Je potřeba k R9 280X SSD?
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Herneus
- Nováček

-
Je potřeba k R9 280X SSD?
Omezuje SSD rychlost, nebo ne. Zeptám se takhle, mám zvolit R9 270X a SSD, nebo R9 280X a jen HDD, když nepotřebuju o pár sekund rychlejší start a pár sekund ůspory v OS, ale spíš ten výkon?
- CZECHYa
- Začátečník

Re: Je potřeba k R9 280X SSD?
Disk opravdu nemá vliv na grafický výkon. 
Disk ti nepřidá FPS, pouze zrychlí třeba načítání obrazovek.
Vezmi tedy R9 280X ideál od MSI, protože SSD se dá lehce dokoupit v budoucnu.
Disk ti nepřidá FPS, pouze zrychlí třeba načítání obrazovek.
Vezmi tedy R9 280X ideál od MSI, protože SSD se dá lehce dokoupit v budoucnu.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
- fmx rider
- Začátečník

-
Zrovna dneska jsem nad něčím podobným přemýšlel. Vzpoměl jsem si na tohle video http://www.youtube.com/watch?v=-YWvNAVTT_w
Čím to tedy je, že hra je na SSD plynulejší, když fps by měli být totožné? Nechci se hádat, nebo něco takového. Jenom mě to zajímá.
Čím to tedy je, že hra je na SSD plynulejší, když fps by měli být totožné? Nechci se hádat, nebo něco takového. Jenom mě to zajímá.
- Shakall605
- Začátečník

Je plynulejší, ale ne vždy se to projevuje.fmx rider píše:Zrovna dneska jsem nad něčím podobným přemýšlel. Vzpoměl jsem si na tohle video http://www.youtube.com/watch?v=-YWvNAVTT_w
Některé hry načítají mapu za běhu, když ty hraješ. Tobě se to zdá že ti nestíhá CPU/GPU, ale není to tak. Třeba hry jako WoW to mají udělané loading screenem, pokaždé když se přesuneš, objeví se ti ikona s nahráváním.
Pokud má SSD, obraz v 90% případu jen "blikne" a jsi v cílové destinaci. Co se týče třebas Diabla III, tam přejdeš do jiné mapy (bez loading obrazovky) a chvíli se ti to zadrhává, než se kompletně načte.
Jak nemáš ten HDD plný atd. nemělo by to dělat problém.
- Herpes
- Mírně pokročilý

-
U některých her to ani nejde poznat...Far Cry 3...načteš se na jednom místě a teoreticky bez jakehokoliv dalšiho načtení můžeš projit celou mapu..
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
- beardie
- Čestný člen

otvarat 3 mesiace staru temu ozaj netreba, okrem toho, mame tu aj temu na to urcenu
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