Zdravím,
obraciam sa na vás s prosbou o pomoc.
Prednedávnom som si šimol, že sa mi počítač mierne seká - je to hlavne viditeľné pri pohybe myšou, pri sledovaní filmu alebo pri akkomkoľvek plynulom pohybe v 2D aj 3D. Ide o mierne seknutie (akoby sa PC na chvíľku zastavilo) každú asi pol sekundu. Nie je to nič, čo by bránilo v práci, ale je to nepríjemé a určite to nie je normálne.
Zostava je v podpise (C2D E8400, 4GB RAM, Asus p5b dlx, 8800GTX, Enermax liberty 500W, WD 6400AAKS).
Čo som už vyskúšal a vylúčil:
- RAM - mám 4x1GB - vybral som postupne všetky moduly, zmenil časovanie a frekvenciu na def. hodnoty
- BIOS v MB - flash na novší, povypínanie zbytočných funkcií, reset na def. hodnoty
- grafická karta - reinštalácia ovládačov, staršie ovládače, výmena za inú kartu (ATI X300), vloženie GK do druhého PCIe slotu
- HDD - test systému na inom HDD, odpojenie HDD ktoré nie sú potrebné (nie je na nich systém)
- teploty systému sú v poriadku, všetky oládače updatované
S istotou vylučujem softvérový problém, pretože som skúsil aj čistý install Win7 a problém je pozorovateľný už od spustenia čistého systému.
Takže zostáva už len - CPU, MoBo, zdroj a čo ma napadlo ešte možno pedlžovačka - UPS alebo monitor?
Zaujímavé je, že problém niekedy (raz za týždeň) sám od seba zmizne - trhanie nie je pozorovateľné - ale po pár hodinách je bez akéhokoľvek zásahu alebo zmeny späť...
Som už zúfalý... Má niekto nejaký nápad? Stretol sa niekto už s niečím takým? Google mi zatiaľ nijako nepomohol. Bohužiaľ otestovať iný zdroj, CPU alebo MoBo bude dosť zložité...
Hladis// Spatna sekce. Presun
Sekanie - microstuttering PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- kupco
- Začátečník

Sekanie - microstuttering PC
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Sekanie - microstuttering PC
ja som mal problémy so sata káblom a tiež mi to takto zamŕzalo asi 1m a potom to ale vytuhlo úplne. po výmene kábla problém prestal takže asi to bolo v tom. dlho som si to tiež nevedel vysvetliť.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
- kupco
- Začátečník

Hmmmm, dík za tip, to ma nenapadlo. Vyskúšam!!!
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
- kupco
- Začátečník

Tak bouhužiaľ nepomohlo...
Hlavné podozrenie padá na základnú dosku, ešte skúsim iný zdroj, ale neverím, že to pomôže. Potom už zostáva len procesor a práve doska...
Zaujímavé je, že problém niekedy zmizne, keď odpojím pc od elektriky. Po následnom zapojení sa pc nespustí (po stlačení power tlačítka sa nič nestane - logo na základnej doske ale svieti, takže pc sťavu má). Po znovu odpojení a zapojení k elektike pc normálne nabehne a problém je fuč. Po pár hodinách sa ale sám od seba vráti...
Doska je ešte v záruke, takže ju môžem skúsiť reklamovať, ale bojím sa, že mi v CZC povedia, že žiadnu závadu nenašli, keďže je tak ťažko pozorovateľná...
Hlavné podozrenie padá na základnú dosku, ešte skúsim iný zdroj, ale neverím, že to pomôže. Potom už zostáva len procesor a práve doska...
Zaujímavé je, že problém niekedy zmizne, keď odpojím pc od elektriky. Po následnom zapojení sa pc nespustí (po stlačení power tlačítka sa nič nestane - logo na základnej doske ale svieti, takže pc sťavu má). Po znovu odpojení a zapojení k elektike pc normálne nabehne a problém je fuč. Po pár hodinách sa ale sám od seba vráti...
Doska je ešte v záruke, takže ju môžem skúsiť reklamovať, ale bojím sa, že mi v CZC povedia, že žiadnu závadu nenašli, keďže je tak ťažko pozorovateľná...
- kupco
- Začátečník

Len pre zaujímavosť - ak by tento thread mal niekomu v budúcnosti pomôcť.
Chyba bola v zdroji. Pred dvoma týždňami som sa sťahoval a po presťahovaní nešiel PC vôbec zapnúť. Zomrel zdroj. Po kúpe a zapojení nového (radšej som prešiel od Enermaxu k Seasonicu) všetko fičí bez problémov, microstuttering je preč a dokonca zmizlo aj to, čo som považoval za input lag na mojom monitore - očividne to bola chyba zlého napájania grafickej karty vadným zdrojom...
Tak len tak pre info.
Chyba bola v zdroji. Pred dvoma týždňami som sa sťahoval a po presťahovaní nešiel PC vôbec zapnúť. Zomrel zdroj. Po kúpe a zapojení nového (radšej som prešiel od Enermaxu k Seasonicu) všetko fičí bez problémov, microstuttering je preč a dokonca zmizlo aj to, čo som považoval za input lag na mojom monitore - očividne to bola chyba zlého napájania grafickej karty vadným zdrojom...
Tak len tak pre info.
- matis636
- Nováček

-
no ked este funguje tato tema tak by som sa chcel spytat ..... mam ten isty problem ale robi mi to na Notebooku ale robi mi to iba ket mam nieco spustene napr hudbu internet film hru no proste ked je nieco spustene a us to dost lezie na nervy lebo ked pocuvam hudbu tak to seka ako keby bolo poskriabane CD ...... potreboval by som vediet co by to mohlo byt lebo kamos mi povedal ze to moe byt ramkou ale niesom si isty
- IronShade
- Nováček

-
Mám zrejme rovnaký problém.... Mám notebook HP Pavilion 15 n018sc, má 1 mesiac a zo začiatku to spravil len občas (po uspatí a opatovnom prebudení to prestalo), že cca každých 10 sec asi na 0,5 sec sekol (myška, video, hudba), ale postupom času sa to stupňovalo, robil to skoro stále (nepomohlo ani uspatie ani reštart). Skúšal som ovládače, reinštalovať windows 8, 8.1 a nič nepomohlo.... Takže sa ho chystám reklamovať. Ale tiež mám strach, že sa zrovna chyba neprejaví, pretože občas funguje normálne.
Potom dám vedieť, ako som dopadol.
Potom dám vedieť, ako som dopadol.