Ahoj,
mám internet přes kabelovou TV kde router je v obýváku a pc v pokoji, neni možné natáhnout klasický kabel tak sem to vyřešil přes adaptér po elektrické síti, vše je ok až na to, že jednou za čas toto spojení spadne, je to nepříjemné třeba u hraní online her kdy jsem bez lítosti odpojen.
Můj dotaz zní, lze připojit současně LAN kabel po elektické síti a na ten samý router se připojit ještě přes wifi aby připojení v případě výpadku kabelu běželo dál po wifi ? Zkoušel sem i variantu jen po wifi ale signál je slabý a kvalita připojení kolísá. Umí Windows 7 něco takového ?
Díky za názor.
Připojení k sítí přes LAN a wifi současně
Moderátor: Don
- Amunnu
- Nováček

-
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Připojení k sítí přes LAN a wifi současně
Pokud máš PC připojen jak na wifi, tak i po UTPku, tak to bere primárně s UTPka a pokud ho odpojíš, tak se to přepne na wifi. Takhle nějak to mám na NTB, ale musíš ho fakt fyzicky odpojit a nevim jestli tam nebude nějaká chvilka než se to přepne. Pokud máš jenom výpadek a síťovka bude mit stále link, tak si myslím, že se ti to určitě nepřepne...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz