Windows 7 a Realtek
Moderátor: CageJ
- Ondra199
- Nováček

-
Windows 7 a Realtek
Zdravím, dneksa jsem si nainstaloval windows 7 a ejhle nejde mi zvuk. Stáhnul jsem všemožné ovladače, a to i z oficiálních stránek výrobce (Realtek) a stále nic. Zvukovku mám integrovanou na desce a repro Logitech Z-2300 THX. Jestli má někdo nápad co s tím, tak ať se nestydí a napíše. DÍKY MOC
- zombux
- Odborník PCT

Re: Windows 7 a Realtek
v první řadě bych zkontroloval, jeslti je integrován opravdu Realtek - jaká to je základní deska?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Mastodont
- Černá karta

-
To bude urcite nejaka variace na ADI.
- godlike
- Středně pokročilý

-
Nooo hlavne,kdyz by nemel Realtek zvukovku,tak jak by se podarilo narvat ty realtekovy ovladace na nejakou jinou?
Mac...
- crashPC
- Mírně pokročilý

Jo, variace na adi - stáhnout všemožné drivery a zkusit nainstalovat ručně. Leckdy to pak funguje. Horší to bude asi s chipsetem...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Ondra199
- Nováček

-
Díky moc za názory, ale byl to jenom problém s nastavením, přesto ještě jednou díky

- NMiha
- Nováček

-
Ahoj, můžeš prosim napsat co jsi musel přenastavit? Mám stejný problém a už opravdu nevim jak to nastavit 
- mopy
- Nováček

-
Přispěji do tohoto topicu se svým dotazem.
Mám základní desku Asus P5K a zvukovou kartu s označením Realtek ALC883. Používám klasické stereo reproduktory. Na win XP naprosto bez problémů - zapojené do zelené zdířky 3,5mm jack
Po instalaci win7 bohužel nefungují
Nainstaloval jsem nejnovější ovladače ze stránek výrobce - přímo pro win 7 (64bit) a audio se tváří, jako kdyby v zelené zdířce nebylo nic zapojeno... V seznamu zařízení pro přehrávání zvuku jsou sice reproduktory uvedeny, ale je u nich NEZAPOJENO, přestože jsou zapojeny.
Jediné aktivní zařízení je Digitální zvuk (SPDIF) - vytušil jsem,že černá zdířka - ale ani zde není žádný úspěch.
Jediný zvuk, který je bez problémů je zařízení sluchátek s mikrofonem - microsoft liveChat - připojené přes USB.
Prosím o rady. Nastavoval jsem všemožné, zkoušel různé další drivery. Prosím o konkrétní nápady a rady.
Děkuji
EDIT:
Problém jsem jako zázrakem vyřešil sám
Ovládací panely - Správce zvuku Realtek HD -> V pravé části obrazovky jsou zobrazeny barevné zdířky a nad nimi je obrázek složky - po kliknutí na ní (nastavení konektorů) - zaškrtnout deaktivovat rozpoznávání konektorů předního panelu
Mám základní desku Asus P5K a zvukovou kartu s označením Realtek ALC883. Používám klasické stereo reproduktory. Na win XP naprosto bez problémů - zapojené do zelené zdířky 3,5mm jack
Po instalaci win7 bohužel nefungují
Jediné aktivní zařízení je Digitální zvuk (SPDIF) - vytušil jsem,že černá zdířka - ale ani zde není žádný úspěch.
Jediný zvuk, který je bez problémů je zařízení sluchátek s mikrofonem - microsoft liveChat - připojené přes USB.
Prosím o rady. Nastavoval jsem všemožné, zkoušel různé další drivery. Prosím o konkrétní nápady a rady.
Děkuji
EDIT:
Problém jsem jako zázrakem vyřešil sám
Ovládací panely - Správce zvuku Realtek HD -> V pravé části obrazovky jsou zobrazeny barevné zdířky a nad nimi je obrázek složky - po kliknutí na ní (nastavení konektorů) - zaškrtnout deaktivovat rozpoznávání konektorů předního panelu
- von.nacht
- Nováček

-
zdar mam stejnou desku a nejede mi na viste basak mam 5+1 kdyz to kontroluji v jejich ovladacich a zmacknu basak tak zvuk se ozve ale pri hrani ve winampu, youtubu hraji jen bedny a basak stavkuje.... nevite co stím pripadně odkaz na ovladače
Grafika: Gigabyte GTX260 SOC, RAM: Kingston HyperX 2x 2GB DDR3 1333, Procesor: Core Duo 6750, Zakladní deska: P5KC, Zdroj 550W, Windows 7 Ultimate 64x
- jackpot
- Nováček

