poškrábaný monitor - vyměnit povrch nebo koupit nový?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

poškrábaný monitor - vyměnit povrch nebo koupit nový?

Příspěvek od cameroncz »

Zdravim, při převozu na lanku se mi můj BenQ poškrábal. Nebyl nijak drahý, cca dva a půl tisíce. Poškrábání mi rozhodně vadí na tolik, že s tím budu něco dělat.

Takže teď k věci, škrábnutí neni nijak hluboké, skoro nejde ani poznat když po něm přejedete prstem, ale je vidět. Na černém pozadí vidět neni vůbec, na bílém pozadí to jsou tmavé skvrny, jakoby na něm byla špína.

Čili, dá se to někam odnýst, kde by mi to třeba na počkání vyměnili (je škráblá nejspíš jen uplně vrchní vrstva), nebo mám koupit nový? V případě koupi, jaký z těchto dvou?

http://www.alza.cz/22-aoc-i2269vwm-d505659.htm
http://www.alza.cz/21-5-benq-gw2265hm-n ... .htm#popis

Popř. doporučte jiný monitor za cc1a 2500 bez dph.

AOC má displey port, což bych breal jako výhodu.

Děkuji za odpovědi.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: poškrábaný monitor - vyměnit povrch nebo koupit nový?

Příspěvek od cameroncz »

Vyřešeno, kámoš si za 500,- koupil ten monitor a já objednal http://www.alza.cz/23-aoc-i2369v-d510093.htm
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

pro další lidi s poškrábaným monitorem:
Já to vyřešil obyčejnou vazelínou, chce to nanést akorát silnou vrstvu do škrábance a ani o tom nevíte. Případně průhledný tmel na sklo nebo se prodává něco pod názvem displex myslím... čištění kartáčkem s pastou moc dobře nefunguje, jen na jemné škrábance. Ještě to jde obrousit obyčejnou gumou na gumování, ale s tím jsem neexperimentoval.
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbjun »

A jak se to chova na matnem panelu? 99% poskrabanych panelu co mi projde rukama je matnych...
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

mám vazelínu na matném TN a když to vyloženě nehledám, tak o tom nevím, popravdě ani nevím, který ze 3 monitorů na mém stole je škrábnutý. u grafických panelů to může být problém, ale na běžné domácí použití je to dobrý. Když jsem škrábanec měl nově, nemohl jsem na tom nic dělat, pořád jsem na to koukal a vadil mi ten divný lom světla přes něj. Vazelína tu rýhu krásně zacelila.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“