problém s PC

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

gotti
Začátečník
Začátečník

problém s PC

Příspěvek od gotti »

Ahoj.Je to 9 dní,co mám nové PC a vyskytl se mi problém.Stačil jsem dohrát hru L.A Noire,dcera hraje sims 3 a všechno v pohodě.Pak jsem nainstaloval Metro last light a někdy se mi stane,že mi zhasne monitor a ukáže se entering sleeping mode a pak musím PC vypnout natvrdo.Stalo se mi to předevčírem 2x,včera vůbec a dnes zase.Stává se mi to i u Metro benchmark,kde to spadne třeba po minutě...

vyzkoušel jsem pár testů:

- FurMark 11 minut,teplota grafiky nešla přes 82 stupnů.
- Memtest 45 minut (pass 100%) ...0 errors
- OCCT 10 minut - teplota CPU 51 stupnů
- Prime95 - necelé 3 hodiny - 0 errors,0 warnings
- superpi - 32M - 23 minut
- video memory stress - necelé 2 hodiny,0 errors

PC mám:
MB GigabyteGA-970A-DS3P - AMD 970 ,
Seasonic SS-500ET, T3 500W OEM
AMD Vishera FX-6300
Kingston HyperX Blu 8GB
R9 270 Gaming 2G

Nevíte někdo proč to dělá?Díky za radu.

Hladis//Spatna sekce, presun
Crabik
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: problém s PC

Příspěvek od Crabik »

Zkus nejnovější ovladače:

http://support.amd.com/en-us/download
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

Spadne ti to do ciernej obrazovky ? Ak hej toto je bug poslednej rady grafickych kariet R9 od AMD , ale je to chyba v ovladacoch. Chce to novsiu verziu , stare odinstaluj s pc pomocou : http://www.wagnardmobile.com/DDU/
AMD Ryzen R7 9800X3D | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA ASUS ASTRAL RTX 5080 OC 16GB | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od leonin »

ahoj jak piše kolega dej nove ovladače a pak napiš jestli to pomohlo dost mě to zajima.Děkuji
gotti
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gotti »

Na Metro jsem se vykašlala hrál jsem ted Splinter cell:Blacklist a dohrál jsem to v pohodě...dnes jsem nainstaloval Crysis 3 a asi po minutě ten samý problém.Černá obrazovka a kostička s nápisem Entering sleeping mode a konečná.

Jinak ovladače tam mám odzačátku nejnovější Catalyst 13.12
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

Nechcem byt blby k ludom co maju AMD , ale ten problem s black screenom sa tyka celej R9 serie. Maju to nedoladene. Kartu posli na RMA a zober NVIDIU a budes mat klud!
AMD Ryzen R7 9800X3D | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA ASUS ASTRAL RTX 5080 OC 16GB | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
gotti
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gotti »

Myslíš poslat na reklamaci?To nevím,jestli by mi uznali.Dvě hry mi šli v pohodě a u dvou to vypadává.
gotti
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gotti »

V protokolu událostí jsem objevil častou hlášku: Firmware platformy při předchozím přechodu systémového napájení poškodil paměť. Zkontrolujte dostupnost aktualizovaného firmwaru pro váš systém. Nebo ještě: Ovladač zjistil chybu řadiče na \Device\Harddisk1\DR2.(to mi ale připadá,že se to napíše když připojím flešku).Nevíte co s tím?
kxb5
Nováček
Nováček

Příspěvek od kxb5 »

Ahoj lidi.
Jsem naprostá lama.
Vyměnil jsem základní desku, procesor, paměti.
Windows 32 bit jede normálně, ale verze 64 bit prostě nejde nainstalovat.
Vista 64 bit = černá obrazovka, uprostřed kurzor (funkční), instalace neproběhne
Win 7 64 bit = instalace proběhne ok, ale při kroku instalace "vítejte" se počítač začne restarovat
Win 7 32 bit= vše ok, pc maká a já mohu položit tento dotaz.
Kde je chyba?
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

PC zostavu by si nam mohol uviest ?
kxb5
Nováček
Nováček

Příspěvek od kxb5 »

MB - GIGABYTE GA-Z87-HD3
RAM - Crucial Ballistix Sport 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz CL9
CPU - Intel Core i5-4670K
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

A co HDD alebo SSD ? Nejako som ho nevidel v tvojej zostave ? Su to originalne systemy ? Warez sa tu neriesi :!: Odporucam ten tvoj disk naformatovat a v biose nastavit AHCI mod. GPU si tiez neuviedol , takze asi pouzivas iGPU ?
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

sleeping mode je funkcia winu..co tak ju vypnut..je ti treba ?
kxb5
Nováček
Nováček

