Nefunkčné podsvietenie fungujúceho LCD

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
klayman
Nováček
Nováček

Nefunkčné podsvietenie fungujúceho LCD

Příspěvek od klayman »

Viem, že ten nadpis nie je bohviečo, ale inak som to nejak nevedel nazvať.
Mám Acer Aspire 5735 s 15,4" displayom na ktorom jedného dňa zhaslo podsvietenie. Myslel som si, že je fuč invertor, ale rozhodol som sa to ešte trochu potestovať, no a tu sa našiel problém s ktorým si nejak neviem rady.
Takže skrátený postup: mám nejaké staré LCD tak som ich napojil na nb, všetko funguje, ako má. Takže nb a GK by mali byť v poriadku.
Napojil som LCD panel na iný notebook a LCD ide v pohode, bez nejakých problémov.
Takže, LCD ide, invertor ide (rozsvíetil aj 17" HD display,) nb ide, gk v nb ide, nemenil som ani káble, ani nič iné, ale keď som ich zas zapojil spolu, tak podsvietenie nejde. No a to je vec s ktorou neviem pohnúť. Všetko je funkčné, ale podsvietenie nejde.
Skúste dať radu, ak by niekto vedel, kde hľadať chybu.
Za každú radu vopred ďakujem.
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkčné podsvietenie fungujúceho LCD

Příspěvek od BRUCEF »

Ahoj, zkusil bych vymenit kabel,pripadne s nim prvne zahybat a pomackat. Pripadne se zamerit na zapojeni kabelu+napajeni do toho puvodniho lcd v ramu+uzemneni.
Nekde je mozna spatny kontakt ci je nejaky z tech mnoha kabelu jdoucich od mb prekrouceny, nacaty a spatne plni funkci.
Mel jsem tu ntb take bez podsviceni, ktere pritom ve win fungovalo, ale pri spusteni a v biosu ne. Po vymene lcd kabelu je vse v poradku.
To ze funguje jiny displej je uz jina vec.
Samozrejme by bylo nejlepsi mit ten samy ntb a zkusit veci z funkcniho v tom tvem a hned bys vedel.
klayman
Nováček
Nováček

Re: Nefunkčné podsvietenie fungujúceho LCD

Příspěvek od klayman »

Hmmm, iný ntb nemám... s káblom som hýbal kde sa len dalo, ale s pôvodným LCD žiadna zmena, ale iný LCD ide stále, aj keď hýbem s káblom, ide to stále...
Pôvodne som si myslel, že je nízke napätie z invertora do štartéra katód, ale ako som písal, funguje to bez problémov so 17" HD displayom, takže napätie by malo byť OK.
Neviem kde by mohla byť chyba, aj keď tuším, že to bude len nejaká prkotina, len neviem ako to zistiť a čo s tým robiť...
Samozrejme dík za reakciu :-)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“