strapnil si sa jedine ty sam ...
v teste na tej polskej stranke je v tej spotrebe totiž už zaratana aj grafika nie len samotny procesor ,
mimochodom v tychto konkretnych testoch ked som spravne čital amd 7970 ...
alebo si naozaj mysliš že pri hrani flashovej hry by mal fx6300 spotrebu 169w a
pri hrani civilisation V dokonca 314w ...
think about it ...
ochvilu sa tu dozviem že na taku zostavu potrebujem dobre že nie kilowatt ...
Pomoc se zdrojem
- dark_globe
- Začátečník

Re: Pomoc se zdrojem
Ryzen 7 5700x / ASUS TUF GAMING B550-PLUS WIFI II / DeepCool AK400 / 2x16gb Kingston FURY renegade black 3600MHz cl16 / Asus dual RTX 2070 SUPER (EVO OC) / EVGA 600 GD / Crucial P3 Plus 1TB NVMe / Fractal Design Focus 2 Black Solid / Beyerdynamic MMX 100 , Audio-Technica ATH-M20x / Creative Sound BlasterX AE-5 Plus / MSI Optix G241 / windows 10 PRO
- Blue Storm
- Odborník PCT

Až si zjistíš, kolik žere FX-6300 po OC a naučíš se sčítat (připočítáš k tomu spotřebu grafiky i po OC), tak se ozvidark_globe píše:jeho zostava bude mat o dobrych 100w menej ...
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- dark_globe
- Začátečník

ja som ti tu dal odkazy na prakticke testy aj s realnou spotrebou v zaťaži ...
takže to čo tvrdiš ty su subjektivne reči vs fakty ktore som ti poskytol ja ...
dokonca aj test ktory si mi sem sam hodil potvrdil to čo ti tvrdim takže neviem kto je rozpravkar ...
ešte raz a pomaly zopakujem:
6 jadrove intely 2011 (aky bol aj v tom tvojom teste : bežal na 4.2GHz)
strčia fx6300 svojou pažravostou do kapsy
aj napriek tomu tento procak v zostave sparovany s gtx770
(grafika ktora žerie dvakrat tolko čo amd 260x) mal pri crysis 3 spotrebu 310w ...
takže ano jeho zostava bude mat o dobrych 100w menej pri hrani hier ako ta zostava v teste ...
stale akosi neberieš v uvahu že maximalna možna teoreticka spotreba sa nerovna spotrebe
aku bude mat pri hrani hier , browsovani po nete , pozerani filmov a whatever ...
točiš si stale svoje a operuješ tu stale s tymi absolutnymi hodnotami
ake sa daju teoreticky dosiahnut ked budeš hnať všetko na peak hranicu
nie s realnou každodennou spotrebou ...
ano raz za rok si pre zabavku možno na tom pc spusti nejake zatažove testy a
vtedy sa možno dostane na tych cca 280w aj s pretočenym procakom
ale to je asi tak všetko ...
viac k tomu nemam čo dodat ...
takže to čo tvrdiš ty su subjektivne reči vs fakty ktore som ti poskytol ja ...
dokonca aj test ktory si mi sem sam hodil potvrdil to čo ti tvrdim takže neviem kto je rozpravkar ...
ešte raz a pomaly zopakujem:
6 jadrove intely 2011 (aky bol aj v tom tvojom teste : bežal na 4.2GHz)
strčia fx6300 svojou pažravostou do kapsy
aj napriek tomu tento procak v zostave sparovany s gtx770
(grafika ktora žerie dvakrat tolko čo amd 260x) mal pri crysis 3 spotrebu 310w ...
takže ano jeho zostava bude mat o dobrych 100w menej pri hrani hier ako ta zostava v teste ...
stale akosi neberieš v uvahu že maximalna možna teoreticka spotreba sa nerovna spotrebe
aku bude mat pri hrani hier , browsovani po nete , pozerani filmov a whatever ...
točiš si stale svoje a operuješ tu stale s tymi absolutnymi hodnotami
ake sa daju teoreticky dosiahnut ked budeš hnať všetko na peak hranicu
nie s realnou každodennou spotrebou ...
ano raz za rok si pre zabavku možno na tom pc spusti nejake zatažove testy a
vtedy sa možno dostane na tych cca 280w aj s pretočenym procakom
ale to je asi tak všetko ...
viac k tomu nemam čo dodat ...
Naposledy upravil(a) dark_globe dne sob 22. úno 2014, 12:28, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 7 5700x / ASUS TUF GAMING B550-PLUS WIFI II / DeepCool AK400 / 2x16gb Kingston FURY renegade black 3600MHz cl16 / Asus dual RTX 2070 SUPER (EVO OC) / EVGA 600 GD / Crucial P3 Plus 1TB NVMe / Fractal Design Focus 2 Black Solid / Beyerdynamic MMX 100 , Audio-Technica ATH-M20x / Creative Sound BlasterX AE-5 Plus / MSI Optix G241 / windows 10 PRO
- Blue Storm
- Odborník PCT

