ma nekdo srovnani mezi pevnou 50 a pevnou 40 od Canonu?
Canon EF 40mm f/2,8 STM
vs
Canon EF 50mm f/1.8 II
Tu pevnou 50tku mam a je fakt ze obcas blbe doostri, pokukuji po necem lepsim.
Nebo pak jsem si rikal rovnou vzit univerzal s dobrou svetelnosti:
Tamron 28-75mm f/2.8 DI XR LD Canon
Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC MACRO OS HSM Canon
Nic jineho kolem te ceny asi neni.
Nasetrit a vzit jeden z techto? Priznam se ze meneni objektivu me stve a tyhle objektivy by me asi vyhovovaly.
srovnani mezi pevnou 50 a pevnou 40 od Canonu
- Butch
- Středně pokročilý
srovnani mezi pevnou 50 a pevnou 40 od Canonu
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- arach
- Začátečník
-
Re: Jaký vlastníte fotoaparát?
tak to zalezi co chces fotit, pevny svetelny 50 moc se s zoomama nedaj zrovnavat
jinak muzu doporucit 50/1,4 kdybys chtel pevny svetelny 50 se slusnym ostrenim
rozdil v obrazovy kvalite mezi tema dvema objektivama co se ptas moc neni, pancake je mensi, ma stm motorek (muze ostrit i pri videu), 50/1,8 je svetelnejsi
ostreni bude asi na stejno
jinak muzu doporucit 50/1,4 kdybys chtel pevny svetelny 50 se slusnym ostrenim
rozdil v obrazovy kvalite mezi tema dvema objektivama co se ptas moc neni, pancake je mensi, ma stm motorek (muze ostrit i pri videu), 50/1,8 je svetelnejsi
ostreni bude asi na stejno
- crashPC
- Mírně pokročilý
arach: Ve dne to ujde. Není to to co USM, ale je to nejméně stejně rychlé jako klasika. Ve tmě už je to horší, a za umělého slabšího světla překvapivě daleko horší než bez toho světla. Otázkou je, zda tohle není třeba foťákem...
Butch: padina je levnější, a rozhodně s ní bude víc srandy. Čtyřicítka je takové uťáplé dobré sklo, které slouží dobře, ale nepřekvapí. Záleží, na jakém stroji a co chceš fotit. Na portréty je padina z těchhle dvou zajímavější.
Ten novější model Sigmy 17-70 Macro "C" bych řekl "stojí za to". Pokud nevyžiješ s dobrejma pevňáskama, tak tohle je podle mě to pravé super univerzální sklo.
Butch: padina je levnější, a rozhodně s ní bude víc srandy. Čtyřicítka je takové uťáplé dobré sklo, které slouží dobře, ale nepřekvapí. Záleží, na jakém stroji a co chceš fotit. Na portréty je padina z těchhle dvou zajímavější.
Ten novější model Sigmy 17-70 Macro "C" bych řekl "stojí za to". Pokud nevyžiješ s dobrejma pevňáskama, tak tohle je podle mě to pravé super univerzální sklo.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Butch
- Středně pokročilý
Ja prave tu padesatku mam a jako foti pekne, ale casto udela neostoru fotku tam kde ji normalne vidim ostrou. Proste nejak zaostri jinam nez rika pred vyfocenim.
Jsem tedy uz celkem opatrnej co se tyce clony a kdyz chci mit ostrej oblicej a za nim rozmlzeno tak neriskuji uz s 1,8-2,2 treba ale naperu tam clonu 4 kde mam skoro jistotu dobre fotky.
Treba neco delam blbe ja, ale kolegyne co foti tak mi rikala ze na tohle si u te padesatky stezuje vice lidi.
Jsem tedy uz celkem opatrnej co se tyce clony a kdyz chci mit ostrej oblicej a za nim rozmlzeno tak neriskuji uz s 1,8-2,2 treba ale naperu tam clonu 4 kde mam skoro jistotu dobre fotky.
Treba neco delam blbe ja, ale kolegyne co foti tak mi rikala ze na tohle si u te padesatky stezuje vice lidi.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- crashPC
- Mírně pokročilý
Pravda je někde mezi. Prostě s tou světelností to JE problém. Ne že ne. Na jakémkoli skle. Druhá věc je pak backfocus/frontfocus, ale tam kde potřebuješ zaostřit na oko zapomeň na čistou práci AF bez dopomoci.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
S tímhle jsem se taky už u tohohle objektivu potkal. Nevím, jestli to není nějaká blbá vlastnost. Kus, co jsem měl půjčenej, měl backfocus jako prase.Butch píše:Ja prave tu padesatku mam a jako foti pekne, ale casto udela neostoru fotku tam kde ji normalne vidim ostrou. Proste nejak zaostri jinam nez rika pred vyfocenim.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj