mám problém s lehce pofidérní sestavou (jakýsi Packard Bell, ale výbava sama o sobě není úplně špatná). Problém začal tak, že z ničeho nic začal počítač při nabíhání Win. 7 zamrzávat na černé obrazovce s pulzujícím barevným logem Windows (které přestalo pulzovat a dál nic). Systém nešel nijak obnovit ani spravit. Při přeinstalovávání oken byly také problémy - po prvním restartu, když už se instalace „dokončuje“ přímo z disku systém nebootoval a po tvrdém restartu se už systém nechtěl doinstalovat. To se mi však povedlo obejít a systém se nainstaloval. Ale po prvním zkušebním restartu to opět úplně stejně zamrzlo. Problém je tedy nejspíš v HW.
Napadlo mě, že problém bude buď disk nebo paměťi. V PC jsou dva jednogigové moduly. Vyzkoušel jsem vždy jeden vyndat a zapnout počítač s jedním – bezvýsledně, pořád stejné.
Vyndal jsem tedy disk a připojil ho na fungující sestavu. Tváří se naprosto zdravě, v HD Tune se hlásí jako „OK“ a Error Test proběhne úplně zeleně.
Poslední co mě napadá je zdroj (kolísání?), v sestavě je ale nad očekávání Fortron, což pravděpodobnost, že by to byl zdroj značně snižuje.
Jsem z toho lehce zoufalý, co by to mohlo být? Díky!
Hladis//Spatna sekce presun