HP NC6120 - vadný HDD?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Shampoo
Nováček
Nováček

HP NC6120 - vadný HDD?

Příspěvek od Shampoo »

Zdravím,

řeším následující problém.
Mám doma na opravu notebook, který asi 5 let ležel (stáří je asi tak 8 let) ladem a zamrzá při přihlášení do systému. Problém je ale v tom, že on sice zamrzne, ale když přitlačím rukou na roh, kde je pevný disk, zezhora, tak je systém normálně funkční. Prvně jsem se tohoto problému nevšiml, tak jsem otestoval operační paměť (ok) a provedl reinstall. Zamrznul i cca 7 minut před koncem installace systému. Když jsem přitlačil na disk, tak se instalace rozběhla dál. Takto jsem provedl reinstall.

Po přihlášení do systému tohle zamrzání nastává znovu.

Nemám možnost, jak vyzkoušet disk v jiném pc (nemám žádnou redukci na IDE 2.5") a proto nevím, zda tento problém vyřeší výměna disku (cca 300-500 Kč na aukru), nebo je problém v základní desce, či řadiči (kontakty atp.).

Plotny se točí.

Neměl někdo podobný problém?
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: HP NC6120 - vadný HDD?

Příspěvek od Voracek »

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=86&t=205683
přesnějc zatlačíš na pravý horní roh touchpadu ...když sem reflownul toho sráče co v tom místě je tak to asi tejden fungovalo bezproblému.. tedka se tomu nekdy nechce... jinak vsechno info je v tom vlákně...
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
Shampoo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shampoo »

No, do toho se mi vůbec nechce, hlavně nemám na to nástroj - tu páječku na BGA čipy. Jak jsi to provedl ty?
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Voracek »

Horkovzdušnou pistolí jenom prohřál ale jak říkam fungovalo to asi tejden...potom jednou jo jednou ne a ted uz musim zase mačkat pslast aby se to rozhejbalo...zkusim to ještě jednou s tim tavidlem nebo o čem tam píše..jestli to teda seženu a teplotu jsem samozřejmě měřil digi teploměrem a jel podle toho grafu co má ten týpek ve videu někde sem ho našel ale už nevim kde...
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
Shampoo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shampoo »

Hmm... tak to se na to asi vyprdnu, horkovzdušnou pistoli nemám a je to starej hardware, ktereji kdyby vydržel půl roku, tak se to nevyplatí.

Díky
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Voracek »

ještě to zkusim s tim tavidlem (až na to budu mít čas) a uvidí se...třeba to pomůže a bude to nafurt.. ještě to nevyhazuj :D
Shampoo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shampoo »

Ok, dej kdyžtak vědět. Vyhazovat to nebudu... Klientovi jsem doporučil to prodat na náhradní díly, když ne nic.
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Voracek »

Ale nebude to hned... musím sehnat to tavidlo a navíc ted mám dost málo času...takže nejdřív tak za týden nebo dva...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“