Nefunkční sestava, kde je problém?

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
JohnyStone
Začátečník
Začátečník

Nefunkční sestava, kde je problém?

Příspěvek od JohnyStone »

Zdravím,

mám problém s lehce pofidérní sestavou (jakýsi Packard Bell, ale výbava sama o sobě není úplně špatná). Problém začal tak, že z ničeho nic začal počítač při nabíhání Win. 7 zamrzávat na černé obrazovce s pulzujícím barevným logem Windows (které přestalo pulzovat a dál nic). Systém nešel nijak obnovit ani spravit. Při přeinstalovávání oken byly také problémy - po prvním restartu, když už se instalace „dokončuje“ přímo z disku systém nebootoval a po tvrdém restartu se už systém nechtěl doinstalovat. To se mi však povedlo obejít a systém se nainstaloval. Ale po prvním zkušebním restartu to opět úplně stejně zamrzlo. Problém je tedy nejspíš v HW.
Napadlo mě, že problém bude buď disk nebo paměťi. V PC jsou dva jednogigové moduly. Vyzkoušel jsem vždy jeden vyndat a zapnout počítač s jedním – bezvýsledně, pořád stejné.
Vyndal jsem tedy disk a připojil ho na fungující sestavu. Tváří se naprosto zdravě, v HD Tune se hlásí jako „OK“ a Error Test proběhne úplně zeleně.
Poslední co mě napadá je zdroj (kolísání?), v sestavě je ale nad očekávání Fortron, což pravděpodobnost, že by to byl zdroj značně snižuje.

Jsem z toho lehce zoufalý, co by to mohlo být? Díky! :wink:

Hladis//Spatna sekce presun
CPU: i7 4790K/MB: ASUS Maximus VII Ranger Z97/RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB/GPU: Asus GTX 780 DC2OC/SSD: Crucial M500 240GB/PS: Seasonic S12G 650W
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Nefunkční sestava, kde je problém?

Příspěvek od PKBO »

zkus ještě jinou grafiku, pak bych hledal problém v desce, zkontroluj kondenzátory jestli nejsou nafouknutý... Ta sestava takhle jak je dříve fungovala ???
JohnyStone
Začátečník
Začátečník

Re: Nefunkční sestava, kde je problém?

Příspěvek od JohnyStone »

Grafiku vyzkoušet můžu, ale přijde mi to nepravděpodobný. Desku prohlídnu, ale takový nafouknutý kondenzátory se špatně hledaj (i když pokud není problém jinde, na vině může bejt jenom deska).

Přesně tak, ta sestava přesně takhle jak je, několik let (cca 4-5) fungovala bez problémů. Jedinej zásah byl SW (přechod na Win. 7), se kterým to taky fungovalo a dokonce bezvadně.
CPU: i7 4790K/MB: ASUS Maximus VII Ranger Z97/RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB/GPU: Asus GTX 780 DC2OC/SSD: Crucial M500 240GB/PS: Seasonic S12G 650W
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“