Pomoc s taktováním [MSI GTX 780Ti 3GD5]

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

medic_xx2
Začátečník
Začátečník

Pomoc s taktováním [MSI GTX 780Ti 3GD5]

Příspěvek od medic_xx2 »

Zdravím,
mám půjčenou tuto kartu: MSI GTX 780Ti 3GD5, kamarád mi ji nabízí za 14k.
Chtěl bych ji zkusit přetaktovat a zjistit jak pojede na vyšším taktu ale stabilně.
Pak se rozhodnu jestli ji koupim.

Poprvé vživotě taktuju GK a chtěl bych stím poradit.(Jaké programy používat,na co dávat pozor,atd.)

Udělal jsem pár testů než začnu taktovat.
Valley Benchmark 1.0: Score 2716
FurMark: BURN-IN SCORE 1920x1080 15min: 6320
3DMark 11:Graphics Score 14892.0 odkaz
GPU Clock 876MHz Boost 928MHz

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Po malém taktování: Zhruba +3FPS
Valley Benchmark 1.0: Score 2842 + 126
FurMark: BURN-IN SCORE 1920x1080 15min: 6551 + 231
3DMark 11:Graphics Score 15206.0 + 314 porovnání odkaz
GPU Clock 926MHz Boost 978MHz + 50 MHz
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Taktoval jsem tak že jsem v MSI Afterburneru posouval Core clock po 10 MHz a pořád testoval(doufám že dostatečně). Zaraží mě jedna věc, po taktování se ve FurMarku snižila teplota o 6°C,ale třeba je to nahoda. ALe 2x za sebou jsem pustil Valley Benchmark 1.0 a teplota nepřesáhla 76°C, před taktem si pamatuju že jsem měl 84°C po jednom testu.

Zajímalo by mě co teď dál? Memory clock,mám taky vyzkoušet posunout? A taky Power limit, nechapu vyznam. Vim že mi GPU Shark ukazoval červeně Power Limit. A ve FurMarku zase skače GPU Power 98%101% a limits:power:1,temp:0, volt:0,OV:0

Taky by mě zajímalo jestli mužu připojit další 24" monitor kvuli pozorování senzoru atd.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Pomoc s taktováním [MSI GTX 780Ti 3GD5]

Příspěvek od PKBO »

Druhý monitor samozřejmě připoj, následně si na něm otevři záložku z GPU-Z senzors a pozoruj jestli ti při tom testování nepadají takty GPU.

V afterburneru posuň power limit na maximum co to jde, prvně zkus posunout GPU i paměti o 10% nahoru a když to bude stabilní tak přidávej, klidně můžeš po větších krůčcích než po 10mhz - neboj se prostě hned najít hodnotu na které to spadne a následně spíš ubírej, timhle přidáváním tim ztrávíš zbytečně mnoho času :wink:

Když ti to spadne (PC se kousne, nebo prostě vypadne ovladač tak PC resetuj)

Netestuj fe FURMARKU ale testuj to v tom unigine valey, jakmile budeš mít pocit že je to stabilní tak si zahraj nějakou náročnou hru a uvidíš co to bude dělat.

Jinak bych rozhodně přetaktoval i procesor, v defaultu nebude dost silnej na to aby tu grafiku utáhnul, takže pokud nebudeš taktovat CPU tak jsou to podle mě vyhozený peníze a stačila by ti GTX770.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Pokud máš na ní plnou záruku (faktura na 36 měsíců) je 14k velmi dobrá koupě. Sám mám referenční verzi Tička. V bazarech se vůbec neobjevuje a cena by byla vzhledem k exkluzivnosti min. o 1k více než bys ji mohl mít ty.

K taktování, pokud nebudeš modovat bios, můžeš v podstatě nastavit si jí jak chceš. Já osobně používám velmi přehledný Evga precision X. Nastav power target na maximum (106 %) a offset jádra +100 Mhz. Jinak potom klidně přidávej po 10-20 Mhz a testuj třeba ve Valley. Nakonec pro jistotu projdi stabilitu např. v Crysis 2/3.
medic_xx2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od medic_xx2 »

Zhodil jsem takt na default a když jsem nastavil v DayZ (Arma2 engine) full detaily, mam tam kolem 60FPS ale do cca 30s se vypne PC.

Stim CPU o tom vím ale neumim taktovat teprv se ucim, zkoušel jsem na přetaktovanem procesoru 4,5GHz a vysledek byl + cca 10fps. Prvni sem chtěl stabilně grafiku a pak CPU protože ho chci ještě přepastovat a nemam pastu. Pro srovnání link

Záruka tam je. Zkusim stahnout tu Evgu precision X.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Jestli ti to shodilo PC tak bude možná slabej zdroj, nebo umírající deska. Napiš přesně co máš za konfiguraci....
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

skvělá deska na taktování, slušnej chladič CPU... to by byl hřích nepřetaktovat, koukej tomu naložil alespoň na 4,5 Ghz :) Ale prvně bych se poohlédl po jiném zdroji, nic moc koupě i kdyby byl novej, jestli ti už neutáhnul GTX580 tak bych se ho zbavil, takovej seasonic za stejný peníze by posloužil podstatně spolehlivěji http://www.czc.cz/seasonic-m12ii-620-62 ... ki2651udc4

