Dobrý den.
Snažím se projíždět internet a trochu se ztrácím v tom, jaké mám možnosti vyřešit můj problém.
Jedná se o tohle: Potřebuju zařídit připojení notebooku od prarodičů k wifi routeru ve vedlejším domě (soused - podomluvě). Problém je v tom, že ve dvou nejblížších místnostech mám pouze signál kolem 1 čárečky.
Z toho, co jsem se dočetl, je asi jedna z nejlepších možností pořidit sousedovi lepší a silnější anténku na router. Já bych to však mnohem raději řešil zesílením signálu u nás (nevím, jestli by si nechal do routeru rypat atd.). Jak na to? Když koupím např. tohle: http://www.alza.cz/nanostation-m5-loco-d216929.htm, tak musím ještě dokoupit router na připojení? Nebo jak to je? Případně jiné efektivní možnosti?
Síla signálu postačí na nějaké základní prohlížení internetu, případně občasné pouštění videí. Nic extra není potřeba. Není vyloženě potřeba notebook přenášet po místnostech. Stačí když bude internet fungovat na jednom stabilním místě.
Předem moc děkuji za rady a za Váš čas.
připojení k wifi routeru ve vedlejším domě - slabý signál
Moderátor: Don
- Deevy
- Nováček

-
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: připojení k wifi routeru ve vedlejším domě - slabý signál
To spíš vezmi Nanostationu 2 a pošli to skrz zeď na plnej výkon a bude to lepší. M5tkový věci jedině na ven a na přímou viditelnost.
Ale stejně nevíme jestli je to přes zeď nebo jestli to jsou oddělené domy...víc info
Ale stejně nevíme jestli je to přes zeď nebo jestli to jsou oddělené domy...víc info
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Deevy
- Nováček

-
Oddělené domy, 50 metrů od sebe.
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No tak to normálním routerem ani omylem... řešení by asi bylo dát na jeden barák na zeď tu NS2 a pak to chytat z toho druhýho...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Deevy
- Nováček

-
Ok. děkuji za rady.