Zdravím, mám dost velký problém a nikdy jsem nevěřil jak mě toto bude vytáčet. Na druhou stranu je to pro mě nevyžádané obtěžování.. které mi velmi zasahuje do soukromí.
Android Phone: HTC Explorer + 2.5.x android OS.
Wifi/GPRS připojení, jakkde (doma, pryč)
Google účet, který používám, a neboejdu se bez něj (emaily, adsense...)
V telefonu jsou předinstalovány aplikace od Google. (ty nejdou trvale odinstlaovat, zakázat, apod.)
jde o Google talk.
(ten jde pouze aktualizovat na Hangouts = nová verze Talk)
jenže ani předtím, ani pak, nejde odstranit.
i když se tváří, že jde vypnout, opravdu nejde vypnout (stav offline, kdy vás asi tak vidí i uživatelé a nebude vám nikdo psát).
Ještě jsem zkusil vypnout Google chat v nastavení emailů, ale bohužel nepomohlo to, ten je vypnutý.
No prostě se mi běžně stává, že mi začne pípat mobil, že se mě někdo snaží zastihnout google talkem, nebo hangoutem. (aplikace předtím vypnuté, doma na wifi.) a klidně mi někdo třeba pošle 5x zprávu zda jsem tu a mám čas něco řešit (zpráva pípne, zobrazí se na displeji, asi se někde musím jevit jako online, nevím ty služby nepoužívám, možnost vypnutí jsem nenalezl).
je to vážně super, když mě kontaktují SEO experti z druhého konce světa v průběhu spánku několikrát za noc...
jediné co pomáhá, je nepřipojovat se k internetu (či vypínat telefon na noc), to ale není řešení.
Android OS - a otravny Google Talk / Hangouts / Chat
Moderátor: CageJ
- Jey
- Středně pokročilý
-
Android OS - a otravny Google Talk / Hangouts / Chat
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Android OS - a otravny Google Talk / Hangouts / Chat
Talk nebo Hangouts používáš? Hádám že ne, když to chceš odinstalovat - v tom případě nechápu, jak by tě někdo přes to mohl kontaktovat?
Androidí telefony používám zatím jen cca 2 roky, ale na šesti různejch zařízeních se mi nikdy nic takovýho nestalo, proto tomu moc nerozumim.
Androidí telefony používám zatím jen cca 2 roky, ale na šesti různejch zařízeních se mi nikdy nic takovýho nestalo, proto tomu moc nerozumim.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Ne nepoužívám ani jedno. Ale určitě jsem služby někdy spustil v minulosti (v telefonu). Odinstalovat se tam nedají. Musím tam mít Talk / Hangout, dle toho zda aktualizuji (nebo ne). I když se to tváří jako vypnuté, tak asi ti lidi ze SEO oboru, kteří to používají a vidí, že mám třeba také
GMAIL, tak mě přes toto zkoušejí kontaktovat. Jen nechápu že v telefonu mi ty zprávy vyskáčou okamžitě a otravují..
Snad jsem to měl zapnuté omylem, když se ty zprávy objevovaly, a doufám, že už to bude do budoucna ok.
Zakázal jsem aktualizaci Google talk v telefonu (takže žádné Hangouts nebude). A rezidentní nebo spouštěný ten program není.
Samozřejmě v telefonu mám vyplněný google účet hlavně kvůli jiným službám.
GMAIL, tak mě přes toto zkoušejí kontaktovat. Jen nechápu že v telefonu mi ty zprávy vyskáčou okamžitě a otravují..
Snad jsem to měl zapnuté omylem, když se ty zprávy objevovaly, a doufám, že už to bude do budoucna ok.
Zakázal jsem aktualizaci Google talk v telefonu (takže žádné Hangouts nebude). A rezidentní nebo spouštěný ten program není.
Samozřejmě v telefonu mám vyplněný google účet hlavně kvůli jiným službám.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Krteq
- Čestný člen
-
Máš root práva?
- Jey
- Středně pokročilý
-
jasně, telefon jsem kdysi rootnul a dával nějaký custom firmware.. google balíček aplikací v něm byl již obsažený.. něco z něj se hodí, něco ne ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/rolleyes.gif)
- Suke001
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
V tom pripade muzes odstranit libovolnou aplikaci. Jen davej pozor, nektere aplikace jsou systemove nebo jsou provazane s chodem systemu. Udelal bych prvni zalohu pres Titanium backup.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Suke001: díky už to chápu
nikdy jsem to dosud neladil, ta custom ROM byla naprosto v pohodě, až na toto.
Takže jsem v EZ file explorer zapnul Root Explorer s oprávněním superusera a je tam krásné a přehledné menu k instalaci a deinstlaci aplikací + k deinstalaci systémových aplikací. To jsem aplikoval na Google Talk a problém se elegantně vyřešil, aplikace zmizela. Jdu se podívat na další aplikace
Titatium backup znám a použiju.
![Happy :D](./images/smilies/happy.gif)
Takže jsem v EZ file explorer zapnul Root Explorer s oprávněním superusera a je tam krásné a přehledné menu k instalaci a deinstlaci aplikací + k deinstalaci systémových aplikací. To jsem aplikoval na Google Talk a problém se elegantně vyřešil, aplikace zmizela. Jdu se podívat na další aplikace
![Happy :D](./images/smilies/happy.gif)