Modrá smrt, modrá smrt všude

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Honz4P
Nováček
Nováček

Modrá smrt, modrá smrt všude

Příspěvek od Honz4P »

Dobrý den,
počítač mi dlouho fungoval dobře a bez problémů, ale před 2 dny jsem se rozhodnul vyměnit zdroj, instalace zdroje proběhla bez problému, problém nastal při spuštění PC.
Ze začátku vše probíhalo ok, ale místo spuštění systému se mi nabídly 2 volby, buď spuštění systému obyčejným způsobem anebo Oprava souborů systému, či tak nějak, nejdříve jsem zvolil první možnost, ale počítač zamrznul a nic se nedělo po resetu jsem zkusil opravu souborů, ale když ukazatel doběhl do konce vyskočila modrá smrt s kódem 0x00000019.
Zkusil jsem pc vypnout a znovu zapnout, protože někde na internetu jsem si našel, že to občas pomáhá. Nikoliv v mém případě, po opětovném pokusu o obnovení souborů se objevila chyba 0x0000007e.
Tak jsem si řekl, že to asi bude něco vážnějšího a podle návodu z internetu jak tuhle chybu opravit, jsem zkusil se dostat do režimu kompatibility, ale v průběhu načítání souborů, se načítání zasekne na souboru avgidsha.sys, problikne modrá smrt a počítač se restartuje.
I totu chybu jsem hledal na internetu a zkusil jsem jí odstranit nabootováním systému z CD, ale po načtení všech souborů a při načítání se počítač opět zasekne a znovu naskočí modrá smrt s chybou 0x0000001e.
Je to začarovaný kruh a já nevím jak z toho ven, napadlo mě i vytáhnout hdd a připojit k jinému pc, ale jiné pc nemám(píšu z ntb), a náhradní hdd taky ne.

Děkuji předem všem za radu.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Modrá smrt, modrá smrt všude

Příspěvek od PKBO »

Máš tam nějaká důležitá data? Jestli ne tak to vyřeš reinstalem systému, občas je dobrý to udělat i bez podobných problémů, jestli tam data máš tak popros kamaráda aby ti je zazálohoval, nebo si kup "rámeček" pro připojování klasického disku do USB a můžet to udělat i na notebooku.
Honz4P
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honz4P »

Jo mám tam data, ale to není problém, jen jestli by to šlo vyřešit i jinak než reinstalem.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Honza4P je to asi nejrychlejší řešení a navíc budeš mít dobrej pocit z čerstvého a svižného systému :)
Určitě si tím lámeš hlavu už 2 hodiny, další 2 hodiny ti tu bude dávat někdo různý tipy jak z toho ven, pak je budeš dvě hodiny aplikovat a ve výsledku tim ztrávíš dva dny, reinstal je hotovej za hodinu, aktualizace za druhou a programy tam nataháš taky rychle....

Spíš jde o to jestli tam nemáš třeba 100GB her staženejch třeba ve Steamu nebo Originu, pak by mělo význam to zazálohovat abys to nemusel stahovat znovu...
Honz4P
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honz4P »

Tak dobrá, přemluvil jste mě :)

Děkuji Vám za radu.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

A nebo je prostě jen ten nový zdroj vadný/slabý.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Honz4P
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honz4P »

Zdroj je dnes nový a stejně výkoný jako ten předchozí, takže spíš ne.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Že je nový neznamená že neni špatnej, ale spíš se ti prostě sesypal systém, to se hold stává.

Než to ale začneš všechno vylaďovat do původního stavu tak si nainstaluj HD Tune a zkontroluj jestli náhodou neodchází taky disk... Když se v tom nevyznáš tak sem hoď screen ze záložky HEALTH..
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Neodpálils něco statickou elektřinou? Dával sis při výměně zdroje bacha?
Začal bych kontrolou disku (CrystalDiskInfo nebo třeba ten HD Tune), pak bych pokračoval kontrolou RAM (Memtest86+). Pak můžeš zkusit přeinstalovat systém. Moc nadějně to ale nevidím. :(
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

simtě pilarius, nač takového pesimismu ? Copak se ti nikdy jentak z ničeho nesesypal Windows ? :d
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

XPčka to dělaly běžně, ale Sedmičky mi to samy od sebe nikdy neudělaly. U nich za to mohl vždycky buď hardware, nebo uživatel (já, samozřejmě :-D ).
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
Honz4P
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honz4P »

Nainstaloval jsme si ten HD tune a zde přidávám screen za záložky HEATLH.

http://ulozto.cz/x7MWhWVn/hd-tune-png
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

disk je v pořádku, směle do instalace :wink:
Honz4P
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honz4P »

Ahoj,

no vše nejde, jak jsem si předtavoval. Disk je naformátovaný, ale mám problém s instalací. Už kdysi jsem řešil problém při bootování z CD. V BIOSu bylo nastavené AHCI, ale nešlo mi bootovat z cd, tak jsem to změnil na Native IDE, to fungovalo. Teďka mi ale při pokusu o instalaci z CD vyskakuje modrá smrt s chybou 0x...7e. Zkoušel jsem nainstalovat systém přes notebook přes usb, ale nedovolí mi to.

Prosím o radu.

Díky
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“