Necistoty na cipu
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Necistoty na cipu
Tak jsem si dneska byl pro EOS 600D... Nasadím objektiv, zkusím pár fotek a ejhle, jakmile jsem jen tak zkusmo fotil oblohu, všiml jsem si nějaké nečistoty na čipu... Zatím jsem to nijak nezkoumal, ale nezdálo se mi, že by to bylo na objektivu... Teď nabijím baterku, pak schválně zkusím foto bílého papíru např.
Jak byste to řešili vy? Nějaký tip? Vyčistit/nechat vyčistit nebo zkusit nějak řešit s prodejcem (CZC)? Nemyslím si, že bych to zavinil já, když jsem nasazoval objektiv, dával jsem si pozor...
Jak byste to řešili vy? Nějaký tip? Vyčistit/nechat vyčistit nebo zkusit nějak řešit s prodejcem (CZC)? Nemyslím si, že bych to zavinil já, když jsem nasazoval objektiv, dával jsem si pozor...
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Blue Storm
- Odborník PCT
Re: Jaký vlastníte fotoaparát?
Počítám, že 600D má režim čistění, tak ho využij a normálně to z toho akorát vyfoukni.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jo, má režim čištění... Hned jak nabiju baterku, tak to mám v úmyslu zkusit... Vyfouknout předpokládám třeba balonkem? Možná se ptám jako blbec, ale co se týče DSLR, jsem docela amatér, co s tím sice pár dnů fotil, ale to je tak všechno...
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Vivec
- Středně pokročilý
jo, vyfouknou balonkem, nikdy ne pusou!Michael24 píše:Jo, má režim čištění... Hned jak nabiju baterku, tak to mám v úmyslu zkusit... Vyfouknout předpokládám třeba balonkem? Možná se ptám jako blbec, ale co se týče DSLR, jsem docela amatér, co s tím sice pár dnů fotil, ale to je tak všechno...
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
díky všem za rady, je to banalita, už je to pryč, jak se zdá...
- crashPC
- Mírně pokročilý
Nejdřív vyfouknout, pak čištění. Jsou na to nějaké drahé kity, ale já všecko čistím vatovejma tyčinkama bez použití jakéhokoli tlaku, někdy namočenejma v izopropylu, a neměl jsem nikdy žádný problém. Vše čisté, a jako nové.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Suke001
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
První se zkouší balónek. když nepomůže můžeš dělat mokré čištění - které bych moc nedoporučoval, pokud to budeš dělat sám. Parádní jsou speciální štětce, kterýma to vyčistíš. V AWH servisu dáš za čištění tak 1000,-.
- Blue Storm
- Odborník PCT
Tak Nikon třeba často (nebo vždy?) dávám k zrcadlům poukaz na tuším tři čištění zdarma, což se mi líbí a než mi to vyprší, tak čip určitě vyčistit nechám.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- Suke001
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To dává, ale zase si myslím, že Nikon nemá tak účinný režim čištění.
- LGA
- Začátečník
Mnohé kity jsou velmi předražené. Lidi se o foťák bojí, takže většina lidí do vnitřku určitě nepoleze.crashPC píše:Nejdřív vyfouknout, pak čištění. Jsou na to nějaké drahé kity, ale já všecko čistím vatovejma tyčinkama bez použití jakéhokoli tlaku, někdy namočenejma v izopropylu, a neměl jsem nikdy žádný problém. Vše čisté, a jako nové.
Na běžný ulpělý prach jsou dobré štětce Vincent Aqua synthetic
- Suke001
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Necistoty na cipu
a prodávájí je tu, jsou fakt dobré http://www.cart.cz/stetec-aqua-syntetic-900-12/
Pokud je na čipu nečistota dlouho a přilepí se, musí se použit mokré čištění, ale to bych nechal servisu
Existuje nějaká vakuová komora, ve které se dá vyčistit celé tělo komplet, ale ten přístroj je jeden v Evropě
Pokud je na čipu nečistota dlouho a přilepí se, musí se použit mokré čištění, ale to bych nechal servisu
Existuje nějaká vakuová komora, ve které se dá vyčistit celé tělo komplet, ale ten přístroj je jeden v Evropě