AC/DC adaptér spálenej ?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
DaZiKKS
Nováček
Nováček

AC/DC adaptér spálenej ?

Příspěvek od DaZiKKS »

Zdravím !

Teď jsem se vrátil z lyží, a mám takový problém. Na naší chatě, byly zásuvky, který pravděpodobně byly zajeté dobou ( myšleno elektroinstalace z 20. století ), a já jsem byl první kdo měl čest to zjistit. Zapojil jsem to do jedné zásuvky, a ta vyhodila pojistky v celé chatě... tak jsme je nahodili zpátky, a zkusili další zásuvku. Ta pojistky nevyhodila, ale po připojení AC/DC jsem slyšel dvě probití, a tak jsem to radši rychle vypojil. Následně bylo cítit že AC/DC smrdí tím, že se tam něco spálilo.

Notebook je Lenovo G580 a AC/DC adaptér Lenovo ADP-90DD B. Byl kupovanej v Alze někdy kolem 25.9.2013. Notebook to doufám neschytal, protože pak ještě fungoval z baterky, dokud mi nedošla.

Co s tím mám teď dělat ? Přivezl jsem ho domů, ale neměl jsem koule to zkusit zapojit, protože se bojím, že to domrdám ještě víc :D

Díky za rady :)
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Re: AC/DC adaptér spálenej ?

Příspěvek od orgasmic »

Reklamace.
Asus Rog Strix G18
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Logicky dvě věci. Buď to někdo zdatný rozebere a pokusí se opravit nebo nový. Dát 400 Kč za jistotu nového a bezchybného je ale nejlepší řešení.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Myslím, že reklamaci neuznají a ještě budou chtít manipulační poplatek rovnající se novému adaptéru.
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
DaZiKKS
Nováček
Nováček

Příspěvek od DaZiKKS »

Nový v Českém obchodu nemůžu najít, našel jsem ho jenom na US Amazonu...
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

DaZiKKS
Nováček
Nováček

Příspěvek od DaZiKKS »

Díky díky :)
DaZiKKS
Nováček
Nováček

Příspěvek od DaZiKKS »

Ok, takže mám novej problém. S nabíječkou jsem byl u borce kterej na tohle studoval školu, a řekl že mu to normálně funguje. Takže jsem to zkusil připojit doma, a notebook se nenabíjí. Jediný co dělá je, že zasvítí oranžově když zmáčknu power button.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“