Instalace Windows - nejde

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Honzua
Nováček
Nováček

Instalace Windows - nejde

Příspěvek od Honzua »

Zdravím, nevěděl jsem úplně kam mám tohle zařadit, tak snad tady. Ze začátku bych rád uvedl, že nejsem příliš zběhlý v hraní si s hardwarem a taky nejsem žádný odborník, každopádně... Vlastním ze svých mladších herních let sestavu, která už se trochu blíží dneska prehistorii, nicméně mi ji je líto poslat do kytek, takže jsem se rozhodl z ní vymáčknout co to jde.

CPU: Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+, BH-F2, Windos, Socket AM2
GPU: Nvidia GeForce 8600 GT
Základovka: ASUS M2N-E, nForce 570 SLI (MCP55P) + MCP55P(XE)
Paměť: Kingston 2x1GB RAM DDR2

Dozvěděl jsem se, že CPU v pohodě zvládne 64-bitový Windows, takže jsem jej hodil na flashku a nabootoval přes BIOS a hle nic se nedělo. Nevěděl jsem si rady, tak jsem začal googlit. Našel jsem jednoho zahraničního uživatele, který měl stejné CPU a který říkal, že je problém v BIOSu. V jeho řešení pak problém vyřešila update. Takže jsem se chopil utilitky ASUS Update, nejdříve si zálohoval původní BIOS a dal na separátní flashku a poté ze stránek ASUSu stáhl novější verzi BIOSu z roku 2010 ve verzi 1703. Po stažení jsem odkázal na soubor onu utilitku a začal s flashováním, jenomže co se nestalo na úplném konci vyskočila hláška, že se něco nezdařilo a že prej mám dát exit. Tak jsem jej dal, vypadalo to, že se nic nestalo, ale po restartování jsem si všiml, že v informacích o BIOSu najednou stojí verze 1703 s datem roku 2010. Tak jsem si snad říkal, že to klaplo a nabootoval 64-bitový Okna znovu, ale zase nic. Tak jsem stáhl nejnovější verzi BIOSu ze stránek Asusu a tedy 5001 (trošku mě odrazovalo, že je betaverze), zopakoval celý postup, zase mě to vyhodilo na konci , ale zase BIOS i informace z HWiNFO píšou, že aktuální verze BIOSu je 5001. Zkusil jsem nabootovat okna a opět nic. Poraďte prosím prosím, jak tohle vyřešit nebo jestli je důvod, proč tam nemůžu mít 64-bitový Okna, úplně někde jinde. Na flashnutí updatu přímo přes BIOS jsem jakožto amatér neměl zatím koule.

Děkuji moc!

//edit Wilik - presun z desek
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Update BIOSu

Příspěvek od tielka »

tak prvák nechápu tě jak chceš nabootoval přes BIOS 64-bitový Windows to jako myslíš že je nemusíš nainstalovat na disk a že se spustí z flasky jo...druhák bios se updatuje jedině v prostředí DOS to že ti deska ještě žije ber jako zázrak.
...takže tu betu zruš a dej si na flasku bios který ta chceš flasku připoj restartuj a vlez do biosu tam si najdi EZ FLASH a přes toto ten bios nahrej...
Honzua
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honzua »

Hoši klídek, říkal jsem že jsem amatér :D

Za prvé mám v plánu koupit větší paměť, aby ten 64bitovej systém měl smysl.

Za druhé... normálně jsem udělal obraz systému na prázdnou flashku a chtěl to bootnout, to nejde?

Za třetí... když se updatuje zásadně přes DOS, tak v čem spočívá to bootnutí BIOSU přes EZ FLASH?

Soráč chlapi nerozumím tomu...
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Tak k biosu...v prostředí windows flashovat bios to si říkáš o umrtvení desky....EZ FLASH je právě ten DOS kde eliminuje bordel z widlí...na tu flasku nakopírovat jenom tak obraz ti nepomůže na to je prográmek http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... load-tool/ přes tento si widle nahraješ na tu flasku a v biosu dáš boot usb...
Honzua
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honzua »

Přesně tenhle program jsme použil k vytvoření bootovacího USB, omlouvám se, jestli jsem se nevyjádřil jasně...

Díky moc, oznámím výsledek z EZ FLASHe!
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

pokud máš ty widle na flashce Ok a dal si boot na usb nebo na tu flashku tak but ti to nabootuje nebo to napíše nějakou hlášku....
Honzua
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honzua »

No, zmáčkl jsem při startu F8 a v bootovacím menu zvolil tu flasku je tam podle značky Kingston 32Gb a vyjela mi hláška... špatně?

Co se EZ Flashe týče, tak jsem ten BIOS asi nějak dokonil, protože když do toho Flashe najedu tak tam vidím jenom A: a C:, nic jiného není na výběr a když zvolím C: tak se to sekne a stejně nic neudělá...
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

A je naformátovaná na FAT32?
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

no tak to bude tím že je to starej EZ flash a ten to bude umět jenom CD nebo jinou flasku která bude naformátovaná na fat 32 ale to si nejsu jistej...
Honzua
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honzua »

Jo zformátoval jsem to na FAT32 a funguje to, update BIOSu proběhl zcela úspěšně, teď ještě jestli to bude mít efekt u těch oken...
Honzua
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honzua »

No F8 - Boot Menu - Flashdisk - ale hláška furt stejná, navíc když dokončím vytvoření bootovacího USB přes tu utilitku, tak mě to píše, že je problém s bootsect.exe, což se stane když se snažím z 32bitového systému udělat bootovací USB na 64bit - co s s tím? Mám to na udělat na notebooku, kde mám 64bitový Windows? Soráč jestli je to jasný...
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Kdyby sis to vysmahnul na DVD, tak už to máš tejden nainstalovaný :roll:
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Honzua
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honzua »

Jo pravda! :D Z notebooku to šlo, všechno v pořádku 64bit najede. Díky díky moc! Hlavně za trpělivost!
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“