Zajímavé, že tu spotřeby grafiky beru z těch tvých testůdark_globe píše:ja som ti tu dal odkazy na prakticke testy aj s realnou spotrebou v zaťaži ...
A četl jsi to vůbec? Mně připadá, že ty máš velký problém se čtenímdark_globe píše:dokonca aj test ktory si mi sem sam hodil potvrdil to čo ti tvrdim takže neviem kto je rozpravkar ...
To myslíš těch 187 W v tom interaktivním grafu, kdy je ale jako procesor zvoleno APU A10-5800K, které má oproti FX-6300 nižší spotřebu a celkově platforma s APU žere o pár desítek wattů méně viz další test? Pěkně si nadbíháš a ani pořádně nečteš a nezkoumáš to, čím argumentuješ
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- dark_globe
- Začátečník

no ja neviem ale mne sa zda že spotreba
na ktoru si sa po dvojstranovej diskusii sam dostal tych 216w v hrach
skor potvrdzuje moje tvrdenia a nie tych tvojich 300w ktorymi si sa tu ohanal ...
ak chceš pripočitaj si nejakych 30w navyše po OC procesora a
dajme tomu že z toho v najnaročnejšich hrach vyžmykaš tych cca 250w ...
stale maš u zdroja rezervu vyše 100w , uplna pohodička ...
nehovoriac o tom že vačšina ludi netaktuje vobec alebo ak tak maximalne o par stovak MHz ...
a to som stale ešte benevolentny lebo počitam max. spotrebu u procesora aj grafiky sučastne ...
ta zostava bude mať v hrach bežne okolo 200w , po OC o par desiatok w viac ...
zdroj pojde na tych 50 až 65% svojich možnosti , takže optimum ...
end of story ...
tvariš sa vychytralo ale v každom dalšom svojom prispevku de facto len potvrdzuješ to čo pišem
skor potvrdzuje moje tvrdenia a nie tych tvojich 300w ktorymi si sa tu ohanal ...
ak chceš pripočitaj si nejakych 30w navyše po OC procesora a
dajme tomu že z toho v najnaročnejšich hrach vyžmykaš tych cca 250w ...
stale maš u zdroja rezervu vyše 100w , uplna pohodička ...
nehovoriac o tom že vačšina ludi netaktuje vobec alebo ak tak maximalne o par stovak MHz ...
a to som stale ešte benevolentny lebo počitam max. spotrebu u procesora aj grafiky sučastne ...
ta zostava bude mať v hrach bežne okolo 200w , po OC o par desiatok w viac ...
end of story ...
tvariš sa vychytralo ale v každom dalšom svojom prispevku de facto len potvrdzuješ to čo pišem
- Blue Storm
- Odborník PCT

Opět, nauč se lépe číst, protože ti to moc nejdedark_globe píše:no ja neviem ale mne sa zda že spotreba
Opět a zase, nauč se číst a najdi si, o kolik víc žere FX-6300 po OC na 4,6 GHz, protože pouhých 30 W to opravdu nenídark_globe píše:ak chceš pripočitaj si nejakych 30w navyše po OC procesora
To mě ale nezajímá, co většina lidí dělá/nedělá. Ty ses tady začal ohánět s tím, že sestava FX-6300 a R7-260X ani po OC nevezme víc jak 250 W, tak se z toho přestaň laskavě vykrucovat a uznej svou chybu, protože jak už jsem ti několikrát dokázal, FX-6300 a R7-260X po OC těch 300 W klidně dá. Ale chápu, že se ti nehodí do krámu to, co jsi tvrdil na předchozí straně, protože se do toho začínáš zaplantávat a sám už ani nevíš, co jsi napsaldark_globe píše:nehovoriac o tom že vačšina ludi netaktuje vobec alebo ak tak maximalne o par stovak MHz ...
O pár desítek... áno... takže FX-6300 po OC na 4,6 GHz si vezme 50-60 W navíc a grafika těch 20-30 W navíc po OC dá taky v pohodě. Hmm, kde je těch tvých pár desítek wattů? Jak už jsem napsal, prvně si zjisti, jak se zvyšuje spotřeba u FX po OC a potom tady piš takové pohádkydark_globe píše:ta zostava bude mať v hrach bežne okolo 200w , po OC o par desiatok w viac ...
No, já to říkám celou dobu, že máš problém s chápáním psaného textu, případně ho chápat nechceš... potom se ti zdá, že potvrzuji tvoje tvrzení... jenže akorát ze sebe děláš idiota, protože to, co píšu, prostě nechápeš nebo nechceš (vyber si)dark_globe píše:tvariš sa vychytralo ale v každom dalšom svojom prispevku de facto len potvrdzuješ to čo pišem
//Btw, kolikrát jsi už napsal, že končíš diskuzi? A stále tu píšeš