Zdravím, řeším věc, kde bych potřeboval automaticky ukončit určitý proces, když se zapne.
Proces je součástí hry a zapiná se spolu se hrou. Je to, ale nějaký voice server, který dost často způsobuje pád hry. Našel jsem na anglickém fóru, že ho stačí vypnot po spuštění hry a opravdu to pomohlo.
Potřeboval bych toto, ale nějak zautomatizovat. Tzn.po každé když se proces zapne ho automaticky sestřelit, případně nějak zablokovat jeho spuštění.
Možná bych zvladl snapsat skript na ukončení, ale nevím jak ho automaticky aktivovat po zapnutí hry, protože hře cca 30 vteřin trvá než naloaduje všechny komponenty a teprve pak zapiná tento proces.
Doufám, že je to srozumitelné.
Předem díky moc za rady
Automaticke ukončení procesu
Moderátor: Loki5567
- zupaa
- Nováček

-
- Crabik
- Žlutá karta

-
Re: Automaticke ukončení procesu
Řešení, které mě napadá a snad by mohlo fungovat.
Vytvoř batch soubor (např. hra.bat), spusť v něm hru, uspi na cca 30 sekund (případně tak dlouho, abys měl jistotu, že ten proces běží) a následně zabij ten proces.
Takhle nějak by mohl ten hra.bat vypadat:
hra.exe je cesta k souboru hry, která se spouští, a proces.exe zjistíš ve správci úloh (pravé tlačítko, vlastnosti). Timeout nejspíš nefunguje ve Windows XP, určitě beží ve Windows 7 a výše.
Vytvoř batch soubor (např. hra.bat), spusť v něm hru, uspi na cca 30 sekund (případně tak dlouho, abys měl jistotu, že ten proces běží) a následně zabij ten proces.
Takhle nějak by mohl ten hra.bat vypadat:
Kód: Vybrat vše
start hra.exe
timeout 30
taskkill /im proces.exe
- zupaa
- Nováček

-
Re: Automaticke ukončení procesu
Zkoušel jsem to, ale mám problém při spuštění.
Nechce mi to najít cestu k tomu spouštěči. Zadam ji, tak jak cesta je na disku, přes program files(x86), ale říká mi to, že system nemůže najít položku ( celá ta cesta). Ujistěte se, že je zadaná správně. Cestu jsem kopíroval ze zástupce na ploše, takže by měla být správně.
( nicméně s tím timeoutem je to super. Můžu spustit launcher hry a potom hned baťák a ono si to proces za chvilku sundá)
jen pro představu vypadá to takhle:
start "C:\Program Files (x86)\GamersFirst\APB Reloaded\Launcher\APBLauncher.exe"
timeout 90
taskkill /im VivoxVoiceService.exe
Nechce mi to najít cestu k tomu spouštěči. Zadam ji, tak jak cesta je na disku, přes program files(x86), ale říká mi to, že system nemůže najít položku ( celá ta cesta). Ujistěte se, že je zadaná správně. Cestu jsem kopíroval ze zástupce na ploše, takže by měla být správně.
( nicméně s tím timeoutem je to super. Můžu spustit launcher hry a potom hned baťák a ono si to proces za chvilku sundá)
jen pro představu vypadá to takhle:
start "C:\Program Files (x86)\GamersFirst\APB Reloaded\Launcher\APBLauncher.exe"
timeout 90
taskkill /im VivoxVoiceService.exe