Příspěvek od kxb5 »

HDD je Samsung HD250HJ ata device ještě původní
GPU mam Gigabyte HD 7850 (neudával jsem , protože si nemyslím že by grafika na to měla vliv)
Jsou to original Windows. Při každé instalaci jsem samozřejmě formátoval.
K čemu slouží AHCI mod? Zatím ho zkusím najít. V biosu se raději moc nevrtám :wink:
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

nemas nahodou vypnuty pagefile ?
ake mas teploty gk a cpu pocas hrania metra ?
aky mas napajaci zdroj v pc ?
Naposledy upravil(a) rbclass dne ned 2. úno 2014, 19:31, celkem upraveno 1 x.
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

kxb5 píše:Ahoj lidi.
Jsem naprostá lama.
Vyměnil jsem základní desku, procesor, paměti.
Windows 32 bit jede normálně, ale verze 64 bit prostě nejde nainstalovat.
Vista 64 bit = černá obrazovka, uprostřed kurzor (funkční), instalace neproběhne
Win 7 64 bit = instalace proběhne ok, ale při kroku instalace "vítejte" se počítač začne restarovat
Win 7 32 bit= vše ok, pc maká a já mohu položit tento dotaz.
Kde je chyba?
Az je to original verzia windowsu , tak mas problem , pretoze original verzie so ,,serial number,, nalepkou sa viazu na urcitu cast hardware , najcastejsie na zakladne dosky. Vista bola original ? Ta 7 je aka verzia , je to OEM alebo to bolo v zelenej krabici ako system na inovaciu sucasneho OS ?
kxb5
Nováček
Nováček

Příspěvek od kxb5 »

Vistu jsem dostal při koupi pc. Ovšem nevzpominam si jestli už byla nainstalovana, nebo jsem instaloval.
7 netuším co jsou za verzi. Zašel jsem ke kámošovi aby mi to na nich odzkoušel. Sám už používá 8.
kxb5
Nováček
Nováček

Příspěvek od kxb5 »

rbclass píše:nemas nahodou vypnuty pagefile ?
ake mas teploty gk a cpu pocas hrania metra ?
aky mas napajaci zdroj v pc ?

Vůbec netuším co je pagefile.
Nic nehraju. Zatím instaluji programy které potřebuji k životu.
Zdroj je Seasonic S12II-620Bronze
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

Do pagefile uklada spravce pameti OS inicializovane a nepouzivane datove struktury, ktere se pouzivaji castecne, nebo vubec) bez ohledu na to, jestli dojde RAM, nebo zustava treba 90% nevyuzito. Kdyz je SW napsan tak, ze vyuziva treba 100MB pro datove struktury, spravce musi zajistit souvislost bez ohledu na stav a fragmentace adresovaneho pametoveho prostoru jadernymi komponentami (treba Truecrypt), nebo proste jen nejaky dalsim SW. Kdyz nepouzije pagefile, zakonite vzrusta v alokovane pameti zaplneni a spravce pameti musi operovat s pameti jinych procesu mnohem intenzivneji a vznikaji chyby = pady SW "OUT OF MEMORY" i kdybys mel 30GB volna. Tim, ze zakazes Pagefile (strankovaci soubor) jen zvysis riziko chyby, intenzitu vyuzivani RAM a s tim souvisejici problemy. Windows i dalsi nizkourovnovy SW muze totiz pristupovat, cist a take prepisovat pametovy prostor ostatnich, coz je vlastnost Windows kernel.

Kdyz se podivas do eventlog (eventvwr.msc), muzes si oflitrovat jen ty udalosti, ktere potrebujes. Neodpustim si poznamku k MB, ktera nema dostatecny pocet fazi pro napajeni i5-4670k a i zde muzes hledat problemy. Minimalne zrus OC a prekontroluj chlazeni. Proc to pada najdes v eventlogu.

AHCI je rezim radice s rozsirenou kompatibilitou (NCQ, Hot-Swap atd.), ale tim se netrap, protoze primarnim problemem je nekompatibilni HDD (512n) s radicem v Intel Lynx point. Az pote se zabyvej legalitou, podporou OS a nastavenim rezimu biosu.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
kxb5
Nováček
Nováček

Příspěvek od kxb5 »

primarnim problemem je nekompatibilni HDD

Výborně. Díky moc. Koupím tady novej HDD a je po problému.
Byl by tento vhodný?:
http://www.czc.cz/seagate-barracuda-720 ... 76cua6enb3
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“