. Pro GTX780 : lepší provozní vlastnosti, lepší OC,
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Nevim co resite taktovani u tak vysoko taktovanych modelu a kdyz se najde hra, ktera pojede na 20fps, tak tam v nejake taktovani stejne nepomuze, nehlede na to, ze 290x je po pretaktovany zhava jako prase a zere jak tank.
Lumia 800
Lumia 800
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Malevil
- Začátečník

-
Prosim vás nechci aby se tady rozhořela diskuze jednoho tábora proti druhému , ja bych proste to lepší pro moje hraní a je mi jedno jestli je to Nvidia nebo AMD jsem uživatel který si chce užít za vyhozené peníze . Jak jsem psal vlastnil jsem Ati karty od myslím 9700 až po tu 7950 a nikdy sem si nenaríkal ale ve wowku jsem byl hrozne sklamaný ,takhle to wowko na ofiku hraju už asi 2 roky a nikdy jsem nepostřehl žádný problém až teď . Promiň te je to od tématu ale jen sem to chtěl vysvětlit. Ted se vrátím k tématu prioritně hraju wowko na rozlišení 1920x1080 víc monitor nedá , kamarád co má tu 680 má cpu i5 4570K na 4.2 ja mám i7 4770K na 4.4 když vemu fps by mělo byt velmi vyrovnané a pro mě velmi flustrujíci myslel jsem ze nestačí cpu tak jsem ho vyměnil , trochu ty fps popolezli ale žádném zázrak to není , a zvláštní je ze když poustim 3dMark 11 tak je jedno jestli mam cpu na 3.9 nebo 4.4 výsledek je na chlup stejný rozdíl je viditelný jen když přetaktuju kartu tudíž soudím ze výkonu z cpu dostává dost
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Vykon cpu je na wow vic nez dobry, nvidia je pro tebe jasna volba.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Hladis
- Moderátor

Ty uz jsi resil tohle zde http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=204671 Jak to tedy mate s temi add-ony do hry ? To CPU by mělo na 4.4GHz davat WoWko s prstem v nose.
- ArgCZ
- Začátečník

hm máš tam člověka s podobnou konfigurací jako ty a s HD7950 a ten tvrdí že mu to jede v pohodě... aby to k něčemu vůbec bylo ta výměna
- Malevil
- Začátečník

-
ano řešil jsem to jinde,ne jak já on má Nvidii GTX680 ,addony máme taky stejné ,nehledě on mi tvrdí že on nepostřehne žádné cukání
- ArgCZ
- Začátečník

v tom vlákně kde jsi to poprvé řešil je uživatel TOC a hraje wowko na ofíku a má HD7950 a tvrdí že mu to takhle nezlobí, to je na zamyšlení, když jsem teď dal pár klíčových slov do googlu tak mě vypadlo spoustu podobných případů nejen na HD7950 ale i na GTX780Ti
ale prolejzat to nebudu, to musíš pročíst ty
- Malevil
- Začátečník

-
já bych si početl ale pokud je to v angličtině tak tu neovládám
- Hladis
- Moderátor

Hele ikdyby jsi koupil GTX 780 nebo R9 290, vsadim papuce, ze to budes mit stejny a ty GPU se budou nudit. Na vykon CPU bych mohl pripustit vliv, kde nV ma lepsi podporu multithread renderingu a s nV CPU vykazuji lepsi vykony nez s AMD, ale fakt nevim zda to je i pripad Wow. Ja Wow nehraju, takze v tomhle neporadim, ale WoW bez Addonu na i5-4670K jede po OC i v největší rezi dobre. Ta hra je primarne o CPU.