Celá sestava s tou 780ti ti bude žrát max 400W bez OC ve Furmarku

EDIT: odpojením disků a TV karty prd vyřešíš, jestli ti to padá na defaultu tak neni nad čim přemýšlet, kup novej zdroj, přetaktuj kartu, přetaktuj CPU a užívej.
medic_xx2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od medic_xx2 »

Odpojení všech Disku pomohlo u GTX580. Ale ted jsem to zkusil a nepomohlo.
U kamoše to jelo na Fortron BLACK POWER 750W A prej to padalo uz pri 3DMark 11.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

To taky neni zrovna kus kvality... na 12V větvi má 18A jako ten tvůj
medic_xx2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od medic_xx2 »

Spletl jsem to tento zdroj FSP 550-APN 550W 80PLUS
Výstupní napětí/proud: +3,3V/24A, +5V/20A, 12V1/18A, 12V2/18A, -12V/0,3A, +5Vsb/2.5A
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

medic_xx2 píše:Spletl jsem to tento zdroj FSP 550-APN 550W 80PLUS
odpad :) před 5 lety na tom byl s kvalitou Fortron hold lépe...

Dneska ber Seasonic, OCZ, a dražší verze od Corsairu - já vzal CX kvůli 46A na 12V ale dneska už bych asi taky vybíral jinak, dost se jich vracelo protože pískaj, já ho vrátim před koncem záruky, ten rok to ještě vydržim...
medic_xx2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od medic_xx2 »

:-D ty seš kolik. Ok mysíš že je to na tuty zdrojem? Nejsem teď ve vatě tak nechci utracet.

Našel jsem ten tvuj zdroj v TS Bohemia, mysliš že by se to vyplatilo za 1600?
http://interlink.tsbohemia.cz/corsair-a ... 59876.html
A tento zdroj by to určitě zvladl?

A ještě jedna věc, ten kamarad ma teď tuto grafiku a jede mu to bez problemu stimto zdrojem. FSP 550-APN 550W 80PLUS
Neni něco stou grafikou?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Hele jistá je jenom smrt a daně.

Klidně s tou kartou něco být může, ale stejně bych vyměnil zdroj...
GTX 780Ti žere ještě o chlup víc jak GTX580, takže jestli ti padala 580, tak se nediv že ti padá tohle...

Toho mého Corsaira nekupuj, neni všeobecně moc doporučovanej, často se vracel kvůli pískání, mě píská vypnutej, což mě osobně nějak zvlášť netrápí, ale prostě znova už bych ho nekoupil, zbyl mě z původní sestavy s C2Q když jsem to kupoval kvůli GTX285, prostě výkon za dobrou cenu s nevalnou kvalitou, ber ten seasonic jak jsem psal výš, nebo si počkej jestli ti poradí ještě někdo jinej třeba jinou alternativu...

Pobavilo slovní spojení Nejsem ve vatě tak nechci utrácet v tématu o 780 Ti :lol:
medic_xx2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od medic_xx2 »

:-D :-D :-D
Hmm mrknu na ty zdroje
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

medic_xx2 píše::-D :-D :-D
Ok asi vemu Corsair ATX CX600
Teď jen jestli budou pasovat kabeli z Aerocool HorsePower 750W
Já ti vyjmenuju X negativ a ty stejně napíšeš že vezmeš corsair, ten prostě neber, připlať si ty tři kila za seasonic, máš PC za 30 litrů a 3 stovky navíc nedáš ?
medic_xx2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od medic_xx2 »

Psal jsem to ještě než jsi napsal negativa. A myslel jsem že 46A je lepsi nez 25A. Pokud vim Nahodil jsi tohle až v editu
Toho mého Corsaira nekupuj, neni všeobecně moc doporučovanej, často se vracel kvůli pískání, mě píská vypnutej, což mě osobně nějak zvlášť netrápí, ale prostě znova už bych ho nekoupil, zbyl mě z původní sestavy s C2Q když jsem to kupoval kvůli GTX285, prostě výkon za dobrou cenu s nevalnou kvalitou, ber ten seasonic jak jsem psal výš, nebo si počkej jestli ti poradí ještě někdo jinej třeba jinou alternativu...
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

jasně 46 je lepší, ale otázka je, jak moc se tomu dá věřit no, seasonic by měla být sázka na jistotu... :wink:
A já už jdu vážně spát...
medic_xx2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od medic_xx2 »

:-D :-D
Taky sem si to ted rikal :-D :-D

Tak objednano zitra jdu proto.
medic_xx2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od medic_xx2 »

Ok hodina testování v Dayzu na full detaily a PC nespadl. Takže zdroj supr. Díky moc za pomoc. Teď se pustim do toho taktování.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Jasně, ale nataktuj nejdřív ten procesor, grafika má výkonu až až, její přetaktování se ti neprojeví naplno když nepřetaktuješ i procesor.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“