Nový router TPlink, 80% stránek padá

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
petrafalder
Nováček
Nováček

Nový router TPlink, 80% stránek padá

Příspěvek od petrafalder »

Dobrý den Vám,

mám router TP link a už jsem asi 3 x resetovala a dle instalačního cd vše nastavila tak, jak je potřeba.

10% stránek načtu bez problémů, 40% stránek po XXX zmáčknutí f5 a zbytek ani při f5 nenačte vůbec.

Při spojení notebooku se zásuvkou načtu vše bez problémů.

V návodu není žádná pomoc.

Umím se spojit s routerem, ale nevím co mám upravit, aby problém nepřetrvával?

DLe vyjádření poskytovatele si mám dát pozor, abych při nastavování routeru z něj neudělal switch, což ani nevím co je.

Dokázal by mi někdo poradit? V návodu rada není. Vše jsem nastavila instalačním CD a v nastavení routeru nevím co změnit a abych z něj neudělala ten switch.

Moc děkuji
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový router TPlink, 80% stránek padá

Příspěvek od Spring »

Pakety se mohou fragmentovat/ztracet i jinde, coz ovsem zjistis jedine tak, ze to dumpnes a analyzujes.
Muze za tim byt DNS, MTU, striktne nekvalitni NIC, kabely, ruseni, nejaka SW proxy, DHCP ... tezko rici.

kdyz Ti padne domena1.tld, muzes pouzit dva primitivni commandy, ktere reknou docela dost, ostatne lze primo z routeru.
ping -t domain1.tld
tracert domain1.tld

DNS muzes na zkousku pouzit i public Google 8.8.8.8
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
petrafalder
Nováček
Nováček

Dobrý den,

děkuji, ale já nejsem expert, potřebuji návod CO MÁM UDĚLAT, abych zjistila chybu a opravila ji,

polopatě, ve výše uvedeném příspěvku nechápu skoro nic

jinak:

tovární nastavení PROVEDLA

firmware upgrade PROVEDLA

problém PŘETRVÁVÁ
jamaica

Příspěvek od jamaica »

Někde v menu nastavení routeru najdeš Diagnostic tools. A tam zkusíš ping -t domain1.tld
tracert domain1.tld jak psal Spring. Jsou tam na to pole které vyplníš. Koukni na moje screeny v tomto vlákně:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=17&t=206415
týká se Tě pouze první obrázek - Diagnostic tools.
Určitě máš stejný nebo podobný prostředí v administraci routeru.
petrafalder
Nováček
Nováček

když zadám do adresy domena1.tld , jak radíte, tak to píše, že Ping request could not find host domena1.tld. Please check the name and try again.
petrafalder
Nováček
Nováček

na screeny se podívat nemůžu, pokaždé to spadne a hlásí, že nemám oprávnění koukat na přiložené soubory, protože mně to asi odhlásilo, po přihlášení jsem na hlavní straně, po přechodu na tu diskuzi jsem opět odhlášena :-(
petrafalder
Nováček
Nováček

Pinging seznam.cz [77.75.72.3] with 64 bytes of data:

Reply from 77.75.72.3: bytes=64 time=3 TTL=250 seq=1
Reply from 77.75.72.3: bytes=64 time=2 TTL=250 seq=2
Reply from 77.75.72.3: bytes=64 time=1 TTL=250 seq=3
Reply from 77.75.72.3: bytes=64 time=1 TTL=250 seq=4

Ping statistics for seznam.cz
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milliseconds:
Minimum = 1, Maximum = 3, Average = 1
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

.tld je zkratkou Top Level Domain zahrnujici uplnekazdadomena.cz, uplnekazdadomena.net, .com .org ... atd.
Kdyz nejde Seznam.cz >> pisu seznam.cz
Kdyz nejde Gentoo.org >> pisu gentoo.org

Co cekas? To je jako rici, nejede mi auto, co mam delat bez toho, aby se na to vubec nekdo podival. Muzes jen odhadovat, jestli je to diesel, benzil, koktavka, brouk, betrka v haji nebo jen hleda zapalovani namisto zmacknuti start/stop.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
petrafalder
Nováček
Nováček

Ale úplně každá doména chvíli jde, chvíli nejde

ten seznam ping něco sděluje, co jsem poslala?
petrafalder
Nováček
Nováček

Myslela jsem, že když nemám o tématu znalosti, že mi někdo poradí krok za krokem.

Kdyby mi nestartovalo auto, čekala bych otázky, které by dovedly rádce ke zjištění chyby.

Vychrlení cizích názvů jako ltd, ping apod. mi moc neporadí.

Udělala jsem ten ping např. seznam a zaslala jsem výsledek.

Každá stránka chvíl jde, chvíli nejde a ping je u všech tak jako u toho seznamu

Má někdo pro mně další radu ke zjištění problému, aniž by sarkasticky nepřímo poukazoval na to, jak jsem blbá?
petrafalder
Nováček
Nováček

Spring mi radil, ale já

nevím co je dumpneš, pingneš, DNS, MTU, striktne nekvalitni NIC, kabely, ruseni, nejaka SW proxy, DHCP, primitivni commandy, public Google 8.8.8.8, a další. Jsem na fóru, kde jsou i rádci, kteří předpokládají, že lidé neznají tyto výrazy?
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

prehliadac ->192.168.1.1
admin/admin (ak si nezmenila pristupy)
interfacesetup->internet

A tam najdes TCP MSS a TCP MTU ..

Kolko tam pise default, tolko zadaj.. U mna je to.. MSS : 1400bytes; MTU : 1480bytes..
Kazdopadne kazdy operator sa lisi...
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

Winkey + R >ENTER> cmd >ENTER> ping -t seznam.cz ... a nechat klidne hodinu, protoze z par pateru tezko zjistis, jaka se v case meni odezva, kolik % se ztratilo a kde to vazne (tvuj router, router isp, server).
Aktivni DHCP na LAN si overis pres ifconfig /all (Arp table umi kazdy router)

Zmen polozku DNS (Domain Name Server) / NS (Name Server) na 8.8.8.8

Jsem immuni, za rucicku nevodim a bez vlastni snahy nepomaham. Abych byl konkretni, nemusis vedet, co znamena MTU, ale vis jaka hodnota je nastavena (1500, 1492) a vis (co nevis, to vi tvuj ISP), jestli jsi pripojena kabelem nebo wifi. Klidne se rozciluj, jsem immuni flegmatik, nejake city nebo emoce neplati. Ja se treba asi sam neodoperuju, nestanovim diagnozu ale zmerit teplotu dokazu, stejne jako odhadnu zanet spojivek aniz bych znal termin tunica/alpebral conjunctiva nebo mel detailni znalosti lymfatickeho system. Vim, ze kdyz mam problem, tak jdu k lekari a dobrovolne na sebe napraskam, ze jsem cumel do monitoru za posledni dny az prilis, byl jsem skakat padakem nebo se potapel s otevrenyma ocima. Mysleni jeste neni prezitek.
petrafalder
Nováček
Nováček

Spring:
Ale je to to samé, jako kdyby na Tebe doktor v ordinaci vybalil jen latinu. On taky musí s lidmi mluvit jejich řečí :)

Zkusila jsem kamsi v nastavení routeru dát to 8.8.8.8 , není tam NS, jenom DNS

Od té doby, zdá se, je to v pořádku.

Co jsem tím prosím změnila?

Děkuji
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Kdyz si to dala kamsi tak to ti asi nerekneme co si zmenila....

8.8.8.8 je DNS adresa od googlu / wikipedie > DNS
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

v skratke..
je to prekladac IP adries na nazvy domien a opacne ...
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“