Bavme se o win 8.1. Oproti verzi 8 obrovský rozdíl ve funkčnosti a hlavně použitelnosti.
8.1 má pro mě tyhle výhody:
1. Při připojení flashky, disku, čehokoliv, vyskočí vpravo nahoře jen taková notifikace. Nemusím si ji všímat a když pokračuji ve svý práci, notifikace zmizí (win 7 otravuje dokud nezavřu)
2. Kopírování souborů, možnost pauzy pro urychlení prvního kopírování.
3. Mnohem rychlejší start systému i vypnutí...není to jen SSDčkem co momentálně mám.
4. Horní lišta s mnoha možnostma nastavení v průzkumníku. (třeba zobr/skr. skrytých souborů hned po ruce)
5. Když kliknu na soubor, který má neznámou koncovku, zase "notifikace" ve stylu, že si nemusím všímat. Zmizne když pokračuju ve svý práci. U win 7 se otevře okno a zase musím zavírat.
6. Věc ovladačů xonar DX. Ve win7 se stále z neznámýho důvodu vypíná DolbyDigital a reciever mi přepne na PCM. Prskání v repru při přepínání z PCM na DD mi opravdu vadilo. Ve win8.1 tohle nedělá a reciever stále drží DD. Neřešte proč to takhle mám, prostě mám a vyhovuje

)
7. Celkově jsou Win 8.1 svižnější, není to placebo, prostě to tak je.
Metro mě vůbec neotravuje. Classic Shell aplikace co vytvoří start nabídku, je bezproblémová a navíc si start můžu poskládat a upravit dokonale podle sebe. Na víc si teď nevzpomenu, ale to nejdůležitější co mě drží na Win 8.1 jsem napsal