Název: Pracovní notebook (+filmy, +Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign), náhrada desktopu, max. 18k
Cenová relace:10 000 - 18 000 Kč
Použití: Notebook bude především sloužit jako pracovní notebook.Práce s grafickými programy Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign.Možnost přehrání HD filmů by potěšila, ale není to naprosto zásadní požadavek. Hry na tom nebudu hrát žádné.
Mobilita: Notebook bude vždy zapojen do elektrické sítě. Výjímečně bude přenašen.
Kvalita konstrukce: požaduji kvalitnější saši.
Uhlopříčka:Zde dost tápu a chtěl bych si nechat poradit od místních guru. Půjde o můj druhý notebook. Doposud jsem používal pouze desktopy a jsem na jejich komfort dost zvyklý. Proto volím notebook, ale chtěl bych přijít o co nejmíň komfortu, na který jsem zvyklý z desktopu (např.: velká plocha displeje). Navíc sedím u počítače celý den! Co z toho plyne, notebook by v zásadě měl sloužit jako náhrada desktopu. Tedy počítám s tím, že uhlopříčka by neměla být větší než 15,6 palce. Otázka je, má cenu jít v mé situaci i do vyšších rozlišení (1600x900 nebo 1920x1080). Ona se ta plocha při práci hodí a na filmy jakbysmet. Rád si nechám poradit, je to můj druhý notebook a nemám vůbec odhad, abych se mohl mezi těmito variantami nějak kvalifikovaně rozhodnout
Další požadavky: Preferuji tichý notebook - tedy především abych neměl problémy s některým hardwarem (zvuk, grafika apod.). Co se týče klávesnice, je to stejný problém jako u uhlopříčky. Jsem z desktopu zvyklý na numerickou část klávesnice, takže zřejme bych chtěl i takovouto klávesnici u notebooku. Anebo to řešit připojením externí klávesnice?
pracovní notebook - Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign
Moderátor: Don
- primax
- Začátečník
pracovní notebook - Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign
HP ProBook 455 G6
- Kalba222
- Žlutá karta Bazar
-
Re: pracovní notebook - Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign
Myslím, že ideál bude http://www.alza.cz/msi-gp60-2od-209xcz-d472453.htm nebo něco na ten způsob.
Disponuje i5 4200M Haswel, což by mělo bohatě stačit a také má dedikovanou grafickou kartu - NVIDIA GeForce GT 740M celkem urychlí práci ve photoshopu. 500 GB disk by měl bohatě stačit a hlavní je perfektní rozlišení 1920x1080. Ono kolem těch 15tek s rozlišením 1920x1080 moc není. samozřejmě nějaký asusy a acery ale do toho bych nešel. Určitě bych dokoupil 4 GB RAM ))
Disponuje i5 4200M Haswel, což by mělo bohatě stačit a také má dedikovanou grafickou kartu - NVIDIA GeForce GT 740M celkem urychlí práci ve photoshopu. 500 GB disk by měl bohatě stačit a hlavní je perfektní rozlišení 1920x1080. Ono kolem těch 15tek s rozlišením 1920x1080 moc není. samozřejmě nějaký asusy a acery ale do toho bych nešel. Určitě bych dokoupil 4 GB RAM ))
- komancero
- Mírně pokročilý
Re: pracovní notebook - Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign
volil bych hdd 7200 ot/s ,ale bude hlucnejsi a vetsi spotreba (provoz na baterii),pamet minimum 8gb ( myslim ze vhodnejsi by byla 16gb zalezi na konkretnim druhu prace s temi programy ),da se dokoupit ,ale nejprve se ujistit ze nejsou obsazeny oba sloty (ze ma 1x4gb ,a ne 2x2gb )