Problém s výkonom (socket FM2)

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
RoMi_
Nováček
Nováček

Problém s výkonom (socket FM2)

Příspěvek od RoMi_ »

Zdravím.

Mám problém s počítačom.
Pred mesiacom mi začal blbnúť počítač, procesor išiel do hája OverClockom - AMD A8 5600K Black Edition. Kúpil som nový - AMD Athlon X4 760K Black Edition.
Operačnú pamäť mám Corsair Vegeance CL10 8GB 1600MHz DDR3.
Grafickú kartu ASUS nVidia GTX650 Ti Boost. - PCIe 3.0
Základnú dosku ASUS F2A85-M (s PCIe 2.0).

Nakoľko som hráč, tak hry hrávam často, pokiaľ nie stále :-D, no problém.
Hry mi začali sekať, ale takým zaujímavím spôsobom.
Hra ide plynule, no naraz presekne a tak aj 10x za sebou - extrémne rýchly pokles FPS (zo 120 na 0 za menej ako sekundu(napr.)) - hocikedy.
Taktiež vedia spraviť to, čo som napísal hore a potom mikrolagy. Mafia 1 mi robí problém a pri natáčaní ani nehovorim..

Skúšal som dať RAM do 3. slotu (mám len 1 modul) a keď som ho zapol, tak to bolo o niečo lepšie - ETS2 mi išiel na ultra s menšími problémami, no po cca 10 minútach to zase išlo do hája - problém na medium(ETS2).

Niektorí mi hovoria, že je v háji RAM, niektorí, že je v háji základná, preto to dávam aj do tejto sekcii.

CPU a GPU vylučujem, že by bol v tomto problém, nakolko GPU mám od vianoc a CPU som teraz menil za nový..

Vopred ďakujem za pomoc, pokiaľ by ste potrebovali ešte nejaké informácie, aby ste mi mohli pomôcť, kľudne informujem. :)

//edit Wilik - presun z desek
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Problém s výkonom (socket FM2)

Příspěvek od AllowedCry »

Nějaké přetaktování je? Jinak, doporučuji reinstal, tady to vypadá na SW chybu :)
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
RoMi_
Nováček
Nováček

Příspěvek od RoMi_ »

Čo sa týka taktu, ten momentalne neni. Na základnej doske je UEFI BIOS, takže z Max Performance späť na Normal.
Čo sa týka SW, windows som preinštaloval, taktiež som pustil AVG TuneUp a podobné programy, nepomohlo..
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Stáhni si memtest, prime 95 a otestuj stabilitu vč. teplot.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
RoMi_
Nováček
Nováček

Příspěvek od RoMi_ »

Ak sa môžem spýtať, ako funguje Prima 95? Memtest nehlásil žiadny error, ten som skúšal už včera.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Zatěžuje CPU, podívej se na ty teploty a takty.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

1.monitoring využité ram v té seakcí hře?
2. jaký OS?
3. problém nastal po instalaci nového CPU? nebo i na novém CPU ze začátku PC fungoval snesitelně?
4. starý CPU zničen overclockem? WTF?
5. udělej pár screenú třeba s MSI afterburnerem s puštěným onscreen panelem abychom viděli množství využité ram a vytížení CPU
6. jaký další SW máš naistalovaný
RoMi_
Nováček
Nováček

Příspěvek od RoMi_ »

1. 2,5GB +-
2. Windows 7 Ultimate x64 SP1
3. Počítač zo začiatku fungoval tak, ako by nemal (no to som ja nevedel, ale to nebolo až tak hrozné, takéto lagy mi to absolútne nerobilo), podla všetkých testov a neviem čoho, konkrétrétne tieto problémy mi to začalo robiť pred 1-2 týždňami - aj na starom CPU, skúšal som odpojiť nVidiu a ísť na integrovanej, ešte na starom CPU, robilo to to isté..
4.100°+ AMD chladiče... musím kúpiť na tento aj nejaký dobrý
5. Komponenty mám od ASUSU, myslíš BIOS alebo čo konkrétne? :D
6. Toho je - CCleaner, Fraps, Bandicam, Skype, Logitech Mouse & Keyboard, GeForce Experience, ASUS GPU Tweak, Mixcraft 6, VirtualDJ Home FREE, Sony Vegas Pro 12.0, PhotoShop CS6, Steam, Origin, AUdacity, MS Office 2010 a pár hier, nakolko som preinštalovával Windows, ale so žiadnym programom som problémy nemal.

mimochodom, CPU pri maximálnej záťaži - 4,1GHz nepresiahne 43° a takty sa držia na mieste - 4180MHz.
Idem vyskúšať test stability v programe Everest, kamarát mi odporúčil.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Osobně bych vzal jinej disk, naformátoval, nainstaloval OS a ovladače a zkusil jak to poběží. Tim se vyloučí/potvrdí SW chyba.
RoMi_
Nováček
Nováček

Příspěvek od RoMi_ »

Mám tu k dispozícii starý 160GB HDD, takže môžem môj odpojiť a tento zapojiť, problém mi to nerobí a skúsiť.
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

Proc proste netestujes HDD v jednouzivatelskem rezimu a nevyloucis tak chyby sveho pocinani? Pomoci tweaku a dalsiho nizkourovnoveho SW podriznes vetev i cerstve nainstalovany implicitni OS. Cokoliv, co nacita, prepisuje nebo i alokuje (AllocEx) muze soucasne menit i adresaci v pameti a zpusobovat tak chyby, nestability, pady nebo i casove prodlevy. Zakonite vrustaji latence. I tak se chovaji tweaky.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

RoMi_ píše:1. 2,5GB +-
5. Komponenty mám od ASUSU, myslíš BIOS alebo čo konkrétne? :D
mimochodom, CPU pri maximálnej záťaži - 4,1GHz nepresiahne 43° a takty sa držia na mieste - 4180MHz.
Idem vyskúšať test stability v programe Everest, kamarát mi odporúčil.
Nainstaluj si MSI Afterburner, zapni onscreen display a v té inkriminované hře kde dochází k problémúm udělej několik screenú. Monitoruj ram,CPU,GPU. Stránkovací soubor máš zapnutý auto režim, nebo ho máš nastavený individuálně?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Reinstall a neinstalovat CC cleaner a Asus GPU tweak. To jsou hrozné programy. CC cleaner rád poškozuje OS, Asus GPU tweaker zase spoustakrát způsobuje různé zátuhy a problémy s grafikou.
RoMi_
Nováček
Nováček

Příspěvek od RoMi_ »

Občas mi nenabehne systém a MemOk (na MB) mi hlási error.
Predné USB mi načítajú zariadenia(jedno aké) až po pár minútach.

Idem preinštalovať Windows.
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

Nejprve si vyres HW (zapojeni, casovani, nastaveni) a az pote res Windows.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“