-
Ja mam stejny problem,,,zkousel jsem instalovat vsechny ovladace ale nic. Myslim si ze to je tim, ze winamp, youtube atd. přehravají zvuk pouze 2.0 a tím pádem jdou jenom přední repro. Pokud pustíš hudbu např v Power DVD, kde nastavíš zvuk 5.1 bude ti to hrát v poho.von.nacht píše:zdar mam stejnou desku a nejede mi na viste basak mam 5+1 kdyz to kontroluji v jejich ovladacich a zmacknu basak tak zvuk se ozve ale pri hrani ve winampu, youtubu hraji jen bedny a basak stavkuje.... nevite co stím pripadně odkaz na ovladače
Aby ti to hrálo 5.1 i z winampu nebo youtube musel by jsi koupit lepší 5.1 repro, které si samo převede zvuk 2.0 na 5.1
Pokud to tak není prosím opravte mě je to jenom moje úvaha.
- zombux
- Odborník PCT

není to tak. respektive možná to tak je, ale není to jediné řešení, prostorový zvuk řeší windows samy. pokud mají nastaveno 5.1 zvuk, měl by jet všude kde to jde, včetně youtube (mě to tak jede)jackpot píše:Aby ti to hrálo 5.1 i z winampu nebo youtube musel by jsi koupit lepší 5.1 repro, které si samo převede zvuk 2.0 na 5.1
Pokud to tak není prosím opravte mě je to jenom moje úvaha.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- neonkafree
- Nováček

ja mam uplne stejnej problem !! mam 5+1 Realtek HD audio a na youtube me taky nejde 5+1 akorad stereo
jak mam udelat abych to rozjel mam window XP
- facility
- Začátečník

-
- neonkafree
- Nováček

jj u vist nbo win7 toto nastaveni je ale XP to nema uz nad tim premyslim pekne dlouho a zatim me nic nenapadlo 5+1 hraje jen v momente kdy zapnu nakej prostorovej efekt kterej ale nechci (ted se bavim o windows XP)
- facility
- Začátečník

-
U win XP to funguje tusim jak ma ....bez efektuneonkafree píše:jj u vist nbo win7 toto nastaveni je ale XP to nema uz nad tim premyslim pekne dlouho a zatim me nic nenapadlo 5+1 hraje jen v momente kdy zapnu nakej prostorovej efekt kterej ale nechci (ted se bavim o windows XP)
U mna to teda aspon funguje ....i ked tam mam v tom PC kde je XP internu zvukovku SB audigy platinum....to fachci....
Imho mam sice deaktivovany center ....nakolko na pocuvanie v surround kazi cely zvukovy dojem ...Zvuk z centra sa rozdeluje medzi predne L-R repra....a kulisa zvuku sa mi zda viac pritomna viac dynamicka....parada
- Luigi85
- Nováček

-
Zdravím, asi je to trochu jinak. Mám uplně stejnej problém. Win7 a iEplorer valí zvuk 5.1 v poho, Mozila a jiné už jen stereo. Přehrávače tohle nedávaj už vůbec (pouze 2.0), pokud se tedy bavíme o mp3 a podobných 2-kanálových věcech. 5.1 kanálový věci frčej v poho na všem jak maj. Dá se to obejít různejma filtrama a efektama, ale to se pochopitelně nedá poslouchat. Jádro pudla, jak sem se tady a na jiných fórech dověděl, je v tom, že Realtek, Creative aj. napsali ovladače tak trochu šlendryánsky nebo snad záměrně, co já vim. 5.1 zvuk umožnili přehrávat jenom pro věci co sou udělany v 5.1, 2.0 věci nejdou pustit do 5.1 (jak tomu bylo u Win XP), protože to jednoduše ty ovladače prostě neumí (problém je s hardwarovým mixováním, jěště jednodušeji: directsound by rád převáděl "mixoval", ale ty ovladacě na zařízení ho nepustí). Alespoň tak sem to pochopil já, pokud nemám pravdu, tak mě prosím opravte. Někdo to prý vyřešil koupí karty od Asusu řady Xonar a vše šlapalo jak má. Já se na to chystám zítra, tak pak dám vědět jak sem dopad.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.